NEWBEE: OOP Lokale variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:16:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn naam is Keulen en heb ooit 6/7 jaar geleden een opdracht gedaan met PHP. Nu wil ik graag weer eens met PHP gaan programmeren maar het is al weer lang geleden. Nu was ik met goede moed weer begonnen maar loop al heeeeeel snel vast. Het declareren van een classe is me al te veel. Kan iemand mij effe helpen, het zal wel een stomme fout van mij zijn....



class cHTTPRequest
{

private $http; <-- Deze variabele wil ik graag VULLEN !

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ $this->$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn() <-- HIER WIL IK HEM UITLEZEN !
{ return $this->$http;
}
}


Nu krijg ik een probleem met variabele $http not defined.... Maar zelfs maak ik $http 'PUBLIC' dan werkt het niet. Ik ben zelf delphi programmeur dus heb wel verstand van OOP maar blijkbaar teweinig verstand van PHP syntax.

Zie in de help van PHP dezelfde syntax staan. Ik heb php 5.3.0 geinstalleerd via wamp server.



Met vriendelijke groet: Keulen.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:29:32
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
class cHTTPRequest
{

public static $http;

public function __construct($aHTTPReturn = '')
{ self::$http = $aHTTPReturn;
}

public function GetHTTPReturn()
{ return self::$http;
}
}


Hmm, Ik heb een werkende versie nu... Heb het woordje 'STATIC' toegevoegd. En van "$this->" nu maar eens "self::" van gemaakt. Gaat dit nog vaak veranderen?

Ik heb van een vriend het boek "PHP 5 voor gevorderden" gekregen, 2 jaar oud. Kan ik dit boek nu weg gooien?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roger Keulen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/10/2009 13:58:00
Quote Anchor link
Het is $this->http; bij gewone variabelen.
self::$http; is voor static variabele, die zijn voor alle instanties van een classe hetzelfde.

Wat jij doe is een variabele variebele aanroepen;

b.v.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
class Voorbeeld
{
//  private $a = 'test';
  private $test = 'doei';
  
//  public function __construct()
  public function voorbeeldFunctie()
  {

    $a = 'test';
    $this->$a = 'hoi';
    echo $this->test; //geef als tekst: hoi
  }
}

?>


edit:
Even de code verbeterd naar aanleiding van het commentaar van de altijd oplettende Jelmer
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Dat boek kan je houden. Het zal niet helemaal meer actueel zijn, en er zullen voor sommige dingen mooiere methodes zijn inmiddels, maar PHP is toch wel behoorlijk goed backwards compatible, wat inhoud dat je code volgens de regeltjes van 5 jaar geleden kan schrijven, en het zal nog werken.

Anyway, wat je fout deed in je begin-post is $this->$a. Zie je? Je hebt nu 2 dollartekens. Zoals TJVB al opmerkt, je maakt nu gebruik van een trucje van PHP, variabele variabelen. $this->$a wordt vertaalt naar $this->test wanneer de waarde van $a 'test' is.

Wat TJVB zegt klopt niet helemaal, want binnen je __construct heb je geen variabele genaamd $a. Je hebt wel $this->a. $this->{$this->a} zou wel werken, maar dat soort constructies zal je waarschijnlijk niet snel gaan gebruiken.

Samenvatting: het is $this->http in plaats van $this->$http.
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb het nu in de gaten.... wat ik fout deed.

En het woordje 'static' heeft bij PHP toch echt een andere betekenis als bij DELPHI. Daar is heeft 'static' en 'dynamic' iets te maken hoe de functie in het geheugen wordt gebruikt en overerving.


Weet iemand ook of je bij PHP published properties hebt?

bv:

class cTest
{
private $prvMyVar;

public function getMyVar() {
return 'OPHALEN '.$prvMyVar;

public function setMyVar($aValue) {
$prvMyVar = 'OPSLAAN'.$aValue; }


published property $MyVar read getMyVar write setMyVar;
}

$oTest = new cTest;

Dus als je nu de variabele MyVar benaderd doe je eigenlijk een functie uitvoeren:

$oTest->MyVar = 'TEST' === dan: cTest-setMyVar('TEST')
$Var = $oTest->MyVar === dan: cTest-getMyVar();



Iemand ???
Bij 'inaccessible properties' lukt het namelijk wel met __set en __get maar ik wil dit ook kunnen bij bound-properties. Wil niet alles un-bound gaan maken omdat dit erg vertragend werkt.



Property overloading

__set() is run when writing data to inaccessible properties.
__get() is utilized for reading data from inaccessible properties.
__isset() is triggered by calling isset() or empty() on inaccessible properties.
__unset() is invoked when unset() is used on inaccessible properties.





Groetjes: Lucifer
 
Jelmer -

Jelmer -

31/10/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Helaas, PHP heeft geen syntax sugar voor getters en setters behalve __get en __set. Daarom zal je in de meeste PHP code ook zien dat we eigenlijk nooit public properties, of properties van andere objecten direct benaderen, maar dat er altijd gebruik wordt gemaakt van methods.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$person
->setNickname($field->value());
// ipv
$person->nickname = $field->value;
?>
 
Roger Keulen

Roger Keulen

31/10/2009 18:22:00
Quote Anchor link
Jah, zo heb ik het nu ook opgelost...

Werkt ook prima trouwens, alleen de code had anders wat 'mooier' uitgezien.

Thanx... en groetjes: Lucifer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.