[mysql] 2 keer limit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel

michiel

27/05/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Hey

ik heb nou deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query = mysql_query("SELECT id FROM vragen ORDER by id DESC LIMIT 1");
$last = mysql_fetch_assoc($query)
mysql_query("SELECT reacties.naam, reacties.bericht, reacties.id, leden.posts FROM reacties, leden WHERE reacties.poll_id ='".$last['id']."' AND reacties.naam = leden.naam ORDER by id DESC LIMIT ".$navigatie."");


maar ik wil het graag in één query houden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("SELECT reacties.naam, reacties.bericht, reacties.id, leden.posts, vragen.id FROM reacties, leden, vragen WHERE reacties.poll_id ='vragen.id' AND reacties.naam = leden.naam ORDER by id DESC LIMIT ".$navigatie."");


maar nu pak hij alle id's.
want er staat geen order by id dec limit 1 bij vragen.id
ik kan dat er niet achter plakken i.v.m. het navigatie systeem. (pagina 1,2,3 etc)

Hoe moet ik dit oplossen?

bvd,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:06:23
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

27/05/2006 18:36:00
Quote Anchor link
Doe dit even bij beide queries;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo $query . "<br /><br />";
$result = mysql_query($query);
while ($row = mysql_fetch_row($result)) { print_r($row); echo "<br />"; }
?>


Wat krijg je dan terug?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door onbekend onbekend
 
Michiel

michiel

27/05/2006 19:07:00
Quote Anchor link
SELECT id FROM vragen ORDER by id DESC LIMIT 1
Array ( [0] => 1 )

&

SELECT reacties.naam, reacties.bericht, reacties.id, leden.posts, vragen.id FROM reacties, leden, vragen WHERE reacties.poll_id ='vragen.id' AND reacties.naam = leden.naam ORDER by id DESC LIMIT 0,25

Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/michielfm/domains/*****/index.php on line 234

wat ik btw nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query("SELECT id, max(id) FROM vragen GROUP BY id");
$last = mysql_fetch_assoc($query);

$query     =     mysql_query("SELECT reacties.naam, reacties.bericht, reacties.id, leden.posts FROM reacties, leden WHERE reacties.poll_id = SELECT id, max(id) FROM vragen GROUP BY id AND reacties.naam = leden.naam ORDER by id DESC LIMIT ".$navigatie."");
$aantal = mysql_num_rows($query);
?>


werkt goed, maar nu probeer ik nog de 1ste query in de 2de te proppen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$query
= mysql_query("

SELECT
mastapoll_reacties.naam,
mastapoll_reacties.bericht,
mastapoll_reacties.id,
mastapoll_leden.posts

FROM
mastapoll_reacties,
mastapoll_leden

WHERE
mastapoll_reacties.poll_id = SELECT id, max(id) FROM mastapoll_vragen GROUP BY id
AND
mastapoll_reacties.naam = mastapoll_leden.naam
ORDER by id DESC LIMIT "
.$navigatie."

"
);
$aantal = mysql_num_rows($query);
?>


maar krijg ik helaas:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/****/index.php on line 258

maar ik ga nou.

alvast bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.