MySQL LIKE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 17:46:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb dus een zoeksysteem, het werkt bijna zoals ik het wil. Als ik in mijn database dit heb:
______________
Naam

Test
Test1
Test2
Test3
Lalal
_______________

En ik zoek op: Test, dan krijg ik alleen maar 'Test', en niet Test1, Test2, Test3 .. Ik heb gezien / gelezen dat ik de % moest aanpassen, maar ik heb ze allemaal geprobeerd zonder enige effect. Hopelijk is mijn vraag duidelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
                    <?php
                    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
                    {

                        $zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm'])));
                        
                        $sql = "SELECT * FROM PlayerInfo WHERE user LIKE '$zoekterm%'";
                        $result = mysql_query($sql);
                        $row = mysql_fetch_array( $result );
                        {
?>

                        <table id="table1" class="gtable sortable">
                            <thead>
                                <th class="first" width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=1">#</a>
                                </th>
                                <th width="700">
                                    Name
                                </th>
                                <th width="250">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=3">Score</a>
                                </th>
                                <th width="99">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=2">Cash</a>
                                </th>
                                <th width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=4">Wins</a>
                                </th>
                                <th class="last" width="5">
                                    <a href="http://www.dawn-tdm.com/UCP/psummary.php?sort=5">Muted</a>
                                </th>
                            </thead> <?php
                            
                            echo'<tr class="bg2">';
                            echo'<td class="first">';
                            echo $row['ID'];
                            echo'</td>';
                            echo'<td title="">';
                            echo "<a href=\"http://www.Dawn-tdm.com/UCP/profile.php?id=$row[ID]\">$row[user]</a> ";
                            echo'<td>';
                            echo $row['Score'];
                            echo'<td title="">';
                            echo "$"; echo $row['Cash'];
                            echo'<td title="">';
                            echo $row['Wins'];
                            echo'<td class="last">';
                            if ($row['Muted'] == "0")
                            {

                                echo'No';
                            }

                            else if ($row['Muted'] == "1")
                            {

                                ?>
<b><?php echo'Yes'; ?></b><?php
                            }
                            echo'</td>';
                            echo'</tr>';
                            echo'</table>';
                        }
                    }
Gewijzigd op 22/01/2012 17:46:40 door Jurrien P
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:40:00
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/01/2012 17:49:41
Quote Anchor link
Waarom post je een geheel script als het alleen maar draait om het sql statement en dan ook nog een specifiek over LIKE.

Verdiep je er eens in, wat de mogelijkheden zijn:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-comparison-functions.html
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2012 17:52:08
Quote Anchor link
Haal $vars buiten de quotes.
Bouw foutafhandeling in.

Zo te zien zou het moeten werken.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 17:54:44
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/01/2012 17:49:41:
Waarom post je een geheel script als het alleen maar draait om het sql statement en dan ook nog een specifiek over LIKE.

Verdiep je er eens in, wat de mogelijkheden zijn:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-comparison-functions.html


Ik weet niet of de fout in the query zit of ergens anders, wat ik denk dat de query gewoon juist is.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/01/2012 18:39:38
Quote Anchor link
$zoekterm = mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST['zoekterm']))) is wel een heel bijzondere....

Debuggen: wat krijg je als je de query echoot?
Als je die kopieert en rechtstreeks uitvoert op je database (via phpadmin of gelijkwaardig), gaat het dan goed?
En, zoals SanThe ook aangeeft, bouw foutafhandeling in.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 19:47:51
Quote Anchor link
Als ik de query echo: SELECT * FROM PlayerInfo WHERE user LIKE '%test%', niks mis mee toch?
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 19:51:30
Quote Anchor link
Probleem zit ook helemaal niet in je query, maar in deze regel:

$row = mysql_fetch_array( $result );

Je loopt niet door alle resultaten heen, maar alleen maar door de eerste. Het maakt dus helemaal niet uit hoeveel resultaten je uit je query krijgt, je zal er op deze manier altijd maar een zien.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 20:42:56
Quote Anchor link
Als ik er een while aanknoop dan laat hij helemaal niets meer zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 20:47:30
Quote Anchor link
Je hebt zeker de ; niet weggehaald aan het eind.....
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 20:48:31
Quote Anchor link
Sorry, niet helemaal slim van mij. Bedankt Erwin.
 
Erwin H

Erwin H

22/01/2012 20:50:27
Quote Anchor link
En overigens gaat het dan waarschijnlijk ook nog fout, want dan bouw je bij elk record de hele tabel opnieuw op. Daar zal je dus ook nog het een en ander moeten aanpassen.
 
Jurrien P

Jurrien P

22/01/2012 21:13:26
Quote Anchor link
Ja, een stuk van de tabel moet boven de while komen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.