mysql_num_rows fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:32:00
Quote Anchor link
weet iemand hoe je deze fout er ook weer uitkrijgt
ben het ff vergeten
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in e:\test2\gastenboek.php on line 18

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$mysql_user
= "root"; // je mysql login naam
$mysql_pass = ""; // je mysql wachtwoord
$mysql_host = "localhost"; // de host van je mysql database (localhost is meestal wel oke)
$mysql_dbn = "memberlogin"; // de naam van je database

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))  
{
  
     echo "<i><b>Pagina tijdelijk offline wegens storing</b></i>";  
     exit();  
}
  

echo "Klik <a href=\"addmsg.php\">hier</a> om een bericht toe te voegen.<p><hr color=blue>";

$sql = "SELECT id,naam,email,bericht,datum FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {

?>

groetjes wesley
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:32:37
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Fouten niet onderdrukken, maar een fatsoenlijke foutafhandeling inbouwen. Dus ook het uitvoeren van queries checken.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:40:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk heb je een kolomnaam verkeerd gespeld of zo. Inderdaad errorchecking gebruiken.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
hij werkte perfect totdat ik de gegevens van de database wijzigde
sins dien doet die niks meer
krijg ik elke keer die mysql_num_rows fout
 
- wes  -

- wes -

06/09/2007 22:42:00
Quote Anchor link
haal die verlepte @ weg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Ja, dus errorchecken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (!$res = mysql_query($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }

?>
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:46:00
Quote Anchor link
heb net die errorcheaker erin gezet
krijg het volgende
Notice: Unknown column 'id' in 'order clause' in e:\test2\gastenboek.php on line 14

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in e:\test2\gastenboek.php on line 18
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:47:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 06.09.2007 22:43:
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.


ik heb hier maar een deel van het script gepost
op de server is die wel compleet
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Okee, dus de kolom 'id' bestaat niet. Maak hem aan of verander je query.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:48:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:46:
Unknown column 'id'

Lijkt mij duidelijk.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
$mysql_user
= "root"; // je mysql login naam
$mysql_pass = ""; // je mysql wachtwoord
$mysql_host = "localhost"; // de host van je mysql database (localhost is meestal wel oke)
$mysql_dbn = "memberlogin"; // de naam van je database

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))  
{
  
     echo "<i><b>Pagina tijdelijk offline wegens storing</b></i>";  
     exit();  
}
  

echo "Klik <a href=\"addmsg.php\">hier</a> om een bericht toe te voegen.<p><hr color=blue>";

$sql = "SELECT * FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";
$res = mysql_query($sql);

if (!$res = mysql_query($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }



if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {
?>


waar zie jij ID staan?
ik nergens

heb trouwens nu een stukje meer gepost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:51:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:47:
pgFrank schreef op 06.09.2007 22:43:
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.


ik heb hier maar een deel van het script gepost
op de server is die wel compleet

pgFrank bedoelt dat een script nóóit compleet is als er geen fatsoenlijke foutafhandeling is zit. En daar ben ik het helemaal mee eens en velen met mij. Dus maak je script 'volledig'.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:52:00
Quote Anchor link
In je vorige voorbeeld stond dit:

$sql = "SELECT id,naam,email,bericht,datum FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";

daar stond wel een id
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:53:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:50:
waar zie jij ID staan?

ORDER BY id DESC"
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:55:00
Quote Anchor link
ik heb de fout gevonden
zat in de database zelf
bedankt voor julliehulp
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:58:00
Quote Anchor link
En wat zeggen we dan?
Edit:
:-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kalle P

Kalle P

06/09/2007 23:40:00
Quote Anchor link
Oh oh jan... ben je weer aan het happen naar complimentjes :D.

We love you. Ohja wanneer ga je weer een mooie vrouw vragen voor een phphulp-members-foto?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.