mysqli_fetch_assoc

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 18:39:15
Anchor link
Ik loop weer tegen de volgende melding aan:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube9\toon.php on line 77

Die hadden we al een keer. Iemand die me deze functie kan uitleggen? (En mogelijke oplossingen heeft)
Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php

            $sql
= "SELECT * FROM 'registration'";
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td>'
.$image.'</td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:45:36
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:46:42
Anchor link
Hier staat hoe het moet :

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

Toevoeging op 18/05/2022 19:05:36:

Vermoedelijk is de query niet goed .

Haal de ‘’ rond registration eens weg.

En dan dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysqli_query( $con, $query );
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:41:56
Anchor link
Waarom pas je de eerste keer netjes controle op je query toe (eerste blok, lijn 38), terwijl je in je tweede blok (lijn 4) dit niet doet?


De bedoeling is al volgt:

Controleer of de query fout is of anders uitgevoerd kan worden:
Indien dit false geeft: Geeft een error met echo mysqli_error($con)
Indien dit anders geen false geeft (een resource om precies te zijn), ga verder met je data ophalen, en ga aan de slag met mysqli_fetch_assoc(). Je kan eventueel nog eerst met mysqli_num_rows() kijken of het record bestaat.

Als je het op deze logische manier je queries opbouwt, dan kom je nooit voor opvolgende verrassingen te staan.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:45:35 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 19:44:20
Anchor link
Hallo na wat weggehaald te hebben krijg ik het volgende:

mysqli_result Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 4 [lengths] => [num_rows] => 8 [type] => 0 )

De code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID DESC';
           // print_r($sql);
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            print_r ($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
           /*  {
               echo '
                <tr>
                <td>'.$id.'</td>
                <td>'.$name.'</td>
                <td>'.$image.'</td>
            </tr>';
            }
            */

           ?>


Maar wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:45:59
Anchor link
Zie mijn bericht net boven je die je bericht kruisde. ;-)

Met het verwijderen van die quotes om je tabelnaam zal het denk ik wel moeten werken. Maar zorg gewoon voor goede logica die je systematisch toevoegt.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:47:04 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 20:46:37
Anchor link
Ik heb het bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


$result was niet goed! Daarvoor foutmeldingen. Echter hij toont mijn plaatjes nog steeds niet

Zie bijgaand:

https://ibb.co/3Wpx64W
https://ibb.co/bdq3tx0

Wat doe ik nog niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:55:12
Anchor link
Tja, als je nog steeds niet zoals 5 keer gezegd is controleert op je $result.

Anyway, check het pad naar de afbeelding eens .
Gewijzigd op 18/05/2022 20:56:20 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:18:29
Anchor link
Als ik de code in de ontwikkelaarsmodus bekijk dan zie ik dat er een . aan het einde wordt toegevoegd? Moet die weg? en hoe doe je dat dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<tbody>
            
                <tr>
                <td>1</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>2</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>3</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>4</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>5</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>6</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>7</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>8</td>
                <td>ED</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>


De code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


@ Arien is er ook een aparte code om de |HTML beter zichtbaar te krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:24:19
Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="'.$image.'"/>
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:31:28
Anchor link
Dat werkt!

Complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src="'
.$image.'"/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:42:33
Anchor link
Mooi :-)
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2022 13:28:11
Anchor link
En nu eens testen met het telefoonnummer 06'12345678

(en daarna met Bobby Tables, https://imgs.xkcd.com/comics/exploits_of_a_mom.png )
Gewijzigd op 19/05/2022 13:34:01 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2022 13:33:03
Anchor link
...en om deze reden dus mysqli_real_escape_string(....) toepassen voordat iemand per ongeluk of expres je query om zeep helpt, met mogelijk gevaren van dien!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/05/2022 22:49:37
Anchor link
Hallo heren,

Ik ben er nog niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "usbw", "photos");

  // Initialize message variable
  $msg = "";

  // If upload button is clicked ...
  if (isset($_POST['upload'])) {
      // Get image name
      $image = $_FILES['image']['name'];
      // Get text
      $image_text = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['text']);

      // image file directory
      $target = "images/".basename($image);

      //query
    $sql = "INSERT INTO images (image, image_text) VALUES ('$image', '$text')";
      
    // execute query
      mysqli_query($db, $sql);

    //file upload
      if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target))
        {

          $msg = "Image uploaded successfully";
          }
else
        {
          $msg = "Failed to upload image";
          }
  }

  
  $result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM images");
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Image Upload</title>
        <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    </head>

    <body>
        <div id ="content">
            <form method="POST"action = "index.php" enctype = "multipart/form-data">
                <input type="hidden" name="size" value="1000000">
                <div>
                    <input type="file" name="image">
                </div>
                <div>
                    <textarea name="text" cols = "40" rows = "4"placeho;der = "Say something about this image..."></textarea>
                </div>
                <div>
                    <input type="submit" name="upload" value="Upload Image">
                </div>          
            </form>
        </div>
    </body>
</html>


Ik krijg geen foutmeldingen maar het plaatje wordt niet geupload! Wat doe ik toch fout. Help aub!!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2022 22:59:49
Anchor link
Niet verwonderlijk als je niks met $msg doet. Nu weet je nog steeds niet wat er uit komt. Dus echo die eens minimaal.
Kijk ook eens naar $_FILES['image']['error']

Verder zie ik ook een hoop fouten met variabelen waar je niks mee doet.

Laten we maar in dit topic verder gaan. Die ging over het uploaden (gemengd met je fetch_assoc), deze sluit ik maar.
Gewijzigd op 26/05/2022 23:01:34 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.