mysql error?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »
Koen B

Koen B

04/02/2007 22:29:00
Quote Anchor link
Hallo,

op onze site is iets raars aan de hand, het is een soort spelletje waar iemands rank omlaag is gegaan. Maar dit mag helemaal niet kunnen. Dus ik heb zon beetje alle codes doorzocht en all mysql queries gecontroleerd maar ik kan nergens vinden wat de fout is.

Nou vraag ik me af of het mogelijk is dat een mysql query tijdelijk geen contact met de database kan maken en daarom geen waarde geeft. En als hij er dan 20 bij op moet tellen en weer in de database moet zetten, dat hij dan 20 in de database zet?

Dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$a
= "SELECT * FROM members WHERE gebruikersnaam='".$_SESSION[id]."'";
$b = mysql_query($a);
$c = mysql_fetch_object($b);
 // hier zou dus tijdelijk geen contact mee zijn dus er komt niks terug

$nieuwrank = $c->rank + 20;
// Eigenlijk moet hier dus een hoger getal uitkomen maar omdat $c->rank niet bestaan is hij maar 20

mysql_query ("UPDATE `members` SET `rank` = '".$nieuwrank."' WHERE `gebruikersnaam` = '".$naam."'");
//Hier zet de dus de 20 in de database zodat de rank dus omlaag is gegaan?
?>


Mijn vraag is: is zoiets mogelijk? En is hier iets aan te doen?
Met or die(mysql_error() misschien?
of zit er toch ergens een fout in mijn code?

Alvast bedankt ...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:06:24
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/02/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Je kunt het beter in één query doen:

UPDATE members
SET rank = rank + 20
WHERE gebruikersnaam = '$naam'
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:33:00
Quote Anchor link
niet als ik $nieuwrank later in de code nog nodig heb ....
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/02/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Dan nog kan het met 1 Query hoor koen.
Je vult de huidige rank steeds aan met 20 punten.

Heb je nog steeds de fout dat er punten worden afgetrokken? Het zit dan denk ik niet in het bovenstaande stuk, daar zie ik verder niks verkeerds.
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.

Want de rank hoort helemaal niet omlaag te kunnen gaan en het is ook nog maar 1 keer gebeurd.
Als het een fout in de code zou zijn zou de rank vaker omlaag moeten gaan, maar we hebben het nog maar 1 keer gezien ...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 17:45:00
Quote Anchor link
Controleer gewoon of er wat gegevens zijn gevonden, zo ja dan kan je updaten, anders niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(mysql_num_rows($query) != 1){
   //query fout gegaan, geef melding en update niet
   }
else{
  // wel gegevens gevonden, update wel
   }
?>


Meest simpele oplossing om zoiets in de toekomst te voorkomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/02/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Quote:
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.


maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 17:49:00
Quote Anchor link
nico schreef op 05.02.2007 17:46:
Quote:
Het gaat er niet om dat er niks verkeerd is aan de code, maar ik vroeg me af of het mogelijk is dat php tijdelijk geen contact maakt met de database en daarom geen waarde heeft. En dan 'niks + 20 = 20' gaat doen.


maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?

Lees even terug, het gaat er niet om dat die de berekening niet goed doet, maar als ik level 30 ben (bijvoorbeeld) en er is even geen verbinding met de database, dan kan het zijn dat hij met een lege $row['level'] gaat werken, en dan zou ik level=level+20 is -> level=niks+20 krijgen. Snap je? Dus dan wordt ik lvl 20 terwijl ik 30 was. en 50 zou moeten worden!
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:50:00
Quote Anchor link
nico schreef op 05.02.2007 17:46:
maar niks + 20 is toch ook gewoon 20?


heel scherp ;) maar wat als er in de database nou 300 staat ...
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 05.02.2007 17:45:
Controleer gewoon of er wat gegevens zijn gevonden, zo ja dan kan je updaten, anders niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(mysql_num_rows($query) != 1){
   //query fout gegaan, geef melding en update niet
   }
else{
  // wel gegevens gevonden, update wel
   }
?>


Meest simpele oplossing om zoiets in de toekomst te voorkomen.


Dit is een vrij irritante oplossing, omdat ik heel erg veel queries heb in totaal. (honderden, misschien wel duizend)
Maar het is dus mogelijk dat php gewoon verder gaat als hij niks kan vinden door een tijdelijke downtime van de database ofzo?
Kan het ook met or die(mysql_error())? of werkt dit alleen als de query fout is?
Dit is namelijk makkelijker toe te voegen met ctrl h
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen B
 
Erik Rijk

Erik Rijk

05/02/2007 17:55:00
Quote Anchor link
Het is de simpelste oplossing die Robert bied.
Het helpt je wel van je probleem af, waarom niet gebruiken? Van die 3 regels wordt je script niet "merkbaar" langzamer hoor :)
 
Koen B

Koen B

05/02/2007 20:08:00
Quote Anchor link
Ik het mogelijk met or die(mysql_error())?
Of doet dat iets anders :o ik denk dat dit wel moet werken, maar ik wil het zeker weten ...
 
Manaus

Manaus

05/02/2007 22:03:00
Quote Anchor link
er kunnen altijd fouten onstaan in een query dus altijd or die erbij;)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/02/2007 22:35:00
Quote Anchor link
koen schreef op 05.02.2007 20:08:
Ik het mogelijk met or die(mysql_error())?
Of doet dat iets anders :o ik denk dat dit wel moet werken, maar ik wil het zeker weten ...


Niet doen, gebruik een error_handler die de boel logt. Als een gebruiker een melding krijgt over tabellen of een username voor het inloggen naar je database die niet goed zijn, heeft die (mogelijke) hacker meer informatie, waardoor het gemakkelijker wordt.
Geef een melding dat er wat fout is gegaan, met een globale beschrijving Bijv: Er kon geen verbinding worden gemaakt met de database, of Er zijn geen records geselecteerd.
En gebruik beter trigger_error en dan wel in combinatie met wat ik zei, je mag er nooit vanuit gaan dat query's altijd maar goed worden uitgevoerd, dus eerst controleren voor je verder gaat!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.