MySQLi opstartproblemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:29:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Zelf probeer ik hetvolgende, ik heb deze mysqli query gemaakt:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Nu wil ik eigenlijk niet steeds opnieuw dezelfde query maken om elke keer een andere info op te vragen.
Ik wil bijvoorbeeld in dat tabel de informatie van bijvoorbeeld setting_id de POB tonen, hoe kan ik dit het beste doen zonder de volgende query:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:21:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:34:35
Quote Anchor link
Als ik zo zie haal je nu alle usersettings van één persoon op in een array in $settings.
Dus dan kan je alles van die persoon al ophalen, zodat je die per setting kan benaderen:

$setting['use_tracker']
$setting['refresh_newspage_automatically']
etc....
Gewijzigd op 20/03/2020 16:34:53 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:39:00
Quote Anchor link
** quoteknip **
Ik haal het van een persoon op maar:
er zijn voor die persoon meerdere rijen.

Bijvoorbeeld een rij met: POB en BDAY

Hetgeen wat ik wil bereiken is, met één query meerdere rij value's ophalen bijvoorbeeld:

Hier de POB: $settings['setting_id'] = POB = Vlissingen (staat in table)
Hier de BDAY: $settings['setting_id'] = 'BDAY' = datum (staat in table)

Beiden dus losse rijen

Edit:
Het is niet nodig om het voorgaande bericht integraal te quoten.
Gewijzigd op 20/03/2020 16:53:33 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:52:47
Quote Anchor link
Het zijn toch losse records, met de settings en de UserID?
Dan zijn we er toch al? het is niet dat elke aanroep een nieuwe query aanmaakt.
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 16:54:08
Quote Anchor link
** quoteknip **

Dan moet ik toch bij elke row de query opnieuw uitvoeren bijvoorbeeld:

$settingquery = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM `usersettings` WHERE `user_id` = '".$user['id']."' AND `setting_id` = 'POB'");
$setting = mysqli_fetch_assoc($settingquery);

Of is er nog een snellere manier?
Elke setting type is een aparte regel trouwens
Gewijzigd op 20/03/2020 16:57:45 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 16:59:27
Quote Anchor link
Waarom wil je de query opnieuw uitvoeren?
Je slaat de hele array met *alle* settings van de gebruiker op in $settings. Of is die lijst echt gruwelijk groot met vele honderden records?
Gewijzigd op 20/03/2020 16:59:47 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:02:50
Quote Anchor link
** quoteknip **

Elke setting is één row dus je hebt voor alle gebruikers een database waar per setting één aparte regel is, ik wil per aparte regel werken dus als ik de regel POB wil hebben moet ik dus op basis van id en setting_id de info uit die regel tonen, het is dus niet dat alle settings in één regel staan.

Ik zag eerder iets van $settings->POB->input1 maar weet niet hoe dat precies werkt
Gewijzigd op 20/03/2020 17:04:55 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:06:55
Quote Anchor link
Als elke setting één row is, dan is het probleem toch opgelost? Dat laat ik ook in mijn oplossing zien...
Gooi $setting anders eens door print_r() en zie wat er in zit.

En graag niet steeds het voorgaande bericht volledig quoten a.u.b. want dat is nergens voor nodig. ;-)
Gewijzigd op 20/03/2020 17:07:38 door - Ariën -
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:08:36
Quote Anchor link
Dat betekent dus dat ik bij elke ophaling van de setting één query dien uit te voeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:09:50
Quote Anchor link
Neen, je haalt ze allemaal in één keer op.
Dat is toch niet erg....

..of gaat het om vele honderden?
Gewijzigd op 20/03/2020 17:11:08 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:12:42
Quote Anchor link
Als je alle settings voor één user wilt ophalen dan moet dat stukje AND `setting_id` = 'POB' er natuurlijk uitgelaten worden.

Het probleem waar je waarschijnlijk tegen aanloopt is dat je dan een lusje moet maken waarmee je alle records inleest in een array of een class.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
// default settings
$settings = [
    'POB' => 0,
    'BDAY' => 1
];

// run query
$result = mysqli_query($connect_mysql, "SELECT * FROM usersettings WHERE user_id=" . $user['id']);
if($result === false) {
    throw new Exception(mysql_error($connect_mysql));
    exit;
}


// overschrijf settings
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $settings[$row['setting_id']] = $row['setting_value']; // IK WEET NIET WELKE KOLOMNAMEN JE HEBT DUS VERANDER settings_value naar een bestaande kolomnaam.
}

// voor deze test laat even het resultaat zien
echo '<pre>' . print_r($settings, true) . '</pre>';

// normaal gebruik
if($settings['POB'] == 0) {
    // doe iets
}
?>
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 17:13:16
Quote Anchor link
Zie phpmyadmin dit bedoelde ik Ariën ;-)

Toevoeging op 20/03/2020 17:16:42:

@frank zie: De afbeelding
Gewijzigd op 20/03/2020 17:13:43 door Christian Snijders
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 17:19:22
Quote Anchor link
@Frank: Scherp!

Ik zie het, je hebt meerdere velden.
En dan vraag ik mij af waarom je genummerde velden hebt?
Wat als je straks 7 velden hebt? Ga je dan je hele structuur aanpassen?

Mijn advies: Werk in de lengte, en niet in de breedtte. Dus maak gewoon extra rijen per setting en value aan.
Dan hoef je ook niet zo lastig te doen en kan je onbeperkt uitbreiden.
Gewijzigd op 20/03/2020 17:35:25 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2020 17:38:15
Quote Anchor link
En wat is de reden voor value1 tm 5?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

20/03/2020 20:35:12
Quote Anchor link
@Frank dat is om meer informatie te vergaren zoals extra instellingen, dus per setting kan ik extra info toevoegen zoals bijvoorbeeld een taal.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2020 20:38:05
Quote Anchor link
Waarom dan in aparte genummerde velden? Een setting is toch een setting, en dus een aparte row.
Dit oogt zeker niet genormaliseerd.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2020 21:07:06
Quote Anchor link
Ik zou configuratie simpel houden, dus gewone key-value paren.

Als je hier toch een bepaalde hierarchie in wil maken dan zou je dat misschien nog in de naamgeving kunnen doen, bijvoorbeeld birth.place, birth.date et cetera. Maar dit zijn dan meer profielgegevens dan "instellingen" (settings) van een gebruiker, en die stop je dan in aparte kolommen van een profieltabel ofzo, in plaats van in een apart record.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.