mysqli_fetch_assoc

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 18:39:15
Anchor link
Ik loop weer tegen de volgende melding aan:

Warning: mysqli_fetch_assoc() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\USB WebServer\root\Youtube9\toon.php on line 77

Die hadden we al een keer. Iemand die me deze functie kan uitleggen? (En mogelijke oplossingen heeft)
Code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
            <?php

            $sql
= "SELECT * FROM 'registration'";
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
            {

                echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td>'
.$image.'</td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 02:23:09
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

18/05/2022 18:46:42
Anchor link
Hier staat hoe het moet :

https://www.php.net/manual/en/mysqli-result.fetch-assoc.php

Toevoeging op 18/05/2022 19:05:36:

Vermoedelijk is de query niet goed .

Haal de ‘’ rond registration eens weg.

En dan dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$result = mysqli_query( $con, $query );
echo '<pre>' . print_r( $result, true ) . '</pre>';
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:41:56
Anchor link
Waarom pas je de eerste keer netjes controle op je query toe (eerste blok, lijn 38), terwijl je in je tweede blok (lijn 4) dit niet doet?


De bedoeling is al volgt:

Controleer of de query fout is of anders uitgevoerd kan worden:
Indien dit false geeft: Geeft een error met echo mysqli_error($con)
Indien dit anders geen false geeft (een resource om precies te zijn), ga verder met je data ophalen, en ga aan de slag met mysqli_fetch_assoc(). Je kan eventueel nog eerst met mysqli_num_rows() kijken of het record bestaat.

Als je het op deze logische manier je queries opbouwt, dan kom je nooit voor opvolgende verrassingen te staan.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:45:35 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 19:44:20
Anchor link
Hallo na wat weggehaald te hebben krijg ik het volgende:

mysqli_result Object ( [current_field] => 0 [field_count] => 4 [lengths] => [num_rows] => 8 [type] => 0 )

De code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID DESC';
           // print_r($sql);
            $result = mysqli_query($con, $sql);
            print_r ($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
           /*  {
               echo '
                <tr>
                <td>'.$id.'</td>
                <td>'.$name.'</td>
                <td>'.$image.'</td>
            </tr>';
            }
            */

           ?>


Maar wat is de oplossing?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 19:45:59
Anchor link
Zie mijn bericht net boven je die je bericht kruisde. ;-)

Met het verwijderen van die quotes om je tabelnaam zal het denk ik wel moeten werken. Maar zorg gewoon voor goede logica die je systematisch toevoegt.
Gewijzigd op 18/05/2022 19:47:04 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 20:46:37
Anchor link
Ik heb het bijna!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


$result was niet goed! Daarvoor foutmeldingen. Echter hij toont mijn plaatjes nog steeds niet

Zie bijgaand:

https://ibb.co/3Wpx64W
https://ibb.co/bdq3tx0

Wat doe ik nog niet goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 20:55:12
Anchor link
Tja, als je nog steeds niet zoals 5 keer gezegd is controleert op je $result.

Anyway, check het pad naar de afbeelding eens .
Gewijzigd op 18/05/2022 20:56:20 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:18:29
Anchor link
Als ik de code in de ontwikkelaarsmodus bekijk dan zie ik dat er een . aan het einde wordt toegevoegd? Moet die weg? en hoe doe je dat dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<tbody>
            
                <tr>
                <td>1</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>2</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>3</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>4</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>5</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>6</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>7</td>
                <td>ed</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>
                <tr>
                <td>8</td>
                <td>ED</td>
                <td><img src=images/Arien5.png/></td>
            </tr>


De code tot nu toe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src='
.$image.'/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>


@ Arien is er ook een aparte code om de |HTML beter zichtbaar te krijgen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:24:19
Anchor link
Probeer dit eens.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="'.$image.'"/>
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

18/05/2022 21:31:28
Anchor link
Dat werkt!

Complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?php

include ('./connect.php');
if(isset($_POST['submit']))
{

    $username = $_POST['username'];
    $mobile = $_POST['mobile'];
    $image = $_FILES['file'];
    //echo $username;
    //echo "<br>";
    //echo $mobile;
    //echo "<br>";
    //print_r($image);


    $imagefilename=$image['name'];
    //print_r($imagefilename);
    //echo "<br>";

    $imagefileerror=$image['error'];
    //print_r($imagefileerror);
    //echo "<br>";

    $imagefiletemp=$image['tmp_name'];
    //print_r($imagefiletemp);
    //echo "<br>";


    $filaname_seperate=explode('.', $imagefilename);
    //print_r($filaname_seperate);
    $file_extension=strtolower(end($filaname_seperate));
    //print_r($file_extension);

    $extension=array('jpeg', 'jpg', 'png');
    if(in_array($file_extension,$extension))
    {

        $upload_image='images/'.$imagefilename;
        move_uploaded_file($imagefiletemp, $upload_image);
        $sql = "INSERT INTO `registration` (name, mobile, image) VALUES ('$username','$mobile', '$upload_image')";
       // $sql = "INSERT INTO MyGuests (firstname, lastname, email) VALUES ('John', 'Doe', '[email protected]')";
        $result=mysqli_query($con, $sql);
        if($result)
        {

            echo '<div class="alert alert-success" role="alert"><strong>Succesfully </strong>Data inserted succesfully</div>';
        }

        else
        {
            die(mysqli_error($con));
        }
        
    }

}

?>

    

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>Display Data</title>
    <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
<body>
   <h1 class = "text-center my-4">User Data</h1>
   <dic class= "container mt-5 flex justify-content-center"></dic>
        <center><table class="table table-bordered w-50">
        <thead>
        <tr>
            <th scope="col">sl no</th>
            <th scope="col">Username</th>
            <th scope="col">Image</th>
        </tr>
        </thead>
        <tbody>
            <?php

            $sql
= 'SELECT * FROM registration ORDER BY ID ASC';
           // print_r($sql);
           $result = mysqli_query( $con, $sql);
           //print_r($result);
            while($row = mysqli_fetch_assoc($result))

            {

            $id=$row['id'];
            $name=$row['name'];
            $image=$row['image'];

               echo '
                <tr>
                <td>'
.$id.'</td>
                <td>'
.$name.'</td>
                <td><img src="'
.$image.'"/></td>
            </tr>'
;
            }

            
           ?>


        </tbody>
        </table></center>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2022 21:42:33
Anchor link
Mooi :-)
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2022 13:28:11
Anchor link
En nu eens testen met het telefoonnummer 06'12345678

(en daarna met Bobby Tables, https://imgs.xkcd.com/comics/exploits_of_a_mom.png )
Gewijzigd op 19/05/2022 13:34:01 door Ivo P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2022 13:33:03
Anchor link
...en om deze reden dus mysqli_real_escape_string(....) toepassen voordat iemand per ongeluk of expres je query om zeep helpt, met mogelijk gevaren van dien!
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/05/2022 22:49:37
Anchor link
Hallo heren,

Ik ben er nog niet uit!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
  // Create database connection
  $db = mysqli_connect("localhost", "root", "usbw", "photos");

  // Initialize message variable
  $msg = "";

  // If upload button is clicked ...
  if (isset($_POST['upload'])) {
      // Get image name
      $image = $_FILES['image']['name'];
      // Get text
      $image_text = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['text']);

      // image file directory
      $target = "images/".basename($image);

      //query
    $sql = "INSERT INTO images (image, image_text) VALUES ('$image', '$text')";
      
    // execute query
      mysqli_query($db, $sql);

    //file upload
      if (move_uploaded_file($_FILES['image']['tmp_name'], $target))
        {

          $msg = "Image uploaded successfully";
          }
else
        {
          $msg = "Failed to upload image";
          }
  }

  
  $result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM images");
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
        <title>Image Upload</title>
        <link href="https://cdn.jsdelivr.net/npm/[email protected]/dist/css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
    </head>

    <body>
        <div id ="content">
            <form method="POST"action = "index.php" enctype = "multipart/form-data">
                <input type="hidden" name="size" value="1000000">
                <div>
                    <input type="file" name="image">
                </div>
                <div>
                    <textarea name="text" cols = "40" rows = "4"placeho;der = "Say something about this image..."></textarea>
                </div>
                <div>
                    <input type="submit" name="upload" value="Upload Image">
                </div>          
            </form>
        </div>
    </body>
</html>


Ik krijg geen foutmeldingen maar het plaatje wordt niet geupload! Wat doe ik toch fout. Help aub!!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2022 22:59:49
Anchor link
Niet verwonderlijk als je niks met $msg doet. Nu weet je nog steeds niet wat er uit komt. Dus echo die eens minimaal.
Kijk ook eens naar $_FILES['image']['error']

Verder zie ik ook een hoop fouten met variabelen waar je niks mee doet.

Laten we maar in dit topic verder gaan. Die ging over het uploaden (gemengd met je fetch_assoc), deze sluit ik maar.
Gewijzigd op 26/05/2022 23:01:34 door - Ariën -
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.