[mysql]mysql_num_rows vervangen door...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben iets vergeten van mysql. Ik heb vaker gelezen dat als je iets wilt tellen in een database dat je beter niet mysql_num_rows() moet gebruiken maar een andere functie. Die zou sneller zijn als mysql_num_rows(). De vraag is dus welke functie dat ook alweer was.

Ik wil dit gebruiken om te gaan controleren of een gegeven email niet vaker voorkomt als 1 keer in een bepaalde tabel.

Alvast bedankt,
Ilyes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:32:40
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:07:00
Quote Anchor link
eehm.. in de SQL zelf een COUNT(*) ?
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
@mark:
Kan best. Hoe krijg je dan het resultaat?

$email = "[email protected]";
$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door DDragonz
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

02/08/2007 22:24:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal
 
Mark L

Mark L

02/08/2007 22:26:00
Quote Anchor link
DDragonz, in $aantal staat het wel, maar je kan het niet gebruiken. Eerst moet je nog mysql_fetch_* (object, assoc, array of wat dan ook) eroverheen gooien.

En dan kan je die aanroepen d.m.v. aantal (als je COUNT(*) AS aantal gebruikt zoals mebus zei)
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:29:00
Quote Anchor link
@mebus:
Huh dus wat is "aantal" dan?
Kan je de volledige sql laten zien. En hoe je de uiteindelijke waarde in een var krijgt.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:36:00
Quote Anchor link
DDragonz schreef op 02.08.2007 22:18:
$aantal = mysql_query($sql);

In $aantal staat dan toch hoeveel er zijn, toch?

Nee, daar staan #resource id's in.

Er moet nog een mysql_fetch_xxxxx() komen.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 22:39:00
Quote Anchor link
Maar hoe werkt dat dan: COUNT(*) AS aantal. Laat eens een voorbeeld zien van hoe je dit gebruikt in een php file.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Die had je toch zelf al bijna compleet.

$sql = "SELECT count(email) from users WHERE email = '".$email."'";
wordt
$sql = "SELECT COUNT(id) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";

Tip: Schrijf SQL woorden met hoofdletters, dat is overzichtelijker.

Edit: Jan Koehoorn heeft gelijk wat betreft 'id'. Dus even aangepast.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking:

Als je geen WHERE in je query hebt, is COUNT(*) AS aantal het snelst. Als je wel een WHERE hebt, zou ik COUNT(id) gebruiken omdat daar eigenlijk altijd een INDEX op zit.

De waarde in een var (heeft SanThe al uitgelegd, maar als aanvulling):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $sql
= 'blabla';
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        $row = mysql_fetch_assoc ($res);
        echo $row['aantal'];
    }

?>

De error checking is hier minimaal, die zou je zelf nog uit moeten breiden.
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:01:00
Quote Anchor link
COUNT(*) AS aantal << vindt je nu de aantal matchende resultaten in $aantal?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
als hij een row count zeg maar dus als er ook maar 1 gecount word of meerdere dan zit het e-mail adres er al in.. als de count leeg terug komt zit hij er nog niet in...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:05:00
Quote Anchor link
@ DDragonz: nee, in $row['aantal'].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

02/08/2007 23:42:00
Quote Anchor link
aah zo. Komen dan in die array ook alle emails die matchen te staan?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2007 23:45:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan moet je ze natuurlijk wel opvragen in je query.
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:31:00
Quote Anchor link
En dat gebeurt toch ook als je dit gebruikt of niet?
$sql = "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM users WHERE email = '".$email."'";
dus inplaats van alleen id, alles nemen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/08/2007 00:34:00
Quote Anchor link
Nee, dan krijg je alleen $row['aantal']. Je query moet er zo uit zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
    "
;
[
/code]
?>

SELECT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
DDragonz

DDragonz

03/08/2007 00:50:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt iedereen voor jullie antwoordt :)
 
Frank -

Frank -

03/08/2007 03:08:00
Quote Anchor link
De query is niet goed, COUNT() is een agregate functie, er MOET dus een GROUP BY in de query worden opgenomen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "
SELECT
    COUNT(id) AS aantal,
    email
FROM
    users
WHERE
    email = '"
. $email . "'
GROUP BY
    email
"
;
?>

MySQL zal de query zonder de gGROUP BY ook wel slikken, maar dat kan onverwachte resultaten opleveren. Gebruik de GROUP BY altijd zoals dat volgens de SQL-standaard hoort, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Andere database keuren de query gewoon af, gelukkig wel. Overigens kun je dit in MySQL ook zo instellen, een kwestie van de juiste MODE instellen: strict.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.