mysql_real_escape_string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Joordens

Pieter Joordens

16/03/2009 23:35:00
Quote Anchor link
ik heb een scriptje waarmee ik nieuwe nieuwsberichten in een tabel zet (mysql)
dit doe ik door de waardes te escapen met mysql_real_escape_string()

als ik hierna de waardes weer aanroep, staat er bijvoorbeeld in plaats van foto's foto\'s

hoe krijg ik nu die backslash weer weg?

Groeten
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 17:12:28
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

16/03/2009 23:35:00
 
Pieter Joordens

Pieter Joordens

16/03/2009 23:41:00
Quote Anchor link
thanks!
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 07:46:00
Quote Anchor link
Nee, geen \ in je content zetten!

Dus magic_quotes uitzetten, dat is de boosdoener, en keurig mysql_real_escape_string() gebruiken.

str_replace lost jouw probleem niet op, dat zorgt er alleen voor dat je er even niets van ziet.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

17/03/2009 07:59:00
Quote Anchor link
Wat is een goed alternatief voor mysql_real_escape_string() in PDO?
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 08:05:00
Quote Anchor link
@Paradox: Gebruik prepared statements. Veilig en eenvoudig, wat wil je nog meer?
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

17/03/2009 08:22:00
Quote Anchor link
Als je dus $dbh->prepare("INSERT INTO tabel (veld1, veld2) VALUES('" . $veld1w . "', '" . $veld2w . "')"); heb je geen escaping nodig?
 

17/03/2009 08:27:00
Quote Anchor link
Paradox, maak hier even een ander topic van. Waarom trouwens PDO, omdat het "cool" is? Maak gewoon gebruik van je eigen SQL Class, dan weet je tenminste alle functies, hoe te gebruiken, wie wat hoe en waar ;-)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

17/03/2009 16:04:00
Quote Anchor link
@Chris: Waarom het wiel opnieuw uitvinden als dat al voor je is gedaan? PDO heeft ook een prima documentatie, dus daar valt weinig op aan te merken.

@Paradox: ik heb niet veel ervaring met prepared statements, maar meestal is dat zo dat je op de plek van de waardes vraagtekens zet, en dan via bind() (ofzo) de waardes toekent. Tenminste, zoiets, toch? :-P Kijk even in de PDO documentatie ;-).
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/03/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Je gebruikt geen variablen in je query maar placeholders. zie:

http://nl3.php.net/manual/en/pdostatement.bindparam.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

//ervan uitgaand dat $oDbh een PDO object is.

try
{
$statement = $oDbh->prepare("INSERT INTO users (recht_id, username, password) VALUES (:recht_id, :username, :password);");

$statement->bindParam(':recht_id', $_POST['recht_id'], PDO::PARAM_INT);
$statement->bindParam(':username', $_POST['username_id'], PDO::PARAM_STR);
$statement->bindParam(':password', md5($_POST['recht_id']), PDO::PARAM_STR, 32);

$statement->execute();
}

catch(PDOException $e)
{

echo $e->getMessage();
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Hoi Pieter, Ik zag je request vanmorgen vroeg al staan. Maar jouw probleem kun je heel simple oplossen door stripslashes te gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$text
= "Er zijn 23 foto\'s gevonden in pieter\'s foto boek";
echo stripslashes($text);
?>


Dit geeft als resultaat :

"Er zijn 23 foto's gevonden in pieter's foto boek"

$text kan dus ook een waarde wezen die je terug krijgt van je mysql...

Grts. René
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene Sn
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:16:00
Quote Anchor link
@René: Dat is dus een oplossing om de rotzooi op te schonen, geen oplossing voor het echte probleem. Het probleem ontstaat bij de input, de INSERT-query. Zorg er dus voor dat je daar geen overbodige slashes in zet, dan hoef je deze er later niet weer uit te slopen.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jezpur schreef op 16.03.2009 23:35:


Dit is niet handig wanneer je in je tekst bericht een bericht hebt staan wat te maken heeft met een path naar een bepaalde folder "C:\Users\Rene\Data...". Je zou anders een hele reeks moeten bouwen voor de \ welke wel weg moeten en welke niet. er zijn zo al 3 verschillende quote's ' ` " enz. enz.

Terwijl stripslashes() dit allemaal zelf regeld.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:32:00
Quote Anchor link
@pgFrank: Helemaal mee eens, hoewel als je al een behoorlijke msg base hebt met een stoot berichten, lijkt het me handiger om er op deze manier van af te komen. Of je zou een script moeten maken die het uit alle voorgaande berichten haalt.

Grts. René

pgFrank schreef op 17.03.2009 18:16:
@René: Dat is dus een oplossing om de rotzooi op te schonen, geen oplossing voor het echte probleem. Het probleem ontstaat bij de input, de INSERT-query. Zorg er dus voor dat je daar geen overbodige slashes in zet, dan hoef je deze er later niet weer uit te slopen.
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Even 1x een conversie scriptje draaien die alle records ophaalt, opschoont en dan weer in de database zet, lijkt mij handiger. Ben je voor eens en voor altijd van deze ellende af. Anders zul je iedere keer weer bij iedere resultset die je terugkrijgt, weer die rottige slashes moeten verwijderen.
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 18:54:00
Quote Anchor link
@pgFrank: Ook een oplossing, maar je zult het met me eens zijn dat wanneer dit bijvoorbeeld op 't veld msg gebruikt wordt. dat 1 x 1 regeltje

$msg = stripslashes($msg);

Het probleem uiteindelijk ook oplost.
Zolang het een paar kleine dingen blijven zou het mij niet zo boeien. die paar \ \ \ is ook geen wereld ruimte wat er 'verloren' gaat. zolang het een prive blogje is ofzo.

Neemt natuurlijk niet weg dat ik het WEL met je eens ben. :)

Had ook ergens gelezen dat die magic_quotes in PHP6 d'r uit gesloopt is.
 
Frank -

Frank -

17/03/2009 18:57:00
Quote Anchor link
René schreef op 17.03.2009 18:54:
@pgFrank: Ook een oplossing, maar je zult het met me eens zijn dat wanneer dit bijvoorbeeld op 't veld msg gebruikt wordt. dat 1 x 1 regeltje

$msg = stripslashes($msg);

Het probleem uiteindelijk ook oplost.
Nee, dat ben ik niet met je eens. Daarmee verberg je op 1 plek het probleem, maar het probleem zit nog steeds in jouw database en zal bij iedere andere query weer opnieuw opduiken.

Het is geen oplossing maar een lapmiddel. Kun je voor kiezen, maar hou wel in de gaten dat dit veel meer werk is.
 
SXForce

SXForce

17/03/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Uuh dat kan veel makkelijker toch?


$var = stripslashes($var);


EDIT:
Srry, Frank heeft het al gezegd. :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 19:49:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 17.03.2009 18:57:
Nee, dat ben ik niet met je eens. Daarmee verberg je op 1 plek het probleem, maar het probleem zit nog steeds in jouw database en zal bij iedere andere query weer opnieuw opduiken.

Het is geen oplossing maar een lapmiddel. Kun je voor kiezen, maar hou wel in de gaten dat dit veel meer werk is.


Dat schreef ik ook ;-) ik ben het wel met je eens.

Maar hoe schakel je dan die magic_quotes uit ?
(als je bij een provider host dan kun je niet bij je php.ini bestand komen).
 
Timen kut

Timen kut

17/03/2009 19:50:00
Quote Anchor link
Ik gebruik meestal stripslashes() o.O
 
Rene Sn

Rene Sn

17/03/2009 19:54:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 17.03.2009 19:50:
Ik gebruik meestal stripslashes() o.O


LOL,
Ik ook. (Teminste wanneer ik op een Remote Server bezig ben) als ik op me eigen server bezig ben hoeft 't niet want ik heb in de php.ini die quote zooi uitgezet.. Scheelt wel knoeiwerk. :) aan de andere kant de stripslashes() function is natuurlijk niet zomaar gemaakt ;-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.