mysql_query DELETE werkt niet meer?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »
Henk

Henk

18/05/2007 17:41:00
Quote Anchor link
Hallo, onderstaande code werkt niet meer.
Heeft altijd gewerkt, isp heeft wel php4 geupdate naar php5.
En mysql is nu versie 5.
Iemand idee of dit van invloed kan zijn op mijn code?
Ik kan inloggen maar als ik op verwijder of edit klik zie ik niets.
De record wordt ook niet verwijder, id nummer klopt wel.
Met phpmyadmin online bij isp lukt het wel.
IE opent wel een nieuwe pagina maar ik zie geen data uit mijn database.
Geprobeerd op xp en vista beide internet explorer versie 7.

thanks en gr..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
    $admin
= "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:35:01
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 17:44:00
Quote Anchor link
Waar loopt hij vast? Wat doet het niet meer? Welke errors geeft hij (of zij)?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 18:57:00
Quote Anchor link
Zoek eens op 'super globals'.

Edit: En zet je error reporting een aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Ok error code ingevoegd en ja error melding. deze dus..
Notice: Undefined index: login in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 28

bedankt beide, kijken of ik kan oplossen.

gr Henk..

Edit:

en deze als ik na het inloggen de admin pagina open.
btw toevoegen aan de database lukt wel..
de errors bij admin
Notice: Use of undefined constant gastenboekadmin - assumed 'gastenboekadmin' in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 30

Notice: Undefined index: submit in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 63

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in /home/creasoft.nl/www/guestbook/admin.php on line 82

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:10:00
Quote Anchor link
session_register is trouwens antiek.
 
Mark L

Mark L

18/05/2007 19:15:00
Quote Anchor link
@ SanThe:
dat zeg je altijd :p maar 't is wel zo :p
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2007 19:23:00
Quote Anchor link
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.
 
Henk

Henk

18/05/2007 19:29:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.05.2007 19:23:
Description
bool session_register ( mixed $name [, mixed $...] )

session_register() accepts a variable number of arguments, any of which can be either a string holding the name of a variable or an array consisting of variable names or other arrays. For each name, session_register() registers the global variable with that name in the current session.
Let op

If you want your script to work regardless of register_globals, you need to instead use the $_SESSION array as $_SESSION entries are automatically registered. If your script uses session_register(), it will not work in environments where the PHP directive register_globals is disabled.

register_globals: important note: Since PHP 4.2.0, the default value for the PHP directive register_globals is off, and it is completely removed as of PHP 6.0.0. The PHP community encourages all to not rely on this directive but instead use other means, such as the superglobals.

Let op

This registers a global variable. If you want to register a session variable from within a function, you need to make sure to make it global using the global keyword or the $GLOBALS[] array, or use the special session arrays as noted below.

Let op

If you are using $_SESSION (or $HTTP_SESSION_VARS), do not use session_register(), session_is_registered(), and session_unregister().

This function returns TRUE when all of the variables are successfully registered with the session.


ok dat zal het dus zijn, ga ik aanpassen...

thanks...
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:05:00
Quote Anchor link
Jammer, maar ik krijg deze code niet aangepast aan $_SESSION.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
  $admin = "******";
    $wachtwoord = "******";
    
    //uitloggen
    if (isset($uitloggen)) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        session_register(gastenboekadmin);
        } else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    

Ik zal verder opzoek moeten, maar als iemand een idee heeft, dan houd ik mij aanbevolen.

thanks en gr.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:11:00
Quote Anchor link
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:36:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:11:
Superglobals?
Waar komt $uitloggen vandaan?

session_register(gastenboekadmin);
=> $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';


onder bij de volledige code
echo "<a href=$PHP_SELF?uitloggen=0>Log uit</a>";

$_SESSION ga ik doen, thanks
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 14:47:00
Quote Anchor link
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.
 
Henk

Henk

19/05/2007 14:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 14:47:
$PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

Lees eens wat over superglobals.


Ben ik aan het doen, ik zal het werkend krijgen(;>)
Krijg nog wel wat foutjes:

zie: http://www.creasoft.nl/guestbook/index.php
kan niets verwijdere of bewerken?
naam test
wachtwoord test

thanks

Edit:

na aanpassing $PHP_SELF moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF']

$uitloggen moet dan zijn: $_GET['uitloggen']

krijg ik wit scherm, niets meer dus?


gek mijn boek zegt ook dat het zo moet..

Aangepaste code met wit scherm, geen inlog meer..??
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php session_start();
include "connect.php";
include "ubb.php";
include "functies.php";
?>

<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css">
</head>
<body bgcolor=#0087af>
<body>
<center>
<table bgcolor="#006ba1"><tr>
    <td align=center ><b><font color="#000000">Admin Gastenboek-Creasoft</font></b></td>
  </tr></table><br>
<?php
  ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
    error_reporting(E_ALL);

    $admin = "test";
    $wachtwoord = "test";
    
    //uitloggen
    if ($_GET['uitloggen']) { session_destroy();
    echo "<script>location.href='index.php'</script>"; }
    //logincheck
    if ($_POST['login']) {
        if ($_POST['naam'] == $admin AND $_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){
        $_SESSION['gastenboekadmin'] = '.........';
        }
else { echo "<table><tr><td align=center><b>Ongeldig Login of Wachtwoord!</b></td></tr></table><br>";}}
    //ff kijken of sessie is aangemaakt
    if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
    
        //bericht edit-form
        if (isset($editid)) {
        $sql = "SELECT * FROM gastenboek  WHERE id='$editid'";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
        $rij = mysql_fetch_object($resultaat);
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);

         $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);
        ?>

        <table><form method="post" action="<? echo "$PHP_SELF"; ?>" name="gastenboek"><input type="hidden" name="editid" value="<? echo "$editid"; ?>">
        <tr><td><b><font color="#000000">Bewerken</font></b></td></tr>
        <tr><td width="70">Naam:</td><td width="250"><input type="text" name="naam" size="50" value="<? echo "$naam"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Email:</td><td width="250"><input type="text" name="email" size="50" value="<? echo "$email"; ?>"></td></tr>
        <tr><td width="70">Homepage:</td><td width="250"><input type="text" name="homepage" size="50" value="<? echo "$homepage"; ?>"></td></tr>
        <tr><td valign="top">Reactie:</td><td><textarea name="bericht" cols="49" rows="5"><? echo "$bericht"; ?></textarea><br></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="submit" value="wijzigen"></td></tr></form></table><br>
        <? }
        
        //bericht deleten
        if (isset($deleteid)) {
        mysql_query ("DELETE FROM gastenboek WHERE id='$deleteid'"); }
        
        //bericht editen
        if ($_POST['submit']) {
        mysql_query("UPDATE gastenboek SET naam='".$_POST[naam]."',email='".$_POST[email]."',homepage='".$_POST[homepage]."',bericht='".$_POST[bericht]."' WHERE id = '".$editid."'") or die(mysql_error());
        echo "<script>location.href='$PHP_SELF'</script>";}
        
        
        //alle berichten weergeven ?>

         <? $sql = "SELECT * FROM gastenboek ORDER BY datum DESC";
        $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");?>

        <?php while ($rij = mysql_fetch_object($resultaat)){
        $naam = htmlspecialchars($rij->naam);
        $email = htmlspecialchars($rij->email);
        $homepage = htmlspecialchars($rij->homepage);
        $bericht = htmlspecialchars($rij->bericht);
        //set_smilies($bericht);

        $naam = breaktxt($naam,10,15);
        //$bericht = shorttxt($bericht,50);
        $bericht = cut_words($bericht,20);

        echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>
        <img src=\"smilies/del.png\" border=\"0\"></a></td><td width=100><a href=mailto:"
.$email."><b>".$naam."</b></a><br><font size=1>";
            if ($homepage=="" OR $homepage=="http://") {} else {
            echo "<a href=\"".$homepage."\" target=\"_blan\">website</a>"; }
        echo"</font></td><td width=220>".$bericht."</td></tr></table><br>"; }
        echo "<a href=$_SERVER['PHP_SELF']?uitloggen=0>Log uit</a>";
             }
      else
        { //login-form        ?>

        <table width="400"><form method="post" action="admin.php">
        <tr>
      <td width="100"><b><font color="#000000">Inloggen</font></b></td>
      <td width="250"></td></tr>
        <tr><td>Naam:</td><td><input type="text" name="naam" size="35"></td></tr>
        <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="wachtwoord" size="35"></td></tr>
        <tr><td></td><td><input type="submit" name="login" value="login"></td></tr>
        </form></table>
    <?php } ?>
</center></body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 18:43:00
Quote Anchor link
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?
 
Henk

Henk

20/05/2007 12:44:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 18:43:
if(session_is_registered("gastenboekadmin")){
moet zijn
if(isset($_SESSION['gastenboekadmin']) and ($_SESSION['gastenboekadmin'] == '.........')){


if (isset($editid)) {
waar komt $editid vandaan?


Ok, nogmaals dank..
ps: ik probeer het ook zelf hoor(;>)
Maar 2 manieren lopen nu door elkaar, uitvogelen dus..geeft niks, leuk werk.

$editid staat hier, bepaald welke record(nr) bewerkt moet worden.
echo "<table><tr><td width=30><a href=$PHP_SELF?editid=".$rij->id."><img src=\"smilies/edit.png\" border=\"0\"></a><a href=$PHP_SELF?deleteid=".$rij->id."> <br>

Onder in source. gr
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Dat moet dus $_GET['editid'] zijn.
En $PHP_SELF moet $_SERVER['PHP_SELF'] zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.