Mysql database gebruiken in een tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

- Pepijn  -

- Pepijn -

28/05/2014 17:08:33
Anchor link
alstu,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

$username = "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";
$database = "examples";
//connection to the database
$dbhandle = mysqli_connect($hostname, $username, $password, $database);
if (mysqli_connect_errno()) {
    printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
    exit();
}


//execute the SQL query and return records
$result = mysqli_query($dbhandle, "SELECT id, model,year FROM cars");

//fetch tha data from the database
while ($row = mysqli_fetch_array($dbhandle, $result)) {
    echo "ID:" . $row{'id'} . " Name:" . $row{'model'} . "Year: " . //display the results
        $row{'year'} . "<br>";
}

//close the connection
mysqli_close($dbhandle);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:00:32
 
Ivo P

Ivo P

28/05/2014 17:09:29
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while ($row = mysqli_fetch_array($dbhandle, $result)) {?>


dat moet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while ($row = mysqli_fetch_array($result)) { ?>


En een regel verder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php  echo "ID:".$row{'id'}." Name:".$row{'model'}."Year: ". //display the results
   $row{'year'}."<br>"; ?>

met vierkante haken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php  echo "ID:".$row['id']." Name:".$row['model']."Year: ". //display the results
   $row['year']."<br>"; ?>
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:09:50
Anchor link
Niks houdt me tegen, heb ik ook niet gezegd. Ik ben al 6u aan een stuk bezig met het zoeken, ik probeer tijd te winnen door aan anderen (jullie) hulp te vragen.
 
Ivo P

Ivo P

28/05/2014 17:09:59
Anchor link
Ivo P op 28/05/2014 17:09:29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while ($row = mysqli_fetch_array($dbhandle, $result)) {?>


dat moet zijn

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while ($row = mysqli_fetch_array($result)) { ?>

En dan liefst ook direct assoc:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) { ?>




En een regel verder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php  echo "ID:".$row{'id'}." Name:".$row{'model'}."Year: ". //display the results
   $row{'year'}."<br>"; ?>

met vierkante haken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php  echo "ID:".$row['id']." Name:".$row['model']."Year: ". //display the results
   $row['year']."<br>"; ?>

 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 17:10:29
Anchor link
Misschien wat duidelijker: mysql is een T-Ford en mysqli is een moderne auto.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:12:52
Anchor link
Pepijn --- op 28/05/2014 17:08:33:
alstu,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

$username = "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";
$database = "examples";
//connection to the database
$dbhandle = mysqli_connect($hostname, $username, $password, $database);
if (mysqli_connect_errno()) {
    printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
    exit();
}


//execute the SQL query and return records
$result = mysqli_query($dbhandle, "SELECT id, model,year FROM cars");

//fetch tha data from the database
while ($row = mysqli_fetch_array($dbhandle, $result)) {
    echo "ID:" . $row{'id'} . " Name:" . $row{'model'} . "Year: " . //display the results
        $row{'year'} . "<br>";
}

//close the connection
mysqli_close($dbhandle);
?>

Goed bedoeld, maar het is wel half werk. Het allerbelangrijkste... de query-foutafhandeling vergeet je met een simpele if-else.
Gewijzigd op 28/05/2014 17:13:31 door - Ariën -
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:15:16
Anchor link
Ik heb daarnet de versie van pepijn getest (hartelijk dank daarvoor) maar ik kreeg nog altijd een foutmelding. Hierbij heb ik dan nog 2 regels aangepast die ivo P had voorgesteld. Nog altijd krijg ik de laatste foutmelding niet weg.

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\wamp\www\DBFact\DBFact.php on line 21


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

$username = "root";
$password = "";
$hostname = "localhost";
$database = "examples";
//connection to the database
$dbhandle = mysqli_connect($hostname, $username, $password, $database);
if (mysqli_connect_errno()) {
    printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
    exit();
}


//execute the SQL query and return records
$result = mysqli_query($dbhandle, "SELECT id, model,year FROM cars");

//fetch tha data from the database
while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo "ID:".$row['id']." Name:".$row['model']."Year: ". //display the results
   $row['year']."<br>";
}

//close the connection
mysqli_close($dbhandle);
?>
Gewijzigd op 28/05/2014 17:16:45 door Ni els
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 17:18:44
Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw foutafhandeling in.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:19:41
Anchor link
Er mist foutafhandeling op je query. Kijk met een if-else statement naar $result, en kijk of deze false teruggeeft. In mysqli_error(...) staat de oorzaak.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 17:20:14
Anchor link
Je kan geen 'year' als veldnaam gebruiken. Dat is een 'reserved word' functienaam van mysql.
Gewijzigd op 28/05/2014 17:30:28 door - SanThe -
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

28/05/2014 17:24:31
Anchor link
Leer php, of laat iemand dit doen.
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:27:34
Anchor link
Ik heb momenteel een hoofd zo groot als een luchtballon, ik begrijp er niks van. Niet gedacht dat zoiets simpel, zoveel moeite zou kosten.

Toen ik deze tutorial zag, dacht ik dit wordt een eitje
https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA
 
Ivo P

Ivo P

28/05/2014 17:28:09
Anchor link
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/reserved-words.html

Year staat er niet bij (maar is wel een (my)sql-functienaam)
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

28/05/2014 17:28:30
Anchor link
http://codular.com/php-mysqli - kijk hier eens naar (is wel OO(object georiënteerd)).
Gewijzigd op 28/05/2014 17:30:01 door - Pepijn -
 
Ivo P

Ivo P

28/05/2014 17:29:28
Anchor link
op regel 19:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!$result) { echo 'de query mislukt wegens: '. mysqli_error($dbhandle); } ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 17:31:10
Anchor link
Ivo P op 28/05/2014 17:28:09:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/reserved-words.html

Year staat er niet bij (maar is wel een (my)sql-functienaam)


Je hebt gelijk.
Post aangepast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:31:26
Anchor link
Ni els op 28/05/2014 17:27:34:
Ik heb momenteel een hoofd zo groot als een luchtballon, ik begrijp er niks van. Niet gedacht dat zoiets simpel, zoveel moeite zou kosten.

Toen ik deze tutorial zag, dacht ik dit wordt een eitje
https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA

Als je de opdracht krijgt om een huisje te bouwen, ga je dan meteen leren over hoe je de muren moet bouwen en het dak moet bouwen, of kijk je eerst naar de fundering (de basis)?
Gewijzigd op 28/05/2014 17:32:20 door - Ariën -
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:35:30
Anchor link
- Aar - op 28/05/2014 17:31:26:
Ni els op 28/05/2014 17:27:34:
Ik heb momenteel een hoofd zo groot als een luchtballon, ik begrijp er niks van. Niet gedacht dat zoiets simpel, zoveel moeite zou kosten.

Toen ik deze tutorial zag, dacht ik dit wordt een eitje
https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA

Als je de opdracht krijgt om een huisje te bouwen, ga je dan meteen leren over hoe je de muren moet bouwen en het dak moet bouwen, of kijk je eerst naar de fundering (de basis)?

Gelukkig hoeft het bij mij geen huis te zijn maar gewoon een kartonnen doos xd
Het probleem is dat ik momenteel geen tijd heb om php rustig aan te leren. Ik zit met een deadline voor vrijdag :s
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2014 17:37:46
Anchor link
Ni els op 28/05/2014 17:35:30:
- Aar - op 28/05/2014 17:31:26:
Ni els op 28/05/2014 17:27:34:
Ik heb momenteel een hoofd zo groot als een luchtballon, ik begrijp er niks van. Niet gedacht dat zoiets simpel, zoveel moeite zou kosten.

Toen ik deze tutorial zag, dacht ik dit wordt een eitje
https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA

Als je de opdracht krijgt om een huisje te bouwen, ga je dan meteen leren over hoe je de muren moet bouwen en het dak moet bouwen, of kijk je eerst naar de fundering (de basis)?

Gelukkig hoeft het bij mij geen huis te zijn maar gewoon een kartonnen doos xd
Het probleem is dat ik momenteel geen tijd heb om php rustig aan te leren. Ik zit met een deadline voor vrijdag :s

Huh... Je plant een deadline, terwijl je geen goede planning hebt. Je had toch kunnen weten dat je nieuwe kennis dan op moet doen?

- Je zou een vacature kunnen aanmaken op het forum
- Zelf wat proberen en onze aangedragen tips en truuks bekijken en daar wat mee doen.
Gewijzigd op 28/05/2014 17:38:14 door - Ariën -
 
Ni els

Ni els

28/05/2014 17:40:10
Anchor link
- Aar - op 28/05/2014 17:37:46:
Ni els op 28/05/2014 17:35:30:
- Aar - op 28/05/2014 17:31:26:
Ni els op 28/05/2014 17:27:34:
Ik heb momenteel een hoofd zo groot als een luchtballon, ik begrijp er niks van. Niet gedacht dat zoiets simpel, zoveel moeite zou kosten.

Toen ik deze tutorial zag, dacht ik dit wordt een eitje
https://www.youtube.com/watch?v=HtTG5Kf_mTA

Als je de opdracht krijgt om een huisje te bouwen, ga je dan meteen leren over hoe je de muren moet bouwen en het dak moet bouwen, of kijk je eerst naar de fundering (de basis)?

Gelukkig hoeft het bij mij geen huis te zijn maar gewoon een kartonnen doos xd
Het probleem is dat ik momenteel geen tijd heb om php rustig aan te leren. Ik zit met een deadline voor vrijdag :s

Huh... Je plant een deadline, terwijl je geen goede planning hebt. Je had toch kunnen weten dat je nieuwe kennis dan op moet doen?

- Je zou een vacature kunnen aanmaken op het forum
- Zelf wat proberen en onze aangedragen tips en truuks bekijken en daar wat mee doen.

Nee nee, ik plan geen deadline, de persoon die me dit vraagt te doen wel. Als het aan mij zou liggen dat mocht dit nog een week of 2 worden uitgesteld. Wat houdt een vacature precies in?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.