Mysqli error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:19:25
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een totale site gebrouwd met mysql coderingen, nu wilde ik kijken of ik het ook verbouwd kreeg naar mysqli , verschillende tuts gevolgd maar telkens krijg ik een error mischien ziet iemand een fout graag dan mededelen


PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in

$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:03:15
 
Benny Lava

Benny Lava

14/08/2011 14:23:56
Quote Anchor link
Ben je toevallig vergeten het MySQLi object aan te maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mysqli
= new MySQLi('host', 'username', 'password', 'database');
?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 14:27:20
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om php.net eens te raadplegen?

$mysqli is geen object, het lijkt mij dan ook dat je in een voorgaande stap iets vergeet dan wel fout doet.

Je post nu alleen maar de regel waarop het fout loopt, maar dat is niet wat er verstaan wordt onder "post relevante code"
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 14:29:40
Quote Anchor link
uiteraard heb ik dit in mijn config staan

Toevoeging op 14/08/2011 14:34:18:

De reactie van Noppes Homeland slaat natuurlijk nergens op zo kan ik ook aan mijn postings komen.


Iemand anders wel een serieus andwoord ?
Gewijzigd op 14/08/2011 14:30:37 door Mike de jong
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 15:03:09
Quote Anchor link
Post dan eens meer relevante code, want je doet toch echt iets fout!!

Dus je moet niet klagen dat je terugverwezen wordt naar: http://www.php.net/mysqli

Blijkbaar ontbreekt er ook nog eens fatsoenlijke foutafhandeling.......
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:26:50
Quote Anchor link
foutafhandeling ontbreekt 100% niet.

In mijn config staat het volgende.

(config)
$mysqli = new mysqli('host', 'user', 'password', 'database');
if(mysqli_connect_errno())
{
trigger_error('Fout bij verbinding: '.$mysqli->error);
}

(script)
$result = $mysqli->query("SELECT veld FROM users_profile WHERE user_id=" . $data['id'] . "");
$row = $result->fetch_assoc();

{error)
PHP Fatal error: Call to a member function query() on a non-object in
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/08/2011 16:38:50
Quote Anchor link
Waar en hoe wordt je config bestand geladen?
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:43:51
Quote Anchor link
Alles loopt via de index , in de index worden de scripts aangeroepen via ?p={scriptnaam}

In de index gebruik ik de volgende codering om de config te laten laden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !@include('_config.php') )
{

    die('Fatal Error: Please contact admin if you keep getting this error.');
}

if ( defined('ON_INDEX') )
{

    redirect('./');
}

define('ON_INDEX', __FILE__);
?>


en dan in de desbetreffende scripts gebruik ik om de link te leggen via index

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
if ( !defined('ON_INDEX') )
{

    header('Location:./');exit;
}

define('ON_PAGE', __FILE__);
if ( !USER_SESSION )
{

    redirect('./');
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:45:36
Quote Anchor link
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli
Gewijzigd op 14/08/2011 16:46:59 door Noppes Homeland
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 16:46:18
Quote Anchor link
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.
Gewijzigd op 14/08/2011 16:49:21 door Eric Wagener
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:53:52
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 14/08/2011 16:45:36:
Wel als je kiest voor object georienteerd dan is het wel zo handig alles op die wijze te doen.

En if(mysql_connect_errno()) geeft geen true/false terug dus kan je dat ook niet op deze manier uitschrijven

En laten we het er maar op houden dat het nog steeds geen correcte foutafhandeling is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
=
"SELECT veld
FROM    users_profile
WHERE user_id="
. $data['id'] . ""; // hier gaat ook wat fout

$result = $mysqli->query($sql); // waar is hier dan de foutafhandeling
// je fiets fvrolijk verder met

$row = $result->fetch_assoc();
?>


En je hebt nog steeds niet aangetoond dat je config op een of andere Post wijze geinclude hebt.

Not maar een keer dan verwijzen naar de handleiding van mysqli
http://www.php.net/mysqli



Volgends mij moet je beter mijn bovenstaande reactie lezen er staat toch duidelijk hoe en wat ik alles laat lopen ook de config ;)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 16:54:22
Quote Anchor link
en dit soort zaken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ( !@include('_config.php') )
?>

moet je ook afleren

ook hier hetzelfde verhaal als bij de mysqli_connect_error
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 16:59:08
Quote Anchor link
Laat ik met 1 ding duidelijk zijn Noppes , ik moet helemaal niets , ik doe wat ik wil ik vraag enkelt wat de fout kan zijn , je moet niet denken dat je me de les kan lezen want ik heb veeeeel meer ervaring als je denkt...
Gelieve niet meer te reageren op mijn postings dit verkracht enkelt mijn posting....

Toevoeging op 14/08/2011 16:59:59:

Eric Wagener op 14/08/2011 16:46:18:
Ik denk dat het bij de connect fout gaat. Het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ($mysqli->connect_errno) {...


Je gebruikt dus object en procedural door elkaar.


ik behoud nog steeds de zelfde error ondanks de aanpassing.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 17:24:01
Quote Anchor link
Probeer eerst eens alles in een bestand te zetten, ga dan per regel na of het resultaat is wat het moet zijn. Zo kun je stap voor stap kijken waar het fout gaat.
De include is inderdaad enigszins ongebruikelijk op die manier. Als je toch die() wil/moet gebruiken, dan kun je dat beter op de plek doen waar het nodig is (in de config zelf dus).

Noppes bedoeld het waarschijnlijk goed, maar het komt altijd enorm rottig zijn strot uit. Daarom negeren de meeste mensen hem ook.
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 17:28:34
Quote Anchor link
@Eric mooitje ivm Noppes :'-).

Ik zie wel niet in waarom die() nodig zou zijn. Volgens mij is een goede if-else(if) structuur in dit geval een bete oplossing. En natuurlijk, geen @include toestanden.
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 17:35:02
Quote Anchor link
De resultaten moeten natuurlijk kloppen anders werkt het met mysql_query ook niet , en dat doet het dus wel.

Wij hebben een goede if-else(if) structuur , enkelt ga ik niet mijn hele bestanden tonen dat schiet gewoon niet op.

De fout zit in de nieuwe mysqli , enkelt ziet niemand de fout blijkbaar.... want er word enkelt maar gepraat over dit niet goed dat niet goed , terwijl alles perfect werkt zonder enig memory load.

Dus graag het probleem waarom het niet werkt...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

14/08/2011 17:59:57
Quote Anchor link
Nou, blijf jij dan maar lekker zo die if elsjes definieren. Je komt er vanzelf nog wel een keer achter dat dat niet echt doordacht is.

maar nogmaals: http://www.php.net/mysqli

$mysqli is in jouw geval geen geldig mysqli object

En beschuldig ons niet van het feit dat wij de fout niet zien, we kunnen alleen hetgeen beoordelen wat jij ons hier toont.

Dus gaat zelf maar lekker opzoek met wat er met $mysqli allemaal wel in niet gebeurt tussen het connecten en de foutmelding.
 
Eric Wagener

Eric Wagener

14/08/2011 18:04:45
Quote Anchor link
Zo perfect werkt het nou ook weer niet, anders had je deze post niet geplaatst. Omdat de melding is dat er geen object is aangemaakt, moet het probleem daar ergens voor zitten. Om het duidelijk te krijgen waar het probleem precies zit, worden een aantal suggesties gedaan.
Check eerst eens of na het aanmaken van $mysqli het wel een object is: is_object($mysqli).
Als dat zo is, check dat dan nog eens voordat je er iets mee gaat doen.
 

14/08/2011 18:06:28
Quote Anchor link
Antwoord is heel simpel, je roept een methode aan zonder dat hij is gedeclareerd.
Dus je config wordt niet ingeladen.

Makkelijker zou zijn als je de relevante code hier toont, en niet alleen een paar kleine stukjes.
Gewijzigd op 14/08/2011 18:07:52 door
 
Write Down

Write Down

14/08/2011 18:12:21
Quote Anchor link
Nog maar kleine aanpassing.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
require('_config.php'); //Als dit niet lukt, treed er fatal error op. Error mooier weergeven kan met eigen error handler
if(defined('ON_INDEX')) {
    redirect('./');
}
else {
    define('ON_INDEX', __FILE__);
}

?>
 
Mike de jong

Mike de jong

14/08/2011 18:31:59
Quote Anchor link
Beste write down,

Het is grappig dat je mijn code aanpast enkelt heb ik daar niet om gevraagd.

het is heel simpel , als een website werkt op mysql_query met de huidige if else etc.

zal het natuurlijk met mysqli ook moeten kunnen gaan werken , het heeft er dus geen zak mee te maken kwa if else structuur of hoe de config word ingeladen (want dat wordt hij duidelijk met bijna 1 miljoen online leden)

Het is toch niet zo moeilijk om mij ipv te verwijzen naar een dom engels forum phpnet , of enkelt maar kritiek te leveren te helpen ?

Waar is de kwaliteit gebleven van phphulp ?

de bakker zegt ook niet ik heb liever dat je het zo en zo doet als je enkelt om een brood vraagt.


En als het dan zo moeilijk is om normaal andwoord te geven en hulp te bieden mag je dat ook zeggen hoor geen enkel probleem zoek ik gewoon een ander forum waar de kwaliteit beter is..
Gewijzigd op 14/08/2011 18:34:25 door Mike de jong
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.