mysql update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 21:55:00
Quote Anchor link
hey

ik ben bezig met mysql nu en moet de update hebben
maar ben ff vergeten hoe het ook weer moest
kan iemand me geheugen ff opfrissen
alvast bedankt
groetjes wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:01:33
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 21:59:00
Quote Anchor link
Bedoel je de syntax van een update query?

UPDATE tabelnaam
SET
veldnaam1 = 'een of andere string'
WHERE id = 1
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:00:00
Quote Anchor link
die bedoel ik ja maar ben het ff helemaal kwijt :P
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 22:01:00
Quote Anchor link
Nou, nu heb je hem weer ;-)
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:06:00
Quote Anchor link
nou kom ik er nog niet uit:P
dit wil ik update.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
mysql_connect("localhost", "root", "") or
     die ("could not connect to database");
// (2) Deze functie selecteert de administratie database.
mysql_select_db("hostingsite") or
     die("could not select database");
// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
$query = ("select * from users where Username='$user'");
// (4) Deze functie voert de query uit
// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

$resultaat= mysql_query($query) or
        die ( mysql_error( ) );
      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
      {

   // Zolang er nog velden zijn in $row
   {
     // Print gegevens van het volgende veld
         print  "<table border cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row[Emailadres]\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\"></td></tr>"
;
   }
}

// Print einde van tabel
print "</table>";
?>
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE users SET username = '".$user."'");
?>

gebruik kleine letters voor je veldnamen en/of databasenamen (!)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/03/2007 22:10:00
Quote Anchor link
Maar dat is geen UPDATE query die je daar uitvoert. Dat is een SELECT query.
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:13:00
Quote Anchor link
@wesley: "je wilt die tabel waar je net gegevens uithaalt in die code toch bewerken?"
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:14:00
Quote Anchor link
ja ik heb alleen de php code gekopieert hier heen
ik was van plan om zeg maar op submit te drukken en dat het script daarna de wijzigingen opslaat in mysql

sorry als ik lastig ben hoor
ben pas een beginnen dus weet nog niet zoveel
heb het wel geleert op school maar ben het haast weer vergeten
zoveel gebruik ik het ook niet
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
if (isset($_POST['Emailadres']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>

<form action="#" method="post" name="bewerk_form">
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
mysql_connect("localhost", "root", "") or
     die ("could not connect to database");
// (2) Deze functie selecteert de administratie database.
mysql_select_db("hostingsite") or
     die("could not select database");
// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
$query = ("select * from users where Username='$user'");
// (4) Deze functie voert de query uit
// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

$resultaat= mysql_query($query) or
        die ( mysql_error( ) );
      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
      {

   // Zolang er nog velden zijn in $row
   {
     // Print gegevens van het volgende veld
         print  "<table border cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row['Username']\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row['Emailadres']\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\</td></tr>"
;
   }
}

// Print einde van tabel
print "</table>";
?>
"><input type="hidden" name="id" value="<? echo $row['gebr_id']; ?>" /><input type="submit" value="opslaan" />
</form>


klopt niet helemaal maar U get the point

Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 04/10/2010 13:30:44 door Bas IJzelendoorn
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:26:00
Quote Anchor link
hij werkt voor geen meter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "20081987") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");
if (isset($_POST['Username']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>

wat doe ik fout
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:31:00
Quote Anchor link
@wesley: Het ID wat in die hidden input type staat moet je natuurlijk wel aanpassen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

$verbinding = mysql_connect("localhost", "root", "20081987") or die ("could not connect to database");

mysql_select_db("hostingsite",$verbinding) or

     die("could not select database");

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2007 22:31:00
Quote Anchor link
UPDATE ..... SET veld1 = 'a', veld2 = 'b' WHERE .....
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:34:00
Quote Anchor link
ik heb nu dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<table width="455" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" background="image/longmenu.gif" height="34">
        <tr>
          <td><b>Change profile</b></td></tr></table><p>
          <form action="updateprofile.php" method="post">
<?php

 

// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");

 

// (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel

$query = ("select * from users where Username='$user'");

 

// (4) Deze functie voert de query uit

// Het resultaat van de query vind je in container $resultaat


$resultaat= mysql_query($query) or

        die ( mysql_error( ) );

      while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))

      {


 

   // Zolang er nog velden zijn in $row

   {

     // Print gegevens van het volgende veld

         print  "<table border=0 cellpading=2>

              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=\"Username\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\"></td></tr>
              <tr><th align=left>Email</th><td><input value=\"$row[Emailadres]\" name=\"Email\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\"></td></tr>"
;

   }


}


 

// Print einde van tabel

print "</table>";

 

?>

<input type="hidden" name="id" value="">
<? echo $row['Username']; ?>
<input type="submit" value="Change" id="change"><input type="reset" value="Reset" id="reset"></form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
// (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.

mysql_connect("localhost", "root", "") or

     die ("could not connect to database");

 

// (2) Deze functie selecteert de administratie database.

mysql_select_db("hostingsite") or

     die("could not select database");
if (isset($_POST['Username']))
  {

  extract($_POST);
  mysql_query("UPDATE users SET Username = '".$Username."' AND Emailadres = '".$Emailadres."' WHERE gebr_id = ".$id);
echo "ok!";
  }

?>
 
K i p

K i p

05/03/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
    // (1) Deze functie maakt een verbinding  met My_SQL dataserver.
    mysql_connect ( 'localhost' , 'root' , '' ) or
         die ( 'could not connect to database' );
    // (2) Deze functie selecteert de administratie database.
    mysql_select_db( 'hostingsite' ) or
         die ( 'could not select database' );
    // (3) Dit is de tekst van een query naart de deelnemers tabel
    $sql = "
        SELECT
            Username,
            Emailadres
        FROM
            users
        WHERE
            Username = '"
. mysql_real_escape_string ( $user ) . "'
        LIMIT
            1
    "
; #Waar haal je de variabele $user vandaan? Dit vroeg ik me af, en daarom haal ik er die functie over heen, voor de veiligheid. Ook heb ik LIMIT 1 erbij gezet, omdat ik denk dat je maar 1 rij wilt ophalen
    
    // (4) Deze functie voert de query uit
    // Het resultaat van de query vind je in container $resultaat

    $resultaat= mysql_query ( $sql );
    #or die ( mysql_error( ) );  <- deze regel heb ik even gecomment, dit kan beter
    
    #We controleren nu namelijk met een if() of de query is geslaagd

    if ( $resultaat === false )
    {

        ?>

        <fieldset>
            <legend>De query ging mis!</legend>
            <h2>Fout:</h2>
            <p><?php trigger_error ( mysql_error () ); ?></p>
            <h2>De gebruikte SQL:</h2>
            <p><pre><?php echo $sql; ?></pre></p>
        </fieldset>
        <?php
    }
    else
    {
        #De query is geslaagd, maar hebben we ook resultaten?
        if ( mysql_num_rows ( $resultaat ) > 0 )
        {

            #Een while loop is nu niet (meer) nodig, omdat er LIMIT 1 in de SQL staat
                #while ($row = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
                #{
                #// Zolang er nog velden zijn in $row
                #{
            #Dit vervangen we door de volgende regel:

            $row = mysql_fetch_assoc ( $resultaat );
            // Print gegevens van het volgende veld
            ?>

            <!-- Misschien een <form> tag openen? Of heb je die al? -->
            <form action="verwerk.php" method="post">
                <table border cellpading=2> <!-- wat doet 'border' in de tag? -->
                    <tr>
                        <th align="left">
                            Username
                        </th>
                        <td>
                            <input value="<?php echo $row['Username']; ?>" name="Username" type="text" id="username" size="25" maxlength="25" />
                        </td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <th align="left">
                            Email
                        </th>
                        <td>
                            <input value="<?php echo $row['Emailadres']; ?>" name="Email" type="text" id="email" size="25" maxlength="100" />
                        </td>
                    </tr>
                    <!-- Een submit knopje is ook altijd leuk :-P -->
                    <tr>
                        <th align="left">
                            &nbsp;
                        </th>
                        <td>
                            <input value="Doe iets geks!" type="submit" id="submit" size="25" />
                        </td>
                    </tr>
                    <!-- Misschien de <table> tag afsluiten? Of doe je dat al? -->
                </table>
            </form>
            <?php
                #} <-- einde oude while (), nu weggecomment
            }
            else
            {
                #De gebruiker is niet gevonden
                ?>

                <h1>De gebruiker is niet gevonden!</h1>
                <?php
            }
        }
    }

    // Print einde van tabel
    #print "</table>"; <-- Ah, hier had je dus het einde van de tabel :-)

?>
En dan verwerk.php zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php
    if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        $error = false;
        if ( empty ( ( isset ( $_POST['Email'] ) ) ? trim ( $_POST['Email'] ) : '' ) )
        {

            #Emailadres is niet ingevuld
            ?>

            Het email-adres is niet ingevuld!
            <?php
            $error
= true;
        }

        if ( empty ( ( isset ( $_POST['Username'] ) ) ? trim ( $_POST['Username'] ) : '' ) )
        {

            #Username is niet ingevuld
            ?>

            De username is niet ingevuld!
            <?php
            $error
= true;
        }

        if ( $error === false )
        {

            $sql = "
                UPDATE
                    users
                SET
                    Username = '"
. mysql_real_escape_string ( trim ( $_POST['Username'] ) ) . "'
                AND
                    Emailadres = '"
. mysql_real_escape_string ( trim ( $_POST['Email'] ) ) . "'
                WHERE
                    gebr_id = "
. $id . "
                ;
            "
; #Je moet zelf nog even aan $id komen ;-)
            
            if ( !$res = mysql_query ( $sql ) )
            {

                ?>

                Query ging mis.  <br />
                Fout: <?php trigger_error ( mysql_error () ); ?> <br />
                Query: <br />
                <pre><?php echo $sql; ?></pre>
                <?php
            }
            else
            {
                ?>

                Query geslaagd
                <?php
            }
        }
    }

    else
    {
        ?>

        Je hoort hier alleen te komen als je iets hebt gepost ;-)
        <?php
    }
?>
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 22:39:00
Quote Anchor link
?><!-- ----------------------- IN DIE VALUE MOET HET ID VAN DIE PERSOON KOMEN EN ALS
JE ELKE USER WIL KUNNE WIJZIGEN MOET JE DE KNOP BINNEN JE WHILE ZETTe ---------------- --->
<input type="hidden" name="id" value="">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $row['Username']; ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Leer het scripten een beetje fatsoenlijk aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
print  "<table border=0 cellpading=2>
              <tr><th align=left>Username</th><td><input value=\"$row[Username]\" name=................"
;

// Gebruik echo en gebruik enkele quotes dan hoef je de dubbele html-quotes niet te escapen.
// Haal $vars buiten de quotes.
// Gebruik bij array's enkele quotes.


echo '<table border="0" cellpading="2">
          <tr><th align="left">Username</th>
            <td><input value="'
. $row['Username'] . '" name=..................';
?>

Edit: Tag vergeten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 22:49:00
Quote Anchor link
nu snap ik er helemaal niks meer van
 
Toine vd P

Toine vd P

05/03/2007 23:01:00
Quote Anchor link
en dan $rij['gebruikernummer'] vervangen met de ID/sleutel van je tabel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_POST['gebruiker']))
    {

    //--- alle gebruikers upadten
    $teller = 0;
    while (isset($gebruiker[$teller]))
        {

        $kwerie = "UPDATE users SET Username = '".$gebruiker[$teller]."', Emailadres = '".$email[$teller]."' WHERE id = ".$id[$teller]);
        $teller++;
        echo "<br>".$kwerie;
        // hier dan ook de mysql_query
        }
    }

?>

<html>
<head>
<title>Pagina test</title>
</head>
<body>
<b>Change profile</b><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $verbinding
= mysql_connect("localhost","root","WAAACCHHTTOWOOROD");
    mysql_select_db("hostingsite",$verbinding);
    $resultaat= mysql_query("SELECT * FROM users WHERE Username = '".$user."'");
    if (mysql_num_rows($resultaat) >= 1)
        {

        echo "<form action=\"updateprofile.php\" method=\"post\">\r\n";
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_ASSOC))
            {

            echo "        <br>User: ".$rij['gebruikernummer']."\r\n";
            echo "        <br>Username <input value=\"".$rij['Username']."\" name=\"gebruiker[]\" type=\"text\" id=\"username\" size=\"25\" maxlength=\"25\">\r\n";
            echo "        <br>Email <input value=\"".$row['Emailadres']."\" name=\"email[]\" type=\"text\" id=\"email\" size=\"25\" maxlength=\"100\">\r\n";
            echo "        <input value=\"".$rij['gebruikernummer']."\" name=\"id[]\" type=\"hidden\"\r\n";
            echo "        <hr><br>\r\n";
            }

        echo "        <input type=\"submit\" value=\"Opslaan\" id=\"change\">\r\n";
        echo "    </form>\r\n";
        }

    else
        {
        echo "    Nog geen gebruiker!\r\n";
        }

    ?>

</body>
</html>
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

05/03/2007 23:04:00
Quote Anchor link
ik vind het ingewikkelt worden hoor
snap het echt niet meer
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

04/10/2010 11:48:22
Quote Anchor link
ik zit dit een beetje door te lezen , maar word er niet veel wijzer van, ik heb ongeveer het zelfde probleem als stephan, ik heb 19 resultaten, maar zodra ik op mijn opslaan knop druk, en ik de $_POST['name'] opvraag en die in een while loop gooi dan krijg ik alleen het laaste resultaat 19 keer weer gegeven. terwijl ik op de pagina ervoor ze allemaal netjes te zien krijg.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.