MVC

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »
Steen

steen

02/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik heb van de volgende site een MVC-pattern (of wat het ook precies moet voorstellen gedownload):
http://www.phpro.org/tutorials/Model-View-Controller-MVC.html
(het .tar.gz bestand bevat alleen geen .htaccess, de code staat op de site)

Nu wil ik dit uitbreiden met een database, maar wil ik de sql scheiden uit de controller (model). Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:39:12
 
Steen

steen

04/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
bump
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Vind je vraag onduidelijk. en betreft

Quote:
Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
[/qoute]


hoort dit niet onder aanvragen of vacatures. Je moet zelf wel met een opzetje anders komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas IJzelendoorn
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 15:20:00
Quote Anchor link
Je model is meer een naam om een deel van je code aan te geven. Alle code die je gebruikt om in essentie te doen wat je wilt doen is je model. Alle code die daaromheen nodig is, zoals het afhandelen van forms, het genereren van queries, het omzetten van forumposts in HTML, is dat niet. Je model is je business logic, en eigenlijk dat wat je hele applicatie zou zijn als je direct PHP code zou kunnen lezen en uitvoeren en geen website eromheen nodig zou hebben.

Dus je hebt geen indexModel, omdat index een onderdeel is van het weergeven, en niet van dat wat je wilt weergeven.

Bij een gastenboek bestaat je model bijvoorbeeld uit een class Bericht, en een class Berichten_Store. Dit zijn de enige twee classes die beschrijven hoe daadwerkelijk berichten in het gastenboek komen, en hoe die berichten eruit zien.

Dus de hamvraag is meer: Wat wil je maken?
 
Steen

steen

04/01/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Nee dit is écht geen vacature =). Ik zou graag willen weten hoe ik zo'n pattern uit zou moeten breiden. Er is alleen een database class gegeven, maar niet het gebruik daarvan. Nu zou ik de sql-code gescheiden willen hebben (een Model), maar ik weet niet precies hoe ik dit aan zou moeten pakken.
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 17:21:00
Quote Anchor link
@Jelmer, in die classes Bericht en Berichten_Store kunnen wel queries zitten toch? ookal zijn ze het model?
 
Mr D

Mr D

04/01/2010 17:28:00
Quote Anchor link
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr D
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 18:07:00
Quote Anchor link
Mr D schreef op 04.01.2010 17:28:
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten

Maar de Berichten_Store kan dus wel een query (naar de database) uitvoeren?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 20:41:00
Quote Anchor link
Ja. Bericht kan niet een query uitvoeren, want dat is voor bericht niet een verantwoordelijkheid. Berichten_Store heeft een database-verbinding nodig om te kunnen werken, want berichten opslaan en ophalen is wel zijn verantwoordelijkheid.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat script verder moeten gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld, het simpelste voorbeeld dat er zo'n beetje bestaat, een nieuwssysteem wil maken?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Kijk even in de OOP categorie van dit forum (zolang die nog bestaat) want daar staan tal van topics in waarin in en anderen uitgebreid voorbeelden geven. Zeker van de afgelopen twee weken.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:21:00
Quote Anchor link
Dat is voor mij een beetje het probleem, als er zoals die link bovenaan een duidelijke basis (met een voorbeeldje voor een nieuwssysteempje of mini-blog ofzo) zou zijn zou ik dit verder kunnen uitwerken voor grotere systemen. Alleen nu heb ik die link, alleen is het model niet compleet. Zou iemand misschien de moeite kunnen/willen nemen om dat script verder te verwerken (niet compleet, maar één of twee functies ofzo) zodat het mij duidelijk wordt. Dan zal ik het complete systeem aan de libary toevoegen als het klaar is.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 22:26:00
Quote Anchor link
Je kan heel simpel beginnen. Je maakt in je database een tabel met nieuwsberichten aan en zet er vast wat nieuwsberichten in.

Vervolgens maak je de class die een nieuwsbericht representeert. Eigenlijk is dit niet veel meer dan een veredelde array waarvan alle keys alvast bekend zijn :) Maar dit is programmeren in objecten, en arrays gebruik je dan alleen nog om lijsten mee te schrijven ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class News_Item
{
    public $id;
    
    public $title;
    
    public $content;
    
    public $pubDate;
}

?>

De properties komen eigenlijk direct overeen met de kolommen van je database-tabel.

Mooi, nu heb je de records in de database, en het vormpje waarin die records gegoten moeten worden. Daarvoor de News_Store:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class News_Store
{
    protected $pdo;
    
    public function __construct(PDO $pdo)
    {

        $this->pdo = $pdo;
    }

    
    public function findAll()
    {

        $stmt = $this->pdo->query('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items');
        
        // dit zorgt ervoor dat je News_Item objecten terugkrijgt
        // van PDO, compleet ingevuld en wel. Later zal dit wss
        // niet meer kunnen omdat je News_Item class ingewikkelder
        // wordt, maar voor nu is het heerlijk kort :)

        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetchAll();
    }

    
    public function findById($id)
    {

        $stmt = $this->pdo->prepare('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items WHERE id = :id');
        
        $stmt->bindParam(':id', $id);
        
        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetch();
    }
}

?>

Nu kan je je controller vullen. Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// (wat een stomme naamgeving, classes met een kleine letter
// beginnen? Dat is zooo not done!)

class NewsController extends baseController
{
    public function __construct($register)
    {

        parent::__construct($register);
        
        $this->news_store = new News_Store($this->register->db);
    }


    public function index()
    {

        $news_items = $this->news_store->findAll();
        
        $this->register->template->news_items = $news_items;
        
        $this->register->template->show('news_index');
    }

    
    public function item()
    {

        $news_item = $this->news_store->findById($_GET['id']);
        
        $this->register->template->news_item = $news_item;
        
        $this->register->template->show('news_item');
    }
}

?>


Snapie?
 
Mr D

Mr D

05/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
@Jelmer mooi voorbeeldje. Maar om het even wat moeilijker te maken ;). Wat als je ook de mogelijkheid hebt om ook bij elk nieuwsbericht reacties te plaatsen. En je wilt bijvoorbeeld bij elk nieuwsbericht alleen de laatste 5 reacties tonen.

In je template wil je dan waarschijnlijk zo iets doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach ($news_item->getLatestComments(5) as $comment): ?>

hier wat html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? endforeach ?>


En dan voor je News_Item een method setCommentStore(Comment_Store $store) zodat elk nieuwsbericht zelf zijn laatste reacties kan ophalen via de Comment_Store. Dit is zo ongeveer de manier waarop ik dit zou doen. Maar ik ben benieuwd of er betere manieren zijn en hoe jij dit oplost? :)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2010 23:47:00
Quote Anchor link
Lijkt mij een prima manier :)

Ik denk dat je inderdaad de News_Item wel kan koppelen aan de comments. Mocht je dat niet willen, dan kan je altijd nog iets doen a la $comment_store->getLatestForNewsItem($news_item, 5). Want comments zijn wel afhankelijk van nieuws, maar andersom niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.