NEWBEE: OOP Lokale variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn naam is Keulen en heb ooit 6/7 jaar geleden een opdracht gedaan met PHP. Nu wil ik graag weer eens met PHP gaan programmeren maar het is al weer lang geleden. Nu was ik met goede moed weer begonnen maar loop al heeeeeel snel vast. Het declareren van een classe is me al te veel. Kan iemand mij effe helpen, het zal wel een stomme fout van mij zijn....



class cHTTPRequest
{

private $http; <-- Deze variabele wil ik graag VULLEN !

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ $this->$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn() <-- HIER WIL IK HEM UITLEZEN !
{ return $this->$http;
}
}


Nu krijg ik een probleem met variabele $http not defined.... Maar zelfs maak ik $http 'PUBLIC' dan werkt het niet. Ik ben zelf delphi programmeur dus heb wel verstand van OOP maar blijkbaar teweinig verstand van PHP syntax.

Zie in de help van PHP dezelfde syntax staan. Ik heb php 5.3.0 geinstalleerd via wamp server.



Met vriendelijke groet: Keulen.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:30:51
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
class cHTTPRequest
{

public static $http;

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ self::$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn()
{ return self::$http;
}
}


Hmm, Ik heb een werkende versie nu... Heb het woordje 'STATIC' toegevoegd. En van "$this->" nu maar eens "self::" van gemaakt. Gaat dit nog vaak veranderen?

Ik heb van een vriend het boek "PHP 5 voor gevorderden" gekregen, 2 jaar oud. Kan ik dit boek nu weg gooien?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roger Keulen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/10/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Het is $this->http; bij gewone variabelen.
self::$http; is voor static variabele, die zijn voor alle instanties van een classe hetzelfde.

Wat jij doe is een variabele variebele aanroepen;

b.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class Voorbeeld
{
//  private $a = 'test';
  private $test = 'doei';
  
//  public function __construct()
  public function voorbeeldFunctie()
  {

    $a = 'test';
    $this->$a = 'hoi';
    echo $this->test; //geef als tekst: hoi
  }
}

?>


edit:
Even de code verbeterd naar aanleiding van het commentaar van de altijd oplettende Jelmer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Dat boek kan je houden. Het zal niet helemaal meer actueel zijn, en er zullen voor sommige dingen mooiere methodes zijn inmiddels, maar PHP is toch wel behoorlijk goed backwards compatible, wat inhoud dat je code volgens de regeltjes van 5 jaar geleden kan schrijven, en het zal nog werken.

Anyway, wat je fout deed in je begin-post is $this->$a. Zie je? Je hebt nu 2 dollartekens. Zoals TJVB al opmerkt, je maakt nu gebruik van een trucje van PHP, variabele variabelen. $this->$a wordt vertaalt naar $this->test wanneer de waarde van $a 'test' is.

Wat TJVB zegt klopt niet helemaal, want binnen je __construct heb je geen variabele genaamd $a. Je hebt wel $this->a. $this->{$this->a} zou wel werken, maar dat soort constructies zal je waarschijnlijk niet snel gaan gebruiken.

Samenvatting: het is $this->http in plaats van $this->$http.
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb het nu in de gaten.... wat ik fout deed.

En het woordje 'static' heeft bij PHP toch echt een andere betekenis als bij DELPHI. Daar is heeft 'static' en 'dynamic' iets te maken hoe de functie in het geheugen wordt gebruikt en overerving.


Weet iemand ook of je bij PHP published properties hebt?

bv:

class cTest
{
private $prvMyVar;

public function getMyVar() {
return 'OPHALEN '.$prvMyVar;

public function setMyVar($aValue) {
$prvMyVar = 'OPSLAAN'.$aValue; }


published property $MyVar read getMyVar write setMyVar;
}

$oTest = new cTest;

Dus als je nu de variabele MyVar benaderd doe je eigenlijk een functie uitvoeren:

$oTest->MyVar = 'TEST' === dan: cTest-setMyVar('TEST')
$Var = $oTest->MyVar === dan: cTest-getMyVar();



Iemand ???
Bij 'inaccessible properties' lukt het namelijk wel met __set en __get maar ik wil dit ook kunnen bij bound-properties. Wil niet alles un-bound gaan maken omdat dit erg vertragend werkt.



Property overloading

__set() is run when writing data to inaccessible properties.
__get() is utilized for reading data from inaccessible properties.
__isset() is triggered by calling isset() or empty() on inaccessible properties.
__unset() is invoked when unset() is used on inaccessible properties.





Groetjes: Lucifer
 
Jelmer -

Jelmer -

31/10/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Helaas, PHP heeft geen syntax sugar voor getters en setters behalve __get en __set. Daarom zal je in de meeste PHP code ook zien dat we eigenlijk nooit public properties, of properties van andere objecten direct benaderen, maar dat er altijd gebruik wordt gemaakt van methods.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$person
->setNickname($field->value());
// ipv
$person->nickname = $field->value;
?>
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jah, zo heb ik het nu ook opgelost...

Werkt ook prima trouwens, alleen de code had anders wat 'mooier' uitgezien.

Thanx... en groetjes: Lucifer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.