mysql_num_rows fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:32:00
Quote Anchor link
weet iemand hoe je deze fout er ook weer uitkrijgt
ben het ff vergeten
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in e:\test2\gastenboek.php on line 18

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
$mysql_user
= "root"; // je mysql login naam
$mysql_pass = ""; // je mysql wachtwoord
$mysql_host = "localhost"; // de host van je mysql database (localhost is meestal wel oke)
$mysql_dbn = "memberlogin"; // de naam van je database

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))  
{
  
     echo "<i><b>Pagina tijdelijk offline wegens storing</b></i>";  
     exit();  
}
  

echo "Klik <a href=\"addmsg.php\">hier</a> om een bericht toe te voegen.<p><hr color=blue>";

$sql = "SELECT id,naam,email,bericht,datum FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {

?>

groetjes wesley
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:14:19
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Fouten niet onderdrukken, maar een fatsoenlijke foutafhandeling inbouwen. Dus ook het uitvoeren van queries checken.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:40:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk heb je een kolomnaam verkeerd gespeld of zo. Inderdaad errorchecking gebruiken.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
hij werkte perfect totdat ik de gegevens van de database wijzigde
sins dien doet die niks meer
krijg ik elke keer die mysql_num_rows fout
 
- wes  -

- wes -

06/09/2007 22:42:00
Quote Anchor link
haal die verlepte @ weg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Ja, dus errorchecken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (!$res = mysql_query($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }

?>
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 22:43:00
Quote Anchor link
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:46:00
Quote Anchor link
heb net die errorcheaker erin gezet
krijg het volgende
Notice: Unknown column 'id' in 'order clause' in e:\test2\gastenboek.php on line 14

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in e:\test2\gastenboek.php on line 18
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:47:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 06.09.2007 22:43:
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.


ik heb hier maar een deel van het script gepost
op de server is die wel compleet
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:47:00
Quote Anchor link
Okee, dus de kolom 'id' bestaat niet. Maak hem aan of verander je query.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:48:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:46:
Unknown column 'id'

Lijkt mij duidelijk.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
$mysql_user
= "root"; // je mysql login naam
$mysql_pass = ""; // je mysql wachtwoord
$mysql_host = "localhost"; // de host van je mysql database (localhost is meestal wel oke)
$mysql_dbn = "memberlogin"; // de naam van je database

if (!@mysql_select_db($mysql_dbn, @mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass)))  
{
  
     echo "<i><b>Pagina tijdelijk offline wegens storing</b></i>";  
     exit();  
}
  

echo "Klik <a href=\"addmsg.php\">hier</a> om een bericht toe te voegen.<p><hr color=blue>";

$sql = "SELECT * FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";
$res = mysql_query($sql);

if (!$res = mysql_query($sql)) {
        trigger_error (mysql_error ());
    }



if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   while ($row = mysql_fetch_array($res))
   {
?>


waar zie jij ID staan?
ik nergens

heb trouwens nu een stukje meer gepost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:51:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:47:
pgFrank schreef op 06.09.2007 22:43:
Ja, en? Je hebt een half script gemaakt wat toevallig goed werkte, maar nu na een aanpassing inelkaar is gestort. Kortom, ga de foutafhandeling alsnog inbouwen en vervolgens debuggen.


ik heb hier maar een deel van het script gepost
op de server is die wel compleet

pgFrank bedoelt dat een script nóóit compleet is als er geen fatsoenlijke foutafhandeling is zit. En daar ben ik het helemaal mee eens en velen met mij. Dus maak je script 'volledig'.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:52:00
Quote Anchor link
In je vorige voorbeeld stond dit:

$sql = "SELECT id,naam,email,bericht,datum FROM tbl_berichten ORDER BY id DESC";

daar stond wel een id
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 22:53:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 06.09.2007 22:50:
waar zie jij ID staan?

ORDER BY id DESC"
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/09/2007 22:55:00
Quote Anchor link
ik heb de fout gevonden
zat in de database zelf
bedankt voor julliehulp
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 22:58:00
Quote Anchor link
En wat zeggen we dan?
Edit:
:-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kalle P

Kalle P

06/09/2007 23:40:00
Quote Anchor link
Oh oh jan... ben je weer aan het happen naar complimentjes :D.

We love you. Ohja wanneer ga je weer een mooie vrouw vragen voor een phphulp-members-foto?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.