mysql_query select laatste 10

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:49:22
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup DESC LIMIT 0,10");


alleen dan laat hij de 10 spelers zien met de hoogste signup, kan je ook maken dat hij alleen de laatste 10 laat zien?
zo ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:36:21
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 10:51:18
Quote Anchor link
ORDER BY signup ASC

Laatste 10 gebruikers die zich hebben aangemeld ofzo?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:53:03
Quote Anchor link
ja, voor de 10 nieuwste leden.

ik zal het waarschijnlijk wel weer verkeerd doen, maar ik heb dit en dat werkt niet:

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 0,10

bijde werken niet
Gewijzigd op 08/05/2011 11:00:03 door Tom aan t Goor
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 10:58:36
Quote Anchor link
Geen backtics en geen [ ] gebruiken in de query. Geef fatsoenlijke kolom- en veldnamen.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 11:04:36
Quote Anchor link
Dit is mijn totale script, misschien zit hier wel een foutje in:

if($_GET['x'] == "signup")
{

echo "<table width=75% align=\"center\"><td class=subTitle colspan=2><b>Nieuwste leden</b></tr></td>";

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");
while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect))

{

$brpower = ($blist[signup]);


echo "<tr><td width=70% align=left class=Maintxt><p align=left><b><a href=profile.php?x=$blist[login]>$blist[login]</a></b> <td class=maintxt width=30% align=right> <p align=right><b>$bpower</b></p></tr></td>";

}
}
 

08/05/2011 11:24:23
Quote Anchor link
$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");

moet worden

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC LIMIT 0,10");

(Volgens mij is dat wat je bedoeld).
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 11:27:55
Quote Anchor link
Je html is niet valid.
Er staan foute tekens in de query.
ASC 10 kan niet.
Foutafhandeling ontbreekt.
Enkele quotes om de key van een array ontbreken.
Nutteloos copiëren van vars.
Vars horen buiten de quotes.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 11:58:26
Quote Anchor link
Wat SanThe al zegt; Eerst even de boel opschonen, dan is het probleem goed zichtbaar of is soms het probleem zelfs al opgelost. De HTML zou ik persoonlijk ook opschonen maar dat heeft niet echt veel met het probleem te maken.

Ik heb je code opgeschoond voor je en hieronder staan de dingen die ik heb veranderd.

  • Ik heb na de <table> tag een <tr> tag ingevoegd omdat je een nieuwe kolom maakt deze kolom moet in een rij staan.
  • Ik heb je query opgeschoond. [] weggehaald etc.
  • Ik heb je code ge-indent zodat er overzicht in zit.
  • Ik heb de value's van je attributes tussen "" gezet.
  • Ik heb je "" vervangen door '' en de variabelen buiten de quotes gehaald. Dit is betrouwbaarder/sneller.
  • Ik heb in de while lus de <tr> tag en de <td> tag omgedraaid.
  • Ik heb in de while lus de eerste <td> tag afgesloten voordat de volgende <td> tag geopend werd.
  • Ik heb de <table> afgesloten na de while lus.


Ik ga hieronder de uiteindelijke code zetten, maar ik zou als ik jou was eerst je even verdiepen in (X)HTML voordat je begint met PHP.(Sowieso zal ik niet iets met databases gaan doen aangezien je code daaromheen sterk moet zijn i.v.m. SQL injections)

Nou de code dan maar :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($_GET['x'] == 'signup'){
    echo '<table width="75%" align="center"><tr><td class="subTitle" colspan="2"><b>Nieuwste leden</b></td></tr>';
    $bselect = mysql_query("SELECT * FROM `users` ORDER BY signup ASC 0,10");
    while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect)){
        $brpower = ($blist['signup']);
        echo '<tr><td width="70%" align="left" class="Maintxt"><p align="left"><a href="profile.php?x=', $blist['login'], '"><b>', $blist['login'], '</b></a></td><td class="maintxt" width="30%" align="right"><p align="right"><b>', $bpower, '</b></p></td></tr>';
    }

    echo '</table>';
}

?>
Gewijzigd op 08/05/2011 11:59:19 door John Doe
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 12:02:23
Quote Anchor link
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 12:09:06
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 12:02:23:
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt


Als je het tegen mij had ik weet niet echt welke velden hij precies wil gaan gebruiken en ik heb de backticks ook maar laten staan omdat ik niet weet wat hij precies van plan is met de query.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 13:03:15
Quote Anchor link
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:18:45
Quote Anchor link
Kees Schepers op 08/05/2011 13:03:15:
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?


Dat dacht ik eerst ook maar hij zegt dat bij DESC de eerste 10 worden weergegeven dus is ASC de laatste.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:19:04
Quote Anchor link
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:25:21
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:19:04:
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.


In principe werkt dit prima wildcards kunnen gewoon gebruikt worden en backticks is al genoemd dus in principe zeg je niets nieuws.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:25:57
Quote Anchor link
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:55:51
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:25:57:
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.


Dat weet ik maar gezien zijn ervaringen met HTML, PHP en MySQL lijkt me dat niet echt het grootste probleem. En ikzelf gebruik altijd wildcards totdat ik me hele script af heb daarna kijk ik wat ik nodig heb en pas ik het aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.