mysql_real_escape_string geef error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:03:48
Quote Anchor link
Hi iedereen,

Ik had een vraagje ik ben bezig met een pagina die bepaalde data uit een cookie haalt, maar deze wil ik (extra) veilig maken.

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php


$user
= $_COOKIE["Username"];
$pass = $_COOKIE["Password"];


$user = stripslashes($user);
$pass = stripslashes($pass);
$user = mysql_real_escape_string($user);
$pass = mysql_real_escape_string($pass);

 // Connects to your Database
 mysql_connect("localhost", "XX", "XX") or die(mysql_error());
 mysql_select_db("XX") or die(mysql_error());
 $data = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE Username = '$user' AND Password = '$pass'")
 or die(mysql_error());

 while($info = mysql_fetch_array( $data ))
 {


 Print "<th>Username:</th> <td>".$info['username'] . "</td> ";


                
 }


 ?>


maar als ik de mysql_real_escape_string er in zet krijg ik deze error's:

*******************************
Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'justade'@'localhost' (using password: NO) in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 13

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 13

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'justade'@'localhost' (using password: NO) in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 14

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 14

//************************
wel deze zonder de mysql_real_escape_string wel werkt.

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om te kijken wat ik fout doe.


Met vriendelijke groet,


Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 19:27:26
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 21:08:40
Quote Anchor link
Je zal eerst moeten connecten met de database.
En heb je meerdere users met dezelfde naam en hetzelfde password? Lijkt mij niet. Dan heb je ook geen while() nodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 21:14:34
Quote Anchor link
En waarom sla je een wachtwoord in een cookie op? Nergens voor nodig....En ook onveilig.
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:33:13
Quote Anchor link
Waneer een gebruiker zich registreerd, wordt deze meerdere keren door een md5 hash gehaald (6 keer ongeveer)
Verder kun je er van uit gaan dat dit ook bij de cookie gebeurd, daarom is deze bijna niet te kraken en wanneer de gebruiker uitlogt worden de gebruikersgegevens om gezet naar gegevens die niet legitiem zijn aan een gebruiker en daarom geweigerd.


Maar nu eigenlijk terug naar het probleem, wat doe ik fout ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 21:35:48
Quote Anchor link
Dan alsnog is het onnodig. Met meerdere keren hashen wordt de kans op een collission steeds groter,meen ik.En dus onveiliger. Wachtwoorden horen alleen in de database.
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:41:27
Quote Anchor link
Natuurlijk is deze al verbonden met een database

Ik heb hier de database, maar hier is waarschijnlijk niets aan te zien

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.4.2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Machine: localhost
-- Genereertijd: 29 dec 2011 om 21:34
-- Serverversie: 5.1.57
-- PHP-Versie: 5.2.17

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Database: `justad`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `members`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `members` (
`admin` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
`id` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`Firstname` varchar(225) NOT NULL,
`Lastname` varchar(225) NOT NULL,
`Streetadress` varchar(225) NOT NULL,
`Zipcode` varchar(225) NOT NULL,
`City` varchar(225) NOT NULL,
`Email` varchar(225) NOT NULL,
`Country` varchar(225) NOT NULL,
`Birthmonth` varchar(225) NOT NULL,
`Birthday` varchar(226) NOT NULL,
`Birthyear` varchar(225) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `members`
--

INSERT INTO `members` (`admin`, `id`, `username`, `password`, `Firstname`, `Lastname`, `Streetadress`, `Zipcode`, `City`, `Email`, `Country`, `Birthmonth`, `Birthday`, `Birthyear`) VALUES
(0, 1, 'john', '1234', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
(1, 2, 'user', 'hash passwprd', 'Daan', 'tje', 'straat', 'nummer', 'Amersfoort', 'mijn e-amil', 'Netherlands', '', '', '');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;


Toevoeging op 29/12/2011 21:42:38:

Welke manier kan ik dan wel als beste gebruiken
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 21:44:08
Quote Anchor link
Daan Seegers op 29/12/2011 21:41:27:
Natuurlijk is deze al verbonden met een database


Nee hoor.
Jij maakt verbinding met de database op regel 14, maar op regel 10 probeer jij de verbinding al te gebruiken. Ook mysql_real_escape_string() heeft verbinding nodig.

Toevoeging op 29/12/2011 21:46:59:

`Birthmonth` varchar(225) NOT NULL,
`Birthday` varchar(226) NOT NULL,
`Birthyear` varchar(225) NOT NULL,

Wat is er mis met een gewoon date-veld?
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:58:45
Quote Anchor link
'k ik dacht dat deze alleen de tekst ripte zodat deze geen SQL injections in gevoerd konden worden.

"Wat is er mis met een gewoon date-veld?"

Dit komt natuurlijk ook op de site te staan,
Maar de krijgt een belangrijk aspect betreft tijd.
het admin paneel zal openflahchart gebruiken en deze heb ik nodig voor de statistieken.

Tip: http://teethgrinder.co.uk/open-flash-chart/ geweldige site :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 22:14:17
Quote Anchor link
Gelukkig kan je een datetime veld een eigen indeling geven.....
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 22:20:42
Quote Anchor link
Een fatsoenlijk ingerichte database heeft niks met flash te maken. Je gebruikt nu in de database 676 bytes voor de opslag van één datum terwijl dat in enkele bytes kan. Beetje verspilling lijkt mij. Daarbij komt ook nog dat er nu op geen enkele nette manier op gesorteerd kan worden.
 
Aad B

Aad B

29/12/2011 22:20:42
Quote Anchor link
Fraaie topic, in elke reactie van San The en Aar staan tips en in elke reactie van Daan lees je zijn verdediging en negeert hij de tips....
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 22:22:30
Quote Anchor link
Is het eigelijk slimmer om in plaats van cookie's te gebruiken, gebruik te maken van sessions.
want dat kan ik binnen enkele minuten omzetten
 
Aad B

Aad B

29/12/2011 22:23:23
Quote Anchor link
Ja en niet 6x md hashen, zie de tip van Aar
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 22:32:44
Quote Anchor link
Ik ga er natuurlijk ook wel vanuit, dat jullie gelijk hebben. ;-)

ik wil ze in deze kwestie alleen met elkaar vergelijken

Cookie & SESSIONS

Klein vraagje nog

Indien ik iets in een session wil zetten/halen doe ik het dan zo goed?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
$_SESSION['naamsessie'] = test;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo echo . $_SESSION['naamsessie'];?>


GR, daan

Toevoeging op 29/12/2011 22:33:08:

die dubbel echo was niet de bedoeling ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 22:40:27
Quote Anchor link
Daan Seegers op 29/12/2011 22:32:44:
die dubbel echo was niet de bedoeling ;-)


Die . (punt) ook niet lijkt mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.