mysql query in een array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NiVin

niVin

07/07/2008 00:06:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een aantal velden uit mijn db tabel in een array zetten.

ik doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$bannersOud
[] = array();
    $bannersOudTMP = mysql_query("SELECT id FROM banners WHERE status = 'readed' ORDER BY RAND() LIMIT 1,5");
    while ($row = mysql_fetch_assoc($bannersOudTMP) ){
    if($bannersOud == ""){
    $bannersOud = $row['id'];
    }
else{
         array_push($bannersOud, $row['id']);
         }
    }

?>


ik heb alleen de waardes uit mijn db tabel nodig, maar wanneer ik probeer deze te gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($bannersRest);
?>


krijg ik dit te zien:

Array
(
[0] => Array
(
)

[1] => 18
[2] => 20
[3] => 12
[4] => 17
[5] => 3
)

Ik wil de waardes natuurlijk niet alleen printen maar er nog een aantal bewerkingen op los laten. Hoe krijg ik die

[0] => Array()

weg zodat ik alleen met de ruwe data kan werken?

Iemand een idee hoe dit te doen??

mvg Vincent
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door NiVin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:16:57
 
Stien ss

stien ss

07/07/2008 00:21:00
Quote Anchor link
Kan me niet helemaal voorstellen waarom je dit zou willen, maar zo werkt het goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$bannersOud
= array();
$bannersOudTMP = mysql_query("SELECT id FROM banners WHERE status = 'readed' ORDER BY RAND() LIMIT 1,5");
while ($row = mysql_fetch_assoc($bannersOudTMP) ){
     $bannersOud[] = $row['id'];
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
NiVin

niVin

07/07/2008 00:30:00
Quote Anchor link
Ja idd, ik kwam er net achter dat heel het if else statement overbodig is.

Maar nu ik t zo doe (in mijn geval doe ik het met 'array_push') krijg ik nog steeds :
Array
(
[0] => Array
(
)

[1] => 19
[2] => 2
[3] => 3
[4] => 12
[5] => 11
)
 
NiVin

niVin

07/07/2008 00:58:00
Quote Anchor link
t werkt nu wel....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $bannersOudTMP
= mysql_query("SELECT id FROM banners WHERE status = 'readed' ORDER BY RAND() LIMIT 1,5");
    while ($row = mysql_fetch_array($bannersOudTMP) ){
          $bannersOud[] = $row['id'];
          //echo $row['id']."<br/>";
         }
>?
[
/code]

waarom t nou fout ging weet ik niet maar ja t werkt:)
 
- SanThe -

- SanThe -

07/07/2008 01:01:00
Quote Anchor link
Heb je deze regel wel goed aangepast?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$bannersOud
= array();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

07/07/2008 01:07:00
Quote Anchor link
hij heeft [] weg gehaald *zie vorige post van hem*
 
NiVin

niVin

07/07/2008 01:08:00
Quote Anchor link
Hey SanThe,

Ik heb heel de regel nu weggelaten..Ik wist het niet maar blijkbaar hoef je een array niet te definiëren vooraf en kan je gewoon dmv $ARRAY[] = $VAR;
blijven pushen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niVin
 
Ki ma

ki ma

07/07/2008 02:05:00
Quote Anchor link
ik zat het eens te bestudeeren en kwam er niet helemaal achter wat
Quote:
ORDER BY RAND() LIMIT 1,5
betekent

LIMIT 1,5 - is de je de laatste 5 variabelen in de database pakt
RAND() - husseld de 5 variabelen in volgorde door elkaar..
-> 4, 2, 3, 1, 5 bijvoorbeeld... ipv 5, 4, 3, 2, 1 ?
edit:
doen is weten.. =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ki ma
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.