mysql_real_escape_string geef error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:03:48
Quote Anchor link
Hi iedereen,

Ik had een vraagje ik ben bezig met een pagina die bepaalde data uit een cookie haalt, maar deze wil ik (extra) veilig maken.

Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php


$user
= $_COOKIE["Username"];
$pass = $_COOKIE["Password"];


$user = stripslashes($user);
$pass = stripslashes($pass);
$user = mysql_real_escape_string($user);
$pass = mysql_real_escape_string($pass);

 // Connects to your Database
 mysql_connect("localhost", "XX", "XX") or die(mysql_error());
 mysql_select_db("XX") or die(mysql_error());
 $data = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE Username = '$user' AND Password = '$pass'")
 or die(mysql_error());

 while($info = mysql_fetch_array( $data ))
 {


 Print "<th>Username:</th> <td>".$info['username'] . "</td> ";


                
 }


 ?>


maar als ik de mysql_real_escape_string er in zet krijg ik deze error's:

*******************************
Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'justade'@'localhost' (using password: NO) in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 13

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 13

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: Access denied for user 'justade'@'localhost' (using password: NO) in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 14

Warning: mysql_real_escape_string() [function.mysql-real-escape-string]: A link to the server could not be established in /home/justade/domains/tracemypc.co.cc/public_html/user/test.php on line 14

//************************
wel deze zonder de mysql_real_escape_string wel werkt.

Zou iemand zo vriendelijk willen zijn om te kijken wat ik fout doe.


Met vriendelijke groet,


Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 15:02:43
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 21:08:40
Quote Anchor link
Je zal eerst moeten connecten met de database.
En heb je meerdere users met dezelfde naam en hetzelfde password? Lijkt mij niet. Dan heb je ook geen while() nodig.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 21:14:34
Quote Anchor link
En waarom sla je een wachtwoord in een cookie op? Nergens voor nodig....En ook onveilig.
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:33:13
Quote Anchor link
Waneer een gebruiker zich registreerd, wordt deze meerdere keren door een md5 hash gehaald (6 keer ongeveer)
Verder kun je er van uit gaan dat dit ook bij de cookie gebeurd, daarom is deze bijna niet te kraken en wanneer de gebruiker uitlogt worden de gebruikersgegevens om gezet naar gegevens die niet legitiem zijn aan een gebruiker en daarom geweigerd.


Maar nu eigenlijk terug naar het probleem, wat doe ik fout ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 21:35:48
Quote Anchor link
Dan alsnog is het onnodig. Met meerdere keren hashen wordt de kans op een collission steeds groter,meen ik.En dus onveiliger. Wachtwoorden horen alleen in de database.
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:41:27
Quote Anchor link
Natuurlijk is deze al verbonden met een database

Ik heb hier de database, maar hier is waarschijnlijk niets aan te zien

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.4.2
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Machine: localhost
-- Genereertijd: 29 dec 2011 om 21:34
-- Serverversie: 5.1.57
-- PHP-Versie: 5.2.17

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";
SET time_zone = "+00:00";


/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Database: `justad`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `members`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `members` (
`admin` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
`id` int(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(65) NOT NULL DEFAULT '',
`Firstname` varchar(225) NOT NULL,
`Lastname` varchar(225) NOT NULL,
`Streetadress` varchar(225) NOT NULL,
`Zipcode` varchar(225) NOT NULL,
`City` varchar(225) NOT NULL,
`Email` varchar(225) NOT NULL,
`Country` varchar(225) NOT NULL,
`Birthmonth` varchar(225) NOT NULL,
`Birthday` varchar(226) NOT NULL,
`Birthyear` varchar(225) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `members`
--

INSERT INTO `members` (`admin`, `id`, `username`, `password`, `Firstname`, `Lastname`, `Streetadress`, `Zipcode`, `City`, `Email`, `Country`, `Birthmonth`, `Birthday`, `Birthyear`) VALUES
(0, 1, 'john', '1234', '', '', '', '', '', '', '', '', '', ''),
(1, 2, 'user', 'hash passwprd', 'Daan', 'tje', 'straat', 'nummer', 'Amersfoort', 'mijn e-amil', 'Netherlands', '', '', '');

/*!40101 SET CHARACTER_SET_CLIENT=@OLD_CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET CHARACTER_SET_RESULTS=@OLD_CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET COLLATION_CONNECTION=@OLD_COLLATION_CONNECTION */;


Toevoeging op 29/12/2011 21:42:38:

Welke manier kan ik dan wel als beste gebruiken
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 21:44:08
Quote Anchor link
Daan Seegers op 29/12/2011 21:41:27:
Natuurlijk is deze al verbonden met een database


Nee hoor.
Jij maakt verbinding met de database op regel 14, maar op regel 10 probeer jij de verbinding al te gebruiken. Ook mysql_real_escape_string() heeft verbinding nodig.

Toevoeging op 29/12/2011 21:46:59:

`Birthmonth` varchar(225) NOT NULL,
`Birthday` varchar(226) NOT NULL,
`Birthyear` varchar(225) NOT NULL,

Wat is er mis met een gewoon date-veld?
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 21:58:45
Quote Anchor link
'k ik dacht dat deze alleen de tekst ripte zodat deze geen SQL injections in gevoerd konden worden.

"Wat is er mis met een gewoon date-veld?"

Dit komt natuurlijk ook op de site te staan,
Maar de krijgt een belangrijk aspect betreft tijd.
het admin paneel zal openflahchart gebruiken en deze heb ik nodig voor de statistieken.

Tip: http://teethgrinder.co.uk/open-flash-chart/ geweldige site :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2011 22:14:17
Quote Anchor link
Gelukkig kan je een datetime veld een eigen indeling geven.....
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 22:20:42
Quote Anchor link
Een fatsoenlijk ingerichte database heeft niks met flash te maken. Je gebruikt nu in de database 676 bytes voor de opslag van één datum terwijl dat in enkele bytes kan. Beetje verspilling lijkt mij. Daarbij komt ook nog dat er nu op geen enkele nette manier op gesorteerd kan worden.
 
Aad B

Aad B

29/12/2011 22:20:42
Quote Anchor link
Fraaie topic, in elke reactie van San The en Aar staan tips en in elke reactie van Daan lees je zijn verdediging en negeert hij de tips....
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 22:22:30
Quote Anchor link
Is het eigelijk slimmer om in plaats van cookie's te gebruiken, gebruik te maken van sessions.
want dat kan ik binnen enkele minuten omzetten
 
Aad B

Aad B

29/12/2011 22:23:23
Quote Anchor link
Ja en niet 6x md hashen, zie de tip van Aar
 
Daan s

Daan s

29/12/2011 22:32:44
Quote Anchor link
Ik ga er natuurlijk ook wel vanuit, dat jullie gelijk hebben. ;-)

ik wil ze in deze kwestie alleen met elkaar vergelijken

Cookie & SESSIONS

Klein vraagje nog

Indien ik iets in een session wil zetten/halen doe ik het dan zo goed?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
$_SESSION['naamsessie'] = test;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo echo . $_SESSION['naamsessie'];?>


GR, daan

Toevoeging op 29/12/2011 22:33:08:

die dubbel echo was niet de bedoeling ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2011 22:40:27
Quote Anchor link
Daan Seegers op 29/12/2011 22:32:44:
die dubbel echo was niet de bedoeling ;-)


Die . (punt) ook niet lijkt mij.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.