Mysqli error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:19:25
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een totale site gebrouwd met mysql coderingen, nu wilde ik kijken of ik het ook verbouwd kreeg naar mysqli , verschillende tuts gevolgd maar telkens krijg ik een error mischien ziet iemand een fout graag dan mededelen


PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in

$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:30:45
 
Benny Lava

Benny Lava

14/08/2011 14:23:56
Quote Anchor link
Ben je toevallig vergeten het MySQLi object aan te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new MySQLi('host', 'username', 'password', 'database');
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 14:27:20
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om php.net eens te raadplegen?

$mysqli is geen object, het lijkt mij dan ook dat je in een voorgaande stap iets vergeet dan wel fout doet.

Je post nu alleen maar de regel waarop het fout loopt, maar dat is niet wat er verstaan wordt onder "post relevante code"
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:29:40
Quote Anchor link
uiteraard heb ik dit in mijn config staan

Toevoeging op 14/08/2011 14:34:18:

De reactie van Noppes Homeland slaat natuurlijk nergens op zo kan ik ook aan mijn postings komen.


Iemand anders wel een serieus andwoord ?
Gewijzigd op 14/08/2011 14:30:37 door Mike de jong
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 15:03:09
Quote Anchor link
Post dan eens meer relevante code, want je doet toch echt iets fout!!

Dus je moet niet klagen dat je terugverwezen wordt naar: http://www.php.net/mysqli

Blijkbaar ontbreekt er ook nog eens fatsoenlijke foutafhandeling.......
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:26:50
Quote Anchor link
foutafhandeling ontbreekt 100% niet.

In mijn config staat het volgende.

(config)
$mysqli = new mysqli('host', 'user', 'password', 'database');
if(mysqli_connect_errno())
{
trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
}

(script)
$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();

{error)
PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/08/2011 16:38:50
Quote Anchor link
Waar en hoe wordt je config bestand geladen?
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:43:51
Quote Anchor link
Alles loopt via de index , in de index worden de scripts aangeroepen via ?p={scriptnaam}

In de index gebruik ik de volgende codering om de config te laten laden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !@include('_config.php') )
{

    die('Fatal Error: Please contact admin if you keep getting this error.');
}

if ( defined('ON_INDEX') )
{

    redirect('./');
}

define('ON_INDEX', __FILE__);
?>


en dan in de desbetreffende scripts gebruik ik om de link te leggen via index

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !defined('ON_INDEX') )
{

    header('Location:./');exit;
}

define('ON_PAGE', __FILE__);
if ( !USER_SESSION )
{

    redirect('./');
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:45:36
Quote Anchor link
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli
Gewijzigd op 14/08/2011 16:46:59 door Noppes Homeland
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 16:46:18
Quote Anchor link
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.
Gewijzigd op 14/08/2011 16:49:21 door Eric Wagener
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:53:52
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 14/08/2011 16:45:36:
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli



Volgends mij moet je beter mijn bovenstaande reactie lezen er staat toch duidelijk hoe en wat ik alles laat lopen ook de config ;)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:54:22
Quote Anchor link
en dit soort zaken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ( !@include('_config.php') )
?>

moet je ook afleren

ook hier hetzelfde verhaal als bij de mysqli_connect_error
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:59:08
Quote Anchor link
Laat ik met 1 ding duidelijk zijn Noppes , ik moet helemaal niets , ik doe wat ik wil ik vraag enkelt wat de fout kan zijn , je moet niet denken dat je me de les kan lezen want ik heb veeeeel meer ervaring als je denkt...
Gelieve niet meer te reageren op mijn postings dit verkracht enkelt mijn posting....

Toevoeging op 14/08/2011 16:59:59:

Eric Wagener op 14/08/2011 16:46:18:
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.


ik behoud nog steeds de zelfde error ondanks de aanpassing.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 17:24:01
Quote Anchor link
Probeer eerst eens alles in een bestand te zetten, ga dan per regel na of het resultaat is wat het moet zijn. Zo kun je stap voor stap kijken waar het fout gaat.
De include is inderdaad enigszins ongebruikelijk op die manier. Als je toch die() wil/moet gebruiken, dan kun je dat beter op de plek doen waar het nodig is (in de config zelf dus).

Noppes bedoeld het waarschijnlijk goed, maar het komt altijd enorm rottig zijn strot uit. Daarom negeren de meeste mensen hem ook.
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 17:28:34
Quote Anchor link
@Eric mooitje ivm Noppes :'-).

Ik zie wel niet in waarom die() nodig zou zijn. Volgens mij is een goede if-else(if) structuur in dit geval een bete oplossing. En natuurlijk, geen @include toestanden.
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 17:35:02
Quote Anchor link
De resultaten moeten natuurlijk kloppen anders werkt het met mysql_query ook niet , en dat doet het dus wel.

Wij hebben een goede if-else(if) structuur , enkelt ga ik niet mijn hele bestanden tonen dat schiet gewoon niet op.

De fout zit in de nieuwe mysqli , enkelt ziet niemand de fout blijkbaar.... want er word enkelt maar gepraat over dit niet goed dat niet goed , terwijl alles perfect werkt zonder enig memory load.

Dus graag het probleem waarom het niet werkt...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 17:59:57
Quote Anchor link
Nou, blijf jij dan maar lekker zo die if elsjes definieren. Je komt er vanzelf nog wel een keer achter dat dat niet echt doordacht is.

maar nogmaals: http://www.php.net/mysqli

$mysqli is in jouw geval geen geldig mysqli object

En beschuldig ons niet van het feit dat wij de fout niet zien, we kunnen alleen hetgeen beoordelen wat jij ons hier toont.

Dus gaat zelf maar lekker opzoek met wat er met $mysqli allemaal wel in niet gebeurt tussen het connecten en de foutmelding.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 18:04:45
Quote Anchor link
Zo perfect werkt het nou ook weer niet, anders had je deze post niet geplaatst. Omdat de melding is dat er geen object is aangemaakt, moet het probleem daar ergens voor zitten. Om het duidelijk te krijgen waar het probleem precies zit, worden een aantal suggesties gedaan.
Check eerst eens of na het aanmaken van $mysqli het wel een object is: is_object($mysqli).
Als dat zo is, check dat dan nog eens voordat je er iets mee gaat doen.
 

14/08/2011 18:06:28
Quote Anchor link
Antwoord is heel simpel, je roept een methode aan zonder dat hij is gedeclareerd.
Dus je config wordt niet ingeladen.

Makkelijker zou zijn als je de relevante code hier toont, en niet alleen een paar kleine stukjes.
Gewijzigd op 14/08/2011 18:07:52 door
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 18:12:21
Quote Anchor link
Nog maar kleine aanpassing.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
require('_config.php'); //Als dit niet lukt, treed er fatal error op. Error mooier weergeven kan met eigen error handler
if(defined('ON_INDEX')) {
    redirect('./');
}
else {
    define('ON_INDEX', __FILE__);
}

?>
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 18:31:59
Quote Anchor link
Beste write down,

Het is grappig dat je mijn code aanpast enkelt heb ik daar niet om gevraagd.

het is heel simpel , als een website werkt op mysql_query met de huidige if else etc.

zal het natuurlijk met mysqli ook moeten kunnen gaan werken , het heeft er dus geen zak mee te maken kwa if else structuur of hoe de config word ingeladen (want dat wordt hij duidelijk met bijna 1 miljoen online leden)

Het is toch niet zo moeilijk om mij ipv te verwijzen naar een dom engels forum phpnet , of enkelt maar kritiek te leveren te helpen ?

Waar is de kwaliteit gebleven van phphulp ?

de bakker zegt ook niet ik heb liever dat je het zo en zo doet als je enkelt om een brood vraagt.


En als het dan zo moeilijk is om normaal andwoord te geven en hulp te bieden mag je dat ook zeggen hoor geen enkel probleem zoek ik gewoon een ander forum waar de kwaliteit beter is..
Gewijzigd op 14/08/2011 18:34:25 door Mike de jong
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.