Notice error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »
Sven b

Sven b

08/07/2011 12:46:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik krijg de volgende foutmelding wanneer ik mijn script run. Echter krijg ik deze error niet altijd. Bij het refreshen zal hij deze error om de 5 verversingen laten zien.

Notice: Uninitialized string offset: 36 in C:\xampp\htdocs\test_email.php on line 7

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if(isset($_COOKIE['voornaam']) AND ($_COOKIE['achternaam']) AND ($_COOKIE['email']) AND ($_COOKIE['submitted'] = '1')){
      $length = 7;
      $characters = '0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
      $string = "";    
          for ($p = 0; $p < $length; $p++) {
              $string .= $characters[mt_rand(0, strlen($characters))];
          }
      $a_key = sha1(md5($string));
      $activation = 1;
        echo $a_key;
}



Hoe kan dit en hoe is dit te voorkomen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:50:34
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2011 12:52:14
Quote Anchor link
Waarschijnlijk van dit:
$string .= $characters[mt_rand(0, strlen($characters))];
Dit maken:
$string .= $characters[mt_rand(0, strlen($characters) -1 )];

Toevoeging op 08/07/2011 12:58:10:

Je if() is trouwens erg vaag:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_COOKIE['voornaam']) // een isset is goed
   AND ($_COOKIE['achternaam']) // is dit true/false?
   AND ($_COOKIE['email']) // is dit true/false?
   AND ($_COOKIE['submitted'] = '1') // hier stop je de waarde 1 er in
  ){
?>
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 13:25:46
Quote Anchor link
Hartelijk dank. Ik krijg de error niet meer, maar ik snap niet precies wat nu het verschil maakt. Kan je dit in noobie taal kunnen uitleggen?

Bedoel je dat ik het zo moet maken:
((isset($_COOKIE['voornaam']) AND (isset($_COOKIE['achternaam']) etc. ?

Of vraag je je af of ze allemaal true zullen zijn, want dat zijn ze per definitie, omdat ervoor een script registratie script zit die niet verder gaat wanneer je deze niet invult. Dat ik de waarde 1 er in stop was ik al achter gekomen. Althans ik merkte dat het niet werkte dus heb er een = bij gezet en toen werkte het.

Wat is handiger om de $vars te gebruiken of de cookies in je script? Ik kan ook eerst de $vars setten vanuit de cookies en dan de $vars bij de if statement gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2011 13:34:22
Quote Anchor link
mt_rand(0, strlen($characters) -1 )

De strlen van $characters is 36. Maar omdat het eerste character op plaats 0 (nul) staat, staat de laatste op plaats 35. Vandaar strlen -1.
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 13:46:41
Quote Anchor link
Oke, en wat betreft de koekjes?

Hartelijk dank!
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2011 13:48:39
Quote Anchor link
De rest is afhankelijk van wat jij met het script wil bereiken.
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 14:01:24
Quote Anchor link
Oke, laat ik het anders stellen. Is het onderstaande logisch geprogrammeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// Setting variables from cookies
$voornaam = $_COOKIE['voornaam'];
$achternaam = $_COOKIE['achternaam'];
$email = $_COOKIE['email'];
$submitted = $_COOKIE['submitted'];
$activation = '0';

// check if all cookies are been set and if the form has been filled in
if(isset($_COOKIE['voornaam']) AND ($_COOKIE['achternaam']) AND ($_COOKIE['email']) AND ($_COOKIE['submitted'] == '1')){
      $length = 7;
      $characters = '0123456789abcdefghijklmnopqrstuvwxyz';
      $string = "";    
          for ($p = 0; $p < $length; $p++) {
              $string .= $characters[mt_rand(0, strlen($characters)-1)];
          }

      $a_key = sha1(md5($string));
      $activation = '1';?>


Daarnaast de volgende vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($_COOKIE['voornaam'])    AND ($_COOKIE['achternaam'])    AND ($_COOKIE['email'])    AND ($_COOKIE['submitted'] == '1')   ){
?>


In gewoon nederlands: Als COOKIE: voornaam, achternaam, email geset is. Dan zijn zij true. EN wanneer COOKIE: submitted geset is en gelijk is aan 1. Ga dan naar {uitvoering}. Klopt dit hoe ik dat zeg?
Gewijzigd op 08/07/2011 14:03:00 door Sven b
 
Wouter J

Wouter J

08/07/2011 14:04:33
Quote Anchor link
>>Als COOKIE: voornaam, achternaam, email geset is.<<

Dit stukje klopt niet. Je gebruikt namelijk maar 1 keer de isset functie. Wat wel werkt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset($iets, $nogwat, $volgendevar) && $iets == 1) {
?>

I.p.v. && kun je ook AND gebruiken. Overigens moet je nummers altijd buiten quotes houden.
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 14:11:36
Quote Anchor link
Wouter hartelijk dank voor beide reacties. Is het dan ook atlijd handig om eerst alle cookies in een variable op te slaan en dan zo verder te werken of bij een klein script gewoon de cookies te gebruiken.

Bijv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (isset($_POST['naam'])){}
of
$naam = $_POST['naam'];
if (isset($naam)){}?>


Ik ga er vanuit dat beide mogelijkheden mogelijk zijn, maar het handigste is die met de variabele setten, lijkt me. Heeft iemand een goed artikel over cookies? Ik vraag me namelijk af als ik 10 cookies maak krijgt de gebruiker ook 10 cookie bestanden?
 
Wouter J

Wouter J

08/07/2011 14:30:34
Quote Anchor link
De eerste methode is het best. Het is sneller dan eerst een variabele opslaan in een variabele en het kopiëren van variabelen is het nutteloost van wat je in PHP kunt doen (behalve als je het gaat typecasten o.i.d.)
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 14:53:18
Quote Anchor link
oke, je zult helemaal gelijk hebben en ik ga er vanuit dat dit ook voor cookies geld, maar wanneer je 5x die settings moet gebruiken dan kan het toch veel handiger zijn om in een variable te stoppen? Is het echt zoveel langzamer?
 
Wouter J

Wouter J

08/07/2011 15:31:42
Quote Anchor link
Ik heb even getest en jou verklaring is inderdaad de goede. Natuurlijk best wel logisch, als je 5 keer een waarde moet opvragen van een computer of maar 1 keer is wel een groot verschil...
Alleen dit verschil is toch niet zo groot:
Met kopiëren: 2.5480008125305E-6
Zonder kopiëren: 2.9597282409668E-6

Dit betekend dat kopiëren 0,0000004117274284363 seconde sneller is als niet kopiëren.
 
Sven b

Sven b

08/07/2011 15:54:03
Quote Anchor link
Dus als je maar 2x hoeft te kopieeren dan is de $_POST of $_COOKIE sneller. Wat is die code voor de snelheid te testen? Kan je me die geven.

Thnx
 
Wouter J

Wouter J

08/07/2011 16:24:40
Quote Anchor link
Voor snelheidstesten gebruik je microtime. Wel even true als parameter geven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.