mysql kleine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:13:57
Quote Anchor link
Waarom doet die het zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      event_id, event_title, event_desc,
                      event_start, event_end
                FROM events"
;
?>


Maar zo wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    `event_id`, `event_title`, `event_desc`,
                    `event_start`, `event_end`
                FROM `events`"
;
?>


Toevoeging op 08/03/2013 09:15:57:

Ik heb ` dit teken nog niet op mijn toetsenbord
zo doet die het ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      'event_id', 'event_title', 'event_desc',
                      'event_start', 'event_end'
                FROM 'events'"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 02:27:04
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:19:04
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding die je te zien krijgt? Indien je die niet krijgt voeg eerst een foutafhandeling toe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 09:19:16
Quote Anchor link
Linksboven staat dat teken...
Wat zegt mysql_error? Ik denk zelf dat MySQL moeilijk doet met het DESC-veld en de gereserveerde namen.
Probeer die eens te hernoemen...?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 09:39:32
Quote Anchor link
Dat teken is de backtick. De backtick heb je normaal gesproken nodig om tabel en kolomnamen die je niet mag gebruiken toch te kunnen gebruiken. Mysql heeft namelijk een lijst met reserved words die een speciale betekenis hebben in mysql en daardoor niet als tabel of kolomnaam gebruikt kunnen worden (`from` bijvoorbeeld).
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.

Overigens quotes om de tabel en kolomnamen heenzetten kan nooit werken, want dan worden die gezien als strings.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:47:50
Quote Anchor link
Je bedoelde event_desc? ik heb dat veranderd maar het bleef hetzelfde

Zo doet die het ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
?>

Maar ik wil gewoon dat die het zonder die ` tekens doet

Ik krijg geen error

Toevoeging op 08/03/2013 09:49:43:

Erwin H op 08/03/2013 09:39:32:
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.


Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Toevoeging op 08/03/2013 09:57:17:

Trouwens bedankt voor die uitleg over backtick en reserverd words erwin
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:01:13
Quote Anchor link
Laat je complete script (voor wat betreft het database deel) eens zien? Heb je nog andere clausules in je query?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:03:55
Quote Anchor link
Ja dit is heel die method:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
private function _loadEventData($id=NULL)
    {

        $sql = "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
                
        /*
        * If an event ID is supplied, add a WHERE clause
        * so only that event is returned
        */
        
        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

        
        /*
        * Otherwise, load all events for the month in use
        */

        else
        {
            /*
            * Find the first and last days of the month
            */

            $start_ts = mktime(0,0,0,$this->_m, 1, $this->_y);
            $end_ts = mktime(23,59,59,$this->_m+1, 0, $this->_y);
            $start_date = date('Y-m-d H:i:s', $start_ts);
            $end_date = date('Y-m-d H:i:s', $end_ts);
            
        /*
        * Filter events to only those happening in the
        * currently selected month
        */
    
        $sql .= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

        
        try
        {
            $stmt = $this->db->prepare($sql);
            
            /*
            * Bind the parameter if an ID was passed
            */

            if ( !empty($id) )
            {

                $stmt->bindParam(":id", $id, PDO::PARAM_INT);
            }

            
            $stmt->execute();
            $results = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $stmt->closeCursor();

            return $results;
        }

        catch ( Exception $e )
        {

            die ( $e->getMessage() );
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2013 10:05:05 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:12:01
Quote Anchor link
En daar gaat het dus mis :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        $sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;

        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

?>

Dit levert de volgende string op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM `events`WHERE event_id=:id LIMIT 1

Zonder die backticks krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM eventsWHERE event_id=:id LIMIT 1

En de tabel eventsWHERE kent mysql vast niet....

Probleem is alleen dat je niet controleert of je query wel gelukt is en dus zie je de mysql foutmelding ook niet. php kijkt hier niet naar, dus een php foutmelding zal je niet krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:12:29
Quote Anchor link
In principe is EVENT een gereserveerd woord in mysql. maar EVENTS in principe niet.. Maar er zijn natuurlijk weer de verschillende versies waardoor het misschien bij Francoi wel gezien wordt als een gereserveerd woord.

@Francoi: als je EVENTS wijzigd naar bijv. EVNTS en dan ook even de tabelnaam wijzigen in phpmyadmin, dan werkt het wel?
Gewijzigd op 08/03/2013 10:17:56 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 10:14:53
Quote Anchor link
Francoi gckx op 08/03/2013 09:47:50:
Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Dan zal er een andere reden zijn dat het niet werkt.
Laat het stukje code dat niet werkt eens zien.


Ik had een aantal posts niet gezien.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:16:49 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:19:17
Quote Anchor link
Francoi: Misschien toch de volgende keer je query even echo-en om te kijken of alles wel netjes aan elkaar wordt geplakt? :-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:22:19
Quote Anchor link
@Erwin ik heb $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
veranderd naar $sql .= " WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
Dit helpt ook niet maar die try catch gebeuren is toch de foutafhandeling?


@Frank ik heb gedaan wat je zei:
maar nog steeds moet ik het zo doen FROM `evnts`


Het is al gelukt Erwin jij had gelijk als ik het zo doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM evnts "
?>


Werkt die wel.

Toch mijzelf aanleren om querys te echoen en in foutafhandeling te verdiepe

Bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 10:26:43 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:28:58
Quote Anchor link
Bij dit deel doe je hetzelfde fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $sql
.= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

?>

Dit ook al aangepast?

De try..catch kan de foutafhandeling zijn als je pdo goed hebt ingesteld.
Heb je bij de connectie de error mode van PDO ingesteld op PDO::ERRMODE_EXCEPTION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:30:56
Quote Anchor link
maar is die try catch geen foutafhandeling?

Toevoeging op 08/03/2013 10:32:29:

Ja aangepast maar ik hoefde alleen die bij events te doen

Nee zo wordt de connectie bepaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dsn
= "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
?>
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:36:32
Quote Anchor link
Een try catch blok is om exceptions in php op te vangen. In principe is een mysql fout geen php fout en zal niet automatisch een php exception opleveren. Als je mysql_ of mysqli_ gebruikt zal je die fouten niet als een php exception kunnen opvangen.
PDO heeft wel de mogelijkheid om sql fouten in php als exception op te werpen. Alleen moet je dat wel zelf aangeven via setAttribute. Je zal dus nadat je de connectie hebt gemaakt deze call moeten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dbo
->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
?>

Dan komen sql fouten als een exception in php terecht.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:37:07 door Erwin H
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:38:06
Quote Anchor link
Dus zo?

$dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
$dbo->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );



Toevoeging op 08/03/2013 10:38:27:

en dan hoef ik niks meer in die try catch te veranderen?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:38:35
Quote Anchor link
Yep, probeer het eens, door die spatie weer weg te halen, krijg je dan wel de foutmelding?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:39:52
Quote Anchor link
Nee geen error gekregen, helaas
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Da's vreemd, zou nu wel moeten komen. Voer eens een gewoon compleet foute query in, wat gebeurt er dan?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:50:24
Quote Anchor link
Zo gedaan:
$sql = "SEL
event_id, event_title, event_desc,
event_start, event_end
FROM event";
zelfs dan niet

((((((Wel heb ik in een ander class/method
dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
protected function __construct($dbo=NULL)
    {

        if ( is_object($db) )
        {

            $this->db = $db;
        }

        else
        {
            // Constants are defined in /sys/config/db-cred.inc.php
            $dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
            try
            {
                $this->db = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
            }

            catch ( Exception $e )
            {

                // If the DB connection fails, output the error
                die ( $e->getMessage() );
            }
        }
    }

?>
))))))
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:53:09
Quote Anchor link
Maar waar zet je nu de error mode zoals boven aangegeven dan? Die staat hier niet bij.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.