mysql_real_escape_string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Joordens

Pieter Joordens

16/03/2009 23:35:00
Quote Anchor link
ik heb een scriptje waarmee ik nieuwe nieuwsberichten in een tabel zet (mysql)
dit doe ik door de waardes te escapen met mysql_real_escape_string()

als ik hierna de waardes weer aanroep, staat er bijvoorbeeld in plaats van foto's foto\'s

hoe krijg ik nu die backslash weer weg?

Groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:16:25
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/03/2009 23:35:00
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

16/03/2009 23:41:00
Quote Anchor link
thanks!
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 07:46:00
Quote Anchor link
Nee, geen \ in je content zetten!

Dus magic_quotes uitzetten, dat is de boosdoener, en keurig mysql_real_escape_string() gebruiken.

str_replace lost jouw probleem niet op, dat zorgt er alleen voor dat je er even niets van ziet.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

17/03/2009 07:59:00
Quote Anchor link
Wat is een goed alternatief voor mysql_real_escape_string() in PDO?
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 08:05:00
Quote Anchor link
@Paradox: Gebruik prepared statements. Veilig en eenvoudig, wat wil je nog meer?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

17/03/2009 08:22:00
Quote Anchor link
Als je dus $dbh->prepare("INSERT INTO tabel (veld1, veld2) VALUES('" . $veld1w . "', '" . $veld2w . "')"); heb je geen escaping nodig?
 

17/03/2009 08:27:00
Quote Anchor link
Paradox, maak hier even een ander topic van. Waarom trouwens PDO, omdat het "cool" is? Maak gewoon gebruik van je eigen SQL Class, dan weet je tenminste alle functies, hoe te gebruiken, wie wat hoe en waar ;-)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

17/03/2009 16:04:00
Quote Anchor link
@Chris: Waarom het wiel opnieuw uitvinden als dat al voor je is gedaan? PDO heeft ook een prima documentatie, dus daar valt weinig op aan te merken.

@Paradox: ik heb niet veel ervaring met prepared statements, maar meestal is dat zo dat je op de plek van de waardes vraagtekens zet, en dan via bind() (ofzo) de waardes toekent. Tenminste, zoiets, toch? :-P Kijk even in de PDO documentatie ;-).
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/03/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Je gebruikt geen variablen in je query maar placeholders. zie:

http://nl3.php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//ervan uitgaand dat $oDbh een PDO object is.

try
{
$statement = $oDbh->prepare("INSERT INTO users (recht_id, username, password) VALUES (:recht_id, :username, :password);");

$statement->bindParam(':recht_id', $_POST['recht_id'], PDO::PARAM_INT);
$statement->bindParam(':username', $_POST['username_id'], PDO::PARAM_STR);
$statement->bindParam(':password', md5($_POST['recht_id']), PDO::PARAM_STR, 32);

$statement->execute();
}

catch(PDOException $e)
{

echo $e->getMessage();
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Hoi Pieter, Ik zag je request vanmorgen vroeg al staan. Maar jouw probleem kun je heel simple oplossen door stripslashes te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$text
= "Er zijn 23 foto\'s gevonden in pieter\'s foto boek";
echo stripslashes($text);
?>


Dit geeft als resultaat :

"Er zijn 23 foto's gevonden in pieter's foto boek"

$text kan dus ook een waarde wezen die je terug krijgt van je mysql...

Grts. René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:16:00
Quote Anchor link
@René: Dat is dus een oplossing om de rotzooi op te schonen, geen oplossing voor het echte probleem. Het probleem ontstaat bij de input, de INSERT-query. Zorg er dus voor dat je daar geen overbodige slashes in zet, dan hoef je deze er later niet weer uit te slopen.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 16.03.2009 23:35:


Dit is niet handig wanneer je in je tekst bericht een bericht hebt staan wat te maken heeft met een path naar een bepaalde folder "C:\Users\Rene\Data...". Je zou anders een hele reeks moeten bouwen voor de \ welke wel weg moeten en welke niet. er zijn zo al 3 verschillende quote's ' ` " enz. enz.

Terwijl stripslashes() dit allemaal zelf regeld.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:32:00
Quote Anchor link
@pgFrank: Helemaal mee eens, hoewel als je al een behoorlijke msg base hebt met een stoot berichten, lijkt het me handiger om er op deze manier van af te komen. Of je zou een script moeten maken die het uit alle voorgaande berichten haalt.

Grts. René

pgFrank schreef op 17.03.2009 18:16:
@René: Dat is dus een oplossing om de rotzooi op te schonen, geen oplossing voor het echte probleem. Het probleem ontstaat bij de input, de INSERT-query. Zorg er dus voor dat je daar geen overbodige slashes in zet, dan hoef je deze er later niet weer uit te slopen.
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Even 1x een conversie scriptje draaien die alle records ophaalt, opschoont en dan weer in de database zet, lijkt mij handiger. Ben je voor eens en voor altijd van deze ellende af. Anders zul je iedere keer weer bij iedere resultset die je terugkrijgt, weer die rottige slashes moeten verwijderen.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:54:00
Quote Anchor link
@pgFrank: Ook een oplossing, maar je zult het met me eens zijn dat wanneer dit bijvoorbeeld op 't veld msg gebruikt wordt. dat 1 x 1 regeltje

$msg = stripslashes($msg);

Het probleem uiteindelijk ook oplost.
Zolang het een paar kleine dingen blijven zou het mij niet zo boeien. die paar \ \ \ is ook geen wereld ruimte wat er 'verloren' gaat. zolang het een prive blogje is ofzo.

Neemt natuurlijk niet weg dat ik het WEL met je eens ben. :)

Had ook ergens gelezen dat die magic_quotes in PHP6 d'r uit gesloopt is.
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:57:00
Quote Anchor link
René schreef op 17.03.2009 18:54:
@pgFrank: Ook een oplossing, maar je zult het met me eens zijn dat wanneer dit bijvoorbeeld op 't veld msg gebruikt wordt. dat 1 x 1 regeltje

$msg = stripslashes($msg);

Het probleem uiteindelijk ook oplost.
Nee, dat ben ik niet met je eens. Daarmee verberg je op 1 plek het probleem, maar het probleem zit nog steeds in jouw database en zal bij iedere andere query weer opnieuw opduiken.

Het is geen oplossing maar een lapmiddel. Kun je voor kiezen, maar hou wel in de gaten dat dit veel meer werk is.
 
SXForce

SXForce

17/03/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Uuh dat kan veel makkelijker toch?


$var = stripslashes($var);


EDIT:
Srry, Frank heeft het al gezegd. :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 19:49:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.03.2009 18:57:
Nee, dat ben ik niet met je eens. Daarmee verberg je op 1 plek het probleem, maar het probleem zit nog steeds in jouw database en zal bij iedere andere query weer opnieuw opduiken.

Het is geen oplossing maar een lapmiddel. Kun je voor kiezen, maar hou wel in de gaten dat dit veel meer werk is.


Dat schreef ik ook ;-) ik ben het wel met je eens.

Maar hoe schakel je dan die magic_quotes uit ?
(als je bij een provider host dan kun je niet bij je php.ini bestand komen).
 
Timen kut

Timen kut

17/03/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Ik gebruik meestal stripslashes() o.O
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 19:54:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 17.03.2009 19:50:
Ik gebruik meestal stripslashes() o.O


LOL,
Ik ook. (Teminste wanneer ik op een Remote Server bezig ben) als ik op me eigen server bezig ben hoeft 't niet want ik heb in de php.ini die quote zooi uitgezet.. Scheelt wel knoeiwerk. :) aan de andere kant de stripslashes() function is natuurlijk niet zomaar gemaakt ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.