mysql_num_rows($querysql->soort == 0)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 10:22:05
Quote Anchor link
Ik heb hier een klein script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$querysel
= "SELECT * FROM tabel";
$querysql = mysql_query($querysel);
$query = mysql_fetch_object($querysel);

for($i=1; $i<=6; $i++){
 echo $i.mysql_num_rows(/* Een tabel gedeelte */);
}

?>


Nu wil ik bij /* Een tabel gedeelte */ dat er de records van een tabel wordt opgehaald, dit kan heel simpel. Maar ik wil nu de rijen zien, waarvan id hetzelfde is als $i.
Nu kan ik dit wel oplossen door 6 querys uit te voeren.
Maar voor mijn gevoel moet dit makkelijker kunnen.

Klopt dit?
En hoe kan dit dan?
Gewijzigd op 15/01/2013 09:46:00 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 15:25:20
 
No One

No One

14/01/2013 10:26:44
Quote Anchor link
mag ik vragen waarom je dat zou willen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$i=0;
while($row = mysql_fetch_array($querysel)){
    $i++;
    if($row['id']==$i){
        //do something
    }
}
Gewijzigd op 14/01/2013 10:27:14 door No One
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

14/01/2013 10:31:21
Quote Anchor link
mysql_num_rows() geeft het aantal resultate terug uit de query die meegegeven is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo mysql_query_rows($querysql);


En waarom wil je maar 6 keer doen? En niet aantal van mysql_query_rows($querysql)

Ik doe het zelf bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
while($queryResult = mysql_fetch_object($querysql))
{
 //Dit gebeurt met elke resultaat uit $querysql of het er nou 1 of 10 zijn maakt niet uit.
}

Wil je nou echt maar 6 resultaten nemen, zou ik met LIMIT 0,6 werken
(maar dit geeft natuurlijk de 6 eerste resultaten, wil je de 6 laatste
doe dan SELECT * FROM table ORDER BY id DESC LIMIT 0,6

En als het goed is, is ID nooit 0 want het is een primaire sleutel? Met auto increment ?
Gewijzigd op 14/01/2013 10:50:36 door Dennis WhoCares
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 11:44:05
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het verkeerd heb uitgelegd, of ik negrijp jullie reacties verkeers.

Mijn probleem: ik heb een tabel met een kolom: soort
Nu wil ik weten ik hoeveel rijen 'soort' als 1 staat ingevuld, en als 2, enz..
Nu kan dit wel met 6 querys en 6 mysql_num_rows doen, maar ik denk dat het makkelijker kan.

Ik hoop dat het zo duidelijk is.
 
No One

No One

14/01/2013 11:57:58
Quote Anchor link
select soort, count(*) from tabel group by soort
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:35:56
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 11:57:58:
select soort, count(*) from tabel group by soort


Ik snap niet wat hier nou gebeurt, kan je dit toelichten hoe het in zijn werk gaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 14:44:15
Quote Anchor link
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...
Gewijzigd op 14/01/2013 14:44:32 door - Ariën -
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 14:47:20
Quote Anchor link
- Aar - op 14/01/2013 14:44:15:
Dit is een query welke je kan uitvoeren welke zelf de boel al kan tellen.
Voer maar eens uit...


Ik begrijp dat dit een uitvoerbare query is.
Maar ik heb geen idee hoe ik daar dan mee verder moet werken.

Toevoeging op 14/01/2013 14:58:40:

Na wat zoeken heb ik dit gevonden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$queryasd
= "SELECT COUNT(*) FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
$rowasd = mysql_fetch_row($resultasd);
for($i=1;$i<=6;$i++){
    echo $i.'->'.$rowasd[$i-1].'<br>';
}


?>


Alleen dit werkt niet, ik krijg nu bij de 1e een goed resultaat, maar daarna niet meer.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:01:54 door Tom aan t Goor
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/01/2013 15:20:11
Quote Anchor link
Heb je die query al eens uitgevoerd in phpMyAdmin?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 15:40:34
Quote Anchor link
Ik heb de query in phpmyadmin uitgevoerd.
Dan krijg ik het resultaat:

2
1
1
1
1
1

Maar dan begrijp ik maar niet waarom de rest leeg is.
Ik heb nog wat verder gezocht maar toen had ik precies hetzelfde script gemaakt dat ik eerst al had.
Gewijzigd op 14/01/2013 15:41:04 door Tom aan t Goor
 
No One

No One

14/01/2013 15:55:51
Quote Anchor link
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$queryasd
= "SELECT soort, COUNT(*) as aantal FROM tabel group by soort";
$resultasd = mysql_query($queryasd)or die(mysql_error());;
);

$i=1;
while($rowasd = mysql_fetch_assoc($resultasd){
    echo $i.'->'.$rowasd['soort'].'->'.$rowasd['aantal'].'<br>';
    $i++;
}


?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..
Gewijzigd op 14/01/2013 16:06:02 door No One
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

14/01/2013 16:14:23
Quote Anchor link
No One op 14/01/2013 15:55:51:
@Tom Tom wat wil je nu precies: je wilt wss ook de soort_id weten??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

..

?>


je selecteerd hier de soort en het aantal en groepeert dat dan krij dus soort 1 geeft 2 resultaten...soort 2 geeft 1 resultaat enz..


Er zaten een paar kleine foutjes (m.b.t. enkele haakjes) in je script.
Met deze code krijg ik helemaal geen resultaat.

Ik krijg in phpmyadmin het resultaat

2
1
1
3
1
1

Dit resultaat wil ik ook krijgen in mijn script. Hier moet dan wel het soort nummer bij:

1 -> 2
2 -> 1
3 -> 1
4 -> 3
5 -> 1
6 -> 1

Zo wil ik het krijgen, alleen lukt dit me niet.

Toevoeging op 15/01/2013 10:31:07:

Het is me gelukt met het volgende script:
Als iemand hier verbeteringen aanziet hoor ik het graag.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$query
= "SELECT soort, COUNT(*) AS cat_num FROM tabel GROUP BY soort";
$result = mysql_query($query);
$i = 1;

while($row = mysql_fetch_array($result))
{

    echo "$row[soort] = $row[cat_num]<br>";
    $race[$i] = $row['soort'];
    $totaal[$i] = $row['cat_num'];
    $i++;
}


// Test resultaten \\
print_r($race);
echo '<br><br><br>';
print_r($totaal);
?>
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:09:34
Quote Anchor link
Ik ben niet begaafd met arrays dat zullen een aantal mensen op deze forum wel begrepen hebben.
Sorry dat ik deze topic weer in de lijst plaats, maar je hoeft je array geen id te geven.
Als je voorheen je array aangemaakt heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race = array();
$totaal = array();


dan vervolgens in je while gewoonweg
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$race[] = $row['soort'];
$totaal[] = $row['cat_num'];


Bereik je hetzelfde en hoef je niet telkens het 'volgende id' als $i te defineren want hij voegt de waarde toe aan het eerst volgende id.
Misschien is dit geen toegevoegde waarde tot deze post, maar ik vroeg het me gewoon af.
Gewijzigd op 18/01/2013 09:10:17 door Dennis WhoCares
 
Moose -

Moose -

18/01/2013 09:22:53
Quote Anchor link
Klopt helemaal, array's beginnen ook bij de 0 te tellen, dus je $i moet als eerst 0 zijn (en niet 1).

Maar de $i is totaal overbodig hier, en maakt het juist alleen maar onleesbaar. Ook is het een stuk netter om, zoals Dennis zegt, je variable race en totaal bovenaan te definieren als array. Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

18/01/2013 09:29:31
Quote Anchor link
Heb ik toch iets geleerd hier(a)
Moose - op 18/01/2013 09:22:53:
Nu komen de variablen zomaar uit de lucht vallen

Watch out below! :o
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.