mysql_num_rows($querysql->soort == 0)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 10:22:05
Quote Anchor link
Ik heb hier een klein script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$querysel
= "SELECT * FROM tabel";
$querysql = mysql_query($querysel);
$query = mysql_fetch_object($querysel);

for($i=1; $i<=6; $i++){
 echo $i.mysql_num_rows(/* Een tabel gedeelte */);
}

?>


Nu wil ik bij /* Een tabel gedeelte */ dat er de records van een tabel wordt opgehaald, dit kan heel simpel. Maar ik wil nu de rijen zien, waarvan id hetzelfde is als $i.
Nu kan ik dit wel oplossen door 6 querys uit te voeren.
Maar voor mijn gevoel moet dit makkelijker kunnen.

Klopt dit?
En hoe kan dit dan?
Gewijzigd op 15/01/2013 09:46:00 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:41:52
 
No One

No One

14/01/2013 10:26:44
Quote Anchor link
mag ik vragen waarom je dat zou willen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$i=0;
while($row = mysql_fetch_array($querysel)){
    $i++;
    if($row['id']==$i){
        //do something
    }
}
Gewijzigd op 14/01/2013 10:27:14 door No One
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

14/01/2013 10:31:21
Quote Anchor link
mysql_num_rows() geeft het aantal resultate terug uit de query die meegegeven is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo mysql_query_rows($querysql);


En waarom wil je maar 6 keer doen? En niet aantal van mysql_query_rows($querysql)

Ik doe het zelf bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
while($queryResult = mysql_fetch_object($querysql))
{
 //Dit gebeurt met elke resultaat uit $querysql of het er nou 1 of 10 zijn maakt niet uit.
}

Wil je nou echt maar 6 resultaten nemen, zou ik met LIMIT 0,6 werken
(maar dit geeft natuurlijk de 6 eerste resultaten, wil je de 6 laatste
doe dan SELECT * FROM table ORDER BY id DESC LIMIT 0,6

En als het goed is, is ID nooit 0 want het is een primaire sleutel? Met auto increment ?
Gewijzigd op 14/01/2013 10:50:36 door Dennis WhoCares
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 11:44:05
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het verkeerd heb uitgelegd, of ik negrijp jullie reacties verkeers.

Mijn probleem: ik heb een tabel met een kolom: soort
Nu wil ik weten ik hoeveel rijen 'soort' als 1 staat ingevuld, en als 2, enz..
Nu kan dit wel met 6 querys en 6 mysql_num_rows doen, maar ik denk dat het makkelijker kan.

Ik hoop dat het zo duidelijk is.
 
No One

No One

14/01/2013 11:57:58
Quote Anchor link
select soort, count(*) from tabel group by soort
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:35:56
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 11:57:58:
select soort, count(*) from tabel group by soort


Ik snap niet wat hier nou gebeurt, kan je dit toelichten hoe het in zijn werk gaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 14:44:15
Quote Anchor link
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...
Gewijzigd op 14/01/2013 14:44:32 door - Ariën -
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:47:20
Quote Anchor link
- Aar - op 14/01/2013 14:44:15:
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...


Ik begrijp dat dit een uitvoerbare query is.
Maar ik heb geen idee hoe ik daar dan mee verder moet werken.

Toevoeging op 14/01/2013 14:58:40:

Na wat zoeken heb ik dit gevonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$queryasd
= "SELECT COUNT(*) FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
$rowasd = mysql_fetch_row($resultasd);
for($i=1;$i<=6;$i++){
    echo $i.'->'.$rowasd[$i-1].'<br>';
}


?>


Alleen dit werkt niet, ik krijg nu bij de 1e een goed resultaat, maar daarna niet meer.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:01:54 door Tom aan t Goor
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 15:20:11
Quote Anchor link
Heb je die query al eens uitgevoerd in phpMyAdmin?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 15:40:34
Quote Anchor link
Ik heb de query in phpmyadmin uitgevoerd.
Dan krijg ik het resultaat:

2
1
1
1
1
1

Maar dan begrijp ik maar niet waarom de rest leeg is.
Ik heb nog wat verder gezocht maar toen had ik precies hetzelfde script gemaakt dat ik eerst al had.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:41:04 door Tom aan t Goor
 
No One

No One

14/01/2013 15:55:51
Quote Anchor link
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$queryasd
= "SELECT soort, COUNT(*) as aantal FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
);

$i=1;
while($rowasd = mysql_fetch_assoc($resultasd){
    echo $i.'->'.$rowasd['soort'].'->'.$rowasd['aantal'].'<br>';
    $i++;
}


?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..
Gewijzigd op 14/01/2013 16:06:02 door No One
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 16:14:23
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 15:55:51:
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

..

?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..


Er zaten een paar kleine foutjes (m.b.t. enkele haakjes) in je script.
Met deze code krijg ik helemaal geen resultaat.

Ik krijg in phpmyadmin het resultaat

2
1
1
3
1
1

Dit resultaat wil ik ook krijgen in mijn script. Hier moet dan wel het soort nummer bij:

1 -> 2
2 -> 1
3 -> 1
4 -> 3
5 -> 1
6 -> 1

Zo wil ik het krijgen, alleen lukt dit me niet.

Toevoeging op 15/01/2013 10:31:07:

Het is me gelukt met het volgende script:
Als iemand hier verbeteringen aanziet hoor ik het graag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$query
= "SELECT soort, COUNT(*) AS cat_num FROM tabel GROUP BY soort";
$result = mysql_query($query);
$i = 1;

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

    echo "$row[soort] = $row[cat_num]<br>";
    $race[$i] = $row['soort'];
    $totaal[$i] = $row['cat_num'];
    $i++;
}


// Test resultaten \\
print_r($race);
echo '<br><br><br>';
print_r($totaal);
?>
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:09:34
Quote Anchor link
Ik ben niet begaafd met arrays dat zullen een aantal mensen op deze forum wel begrepen hebben.
Sorry dat ik deze topic weer in de lijst plaats, maar je hoeft je array geen id te geven.
Als je voorheen je array aangemaakt heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race = array();
$totaal = array();


dan vervolgens in je while gewoonweg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race[] = $row['soort'];
$totaal[] = $row['cat_num'];


Bereik je hetzelfde en hoef je niet telkens het 'volgende id' als $i te defineren want hij voegt de waarde toe aan het eerst volgende id.
Misschien is dit geen toegevoegde waarde tot deze post, maar ik vroeg het me gewoon af.
Gewijzigd op 18/01/2013 09:10:17 door Dennis WhoCares
 
Moose -

Moose -

18/01/2013 09:22:53
Quote Anchor link
Klopt helemaal, array's beginnen ook bij de 0 te tellen, dus je $i moet als eerst 0 zijn (en niet 1).

Maar de $i is totaal overbodig hier, en maakt het juist alleen maar onleesbaar. Ook is het een stuk netter om, zoals Dennis zegt, je variable race en totaal bovenaan te definieren als array. Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:29:31
Quote Anchor link
Heb ik toch iets geleerd hier(a)
Moose - op 18/01/2013 09:22:53:
Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen

Watch out below! :o
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.