mysqli_free_result geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

20/01/2023 07:23:24
Quote Anchor link
Ik krijg volgende fout
Quote:
Fatal error: Uncaught TypeError: mysqli_free_result(): Argument #1 ($result) must be of type mysqli_result, bool given

Bij onderstaande code terwijl de code toch werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
    $sql
= '
        set @id:=54;
        select
            @id:=t.id,
            @pw:=t.p_winst,
            @pr:=t.p_remise,
            @pv:=t.p_verlies,
            @pgf:=t.p_geefforfait,
            @pkf:=t.p_krijgforfait,
            @pa:=t.p_afgebroken,
            @pu:=t.p_uitgesteld,
            @po:=t.p_onbekend
        from
            trn_toernooien t
        where
            id=@id;
        SELECT
            naam,
            voornaam,
            (select count(id) from trn_partijen p where s.id in (p.speler1, p.speler2) and p.uitslag in ("0", "1", "2", "3", "f")) partijen,
            @wg := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="3") wg,
            @zg := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="1") zg,
            @wr := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="2") wr,
            @zr := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="2") zr,
            @wv := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="1") wv,
            @zv := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="3") zv,
            
            @wgf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="0") wgf,
            @wkf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="f") zgf,
            
            
            @zkf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="f") wkf,
            @zgf := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="0") zgf,
            
            @wa := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="a") wa,
            @za := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="a") za,
            @wu := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="u") wu,
            @zu := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="u") zu,
            @wo := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler1=s.id and p.uitslag ="?") wo,
            @zo := (select count(id) from trn_partijen p where p.speler2=s.id and p.uitslag ="?") zo,
            (
                (@wg+@zg) * @pw +
                (@wr+@zr) * @pr +
                (@wv+@zv) * @pv +
                (@wa+@za) * @pa +
                (@wu+@zu) * @pu +
                (@wo+@zo) * @po +
                (@wgf+@zgf) * @pgf +
                (@wkf+@zkf) * @pkf +
                s.voorsprong_punten
            ) punten
        FROM
            trn_spelers s
        WHERE
            id_toernooi=@id
        ORDER BY
            voornaam,
            naam
    '
;
    $con = opendatabasei();
    $res = mysqli_multi_query($con, $sql);
    if($res) {
        do {
            if($result = mysqli_store_result($con)) {
                $data = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
                echo array2table($data);
                //var_dump($data);
            }else{
                fout(mysqli_error($con));
            }

            //mysqli_free_result($result);
            
            if (mysqli_more_results($con)) {
              echo '<hr>';
            }
        }
while (mysqli_next_result($con));
    }
else{
        fout(mysqli_error($con));
    }

?>


query 1: Mijn variabele geeft correct de waarde 54
query 2: 9 variabelen hebben de juiste waarde
Query 3: Resultaat klopt met wat het moet zijn

Waarom bestaat de functie dan?
Moet ik die dan wel gebruiken?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 17:34:15
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/01/2023 11:49:56
Quote Anchor link
mysqli_free_result staat in jouw voorbeeld uitgecommentariseerd en kan dus niks doen.

Verder legt de foutmelding uit wat er misgaat:

Argument #1 ($result) must be of type mysqli_result, bool given

Blijkbaar is $result niet van het type mysqli_result.
 
Ivo P

Ivo P

20/01/2023 16:35:29
Quote Anchor link
moet
mysqli_free_result($result);

niet zijn:

mysqli_free_result($res);
 
Jan R

Jan R

22/01/2023 07:35:20
Quote Anchor link
Bedankt voor de antwoorden.

Ozzie PHP op 20/01/2023 11:49:56:
mysqli_free_result staat in jouw voorbeeld uitgecommentariseerd en kan dus niks doen.

het is niet de kwestie van uitgeschakeld.
De vragen
* "Waarom bestaat de functie dan?"
* "Moet ik die dan wel gebruiken?"
als ik ze uitschakel dan werkt het wel als ik ze inschakel heb ik een fatal error. Ter info enkel op de 1° query niet op de 2 anderen.

Ivo P op 20/01/2023 16:35:29:
moet
mysqli_free_result($result);
niet zijn:
mysqli_free_result($res);


Volgens mij niet $res is de variable voor mysqli_multi_query en niet voor mysqli_store_result


Voorbeeldcode komt van https://www.w3schools.com/php/func_mysqli_free_result.asp

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.