MySQL LIKE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 17:46:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb dus een zoeksysteem, het werkt bijna zoals ik het wil. Als ik in mijn database dit heb:
______________
Naam

Test
Test1
Test2
Test3
Lalal
_______________

En ik zoek op: Test, dan krijg ik alleen maar 'Test', en niet Test1, Test2, Test3 .. Ik heb gezien / gelezen dat ik de % moest aanpassen, maar ik heb ze allemaal geprobeerd zonder enige effect. Hopelijk is mijn vraag duidelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
                    <?php
                    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
                    {

                        $zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm'])));
                        
                        $sql = "SELECT * FROM PlayerInfo WHERE user LIKE '$zoekterm%'";
                        $result = mysql_query($sql);
                        $row = mysql_fetch_array( $result );
                        {
?>

                        <table id="table1" class="gtable sortable">
                            <thead>
                                <th class="first" width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=1">#</a>
                                </th>
                                <th width="700">
                                    Name
                                </th>
                                <th width="250">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=3">Score</a>
                                </th>
                                <th width="99">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=2">Cash</a>
                                </th>
                                <th width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=4">Wins</a>
                                </th>
                                <th class="last" width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=5">Muted</a>
                                </th>
                            </thead> <?php
                            
                            echo'<tr class="bg2">';
                            echo'<td class="first">';
                            echo $row['ID'];
                            echo'</td>';
                            echo'<td title="">';
                            echo "<a href=\"http://www.Dawn-tdm.com/UCP/profile.php?id=$row[ID]\">$row[user]</a> ";
                            echo'<td>';
                            echo $row['Score'];
                            echo'<td title="">';
                            echo "$"; echo $row['Cash'];
                            echo'<td title="">';
                            echo $row['Wins'];
                            echo'<td class="last">';
                            if ($row['Muted'] == "0")
                            {

                                echo'No';
                            }

                            else if ($row['Muted'] == "1")
                            {

                                ?>
<b><?php echo'Yes'; ?></b><?php
                            }
                            echo'</td>';
                            echo'</tr>';
                            echo'</table>';
                        }
                    }
Gewijzigd op 22/01/2012 17:46:40 door Jurrien P
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:45:39
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/01/2012 17:49:41
Quote Anchor link
Waarom post je een geheel script als het alleen maar draait om het sql statement en dan ook nog een specifiek over LIKE.

Verdiep je er eens in, wat de mogelijkheden zijn:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-comparison-functions.html
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2012 17:52:08
Quote Anchor link
Haal $vars buiten de quotes.
Bouw foutafhandeling in.

Zo te zien zou het moeten werken.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 17:54:44
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/01/2012 17:49:41:
Waarom post je een geheel script als het alleen maar draait om het sql statement en dan ook nog een specifiek over LIKE.

Verdiep je er eens in, wat de mogelijkheden zijn:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-comparison-functions.html


Ik weet niet of de fout in the query zit of ergens anders, wat ik denk dat de query gewoon juist is.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 18:39:38
Quote Anchor link
$zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm']))) is wel een heel bijzondere....

Debuggen: wat krijg je als je de query echoot?
Als je die kopieert en rechtstreeks uitvoert op je database (via phpadmin of gelijkwaardig), gaat het dan goed?
En, zoals SanThe ook aangeeft, bouw foutafhandeling in.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 19:47:51
Quote Anchor link
Als ik de query echo: SELECT * FROM PlayerInfo WHERE user LIKE '%test%', niks mis mee toch?
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 19:51:30
Quote Anchor link
Probleem zit ook helemaal niet in je query, maar in deze regel:

$row = mysql_fetch_array( $result );

Je loopt niet door alle resultaten heen, maar alleen maar door de eerste. Het maakt dus helemaal niet uit hoeveel resultaten je uit je query krijgt, je zal er op deze manier altijd maar een zien.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 20:42:56
Quote Anchor link
Als ik er een while aanknoop dan laat hij helemaal niets meer zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 20:47:30
Quote Anchor link
Je hebt zeker de ; niet weggehaald aan het eind.....
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 20:48:31
Quote Anchor link
Sorry, niet helemaal slim van mij. Bedankt Erwin.
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 20:50:27
Quote Anchor link
En overigens gaat het dan waarschijnlijk ook nog fout, want dan bouw je bij elk record de hele tabel opnieuw op. Daar zal je dus ook nog het een en ander moeten aanpassen.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 21:13:26
Quote Anchor link
Ja, een stuk van de tabel moet boven de while komen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.