number format

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:31:00
Quote Anchor link
hey,

Ik zit met een klein probleempje!
Ik heb een getal bijvoorbeeld 0000019369 dit is een id in een database.

Als ik dit getal in een variabele in php stop wordt het automatisch 19369, hoe kan ik dit voorkomen!?

MVG,
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:29:28
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Die nullen slaan nergens op, met of zonder overbodige nullen, het betreft dezelfde waarde. Voorloopnullen worden wel gebruikt bij presentatie, maar niet bij het rekenen, vergelijken of opslaan. Het voegt niets toe, behalve performance verlies.

En een id, dat is maar een uniek gegeven, de waarde daarvan is verder onbelangrijk. Voorloopnullen zijn dan al helemaal overbodig.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:38:00
Quote Anchor link
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:38:
in deze situatie zijn de voorloop nullen van belang, zonder voorloop nullen vind hij geen record.
Dat kan alleen wanneer jij met verkeerde datatypes ligt te rommelen.

Een id is in 99,999999% van de gevallen een integer en die sla je op als integer. Dan ben je direct van dit probleem af. 01 en 1 of 0000000001 zijn dan exact hetzelfde: 1
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:43:00
Quote Anchor link
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 11:51:00
Quote Anchor link
Marcel Boersma schreef op 05.08.2008 11:43:
deze discussie is niet echt van belang, de nullen zijn nodig! Ik heb liever een oplossing voor mij probleem!?

1) Gebruik het juiste datatype, een INT
2) Waarom zijn voorloopnullen nodig? Laat je niet beperken door je eigen beperkte kennis en ervaring, anderen hebben (samen!) veel meer kennis en ervaring in huis. Voorloopnullen zijn voor id's volkomen zinloos.
3) Gebruik LIKE, en ga voortaan eerst koffie halen voordat je de query uitvoert, die wordt gruwelijk langzaam. Dat is een gevolg van een fout datatype en het lapmiddel LIKE. Indexen kunnen de performance weer iets opkrikken, maar het blijft een drama.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 11:59:00
Quote Anchor link
Ik zal het uitleggen, ik moet met een back office server communiceren via XML niet bepaald een snel gebeuren maar het kan op geen andere verantwoorde manier. Hierbij schrijf ik xml files die upload ik die worden door de back office server (third party application) verwerkt. De response download ik en verwerk ik weer om het geheel te controleren. De third party application maakt gebruik van een Fox Pro database, ik mag geen rechtstreekse verbinding maken en zal dus via de xml laag moeten communiceren. Blijkbaar heeft de xml laag de voorloop nullen wel nodig anders vindt hij geen matchend record.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/08/2008 12:04:00
Quote Anchor link
Dan heb je http://nl3.php.net/sprintf nodig
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:09:00
Quote Anchor link
Dit is interessant:
http://be.php.net/manual/en/function.str-pad.php

In jouw geval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$id_met_nullen
= str_pad($id, 10, "0", STR_PAD_LEFT);
?>
 
Frank -

Frank -

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Dan klinkt het alsof je een probleem hebt in je XML en niet in je database. De volgende 3 queries leveren exact dezelfde resulaten op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = 123;


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '123';


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT COUNT(*) FROM tabelnaam WHERE id = '00123';

Het id is een integer (INT) die geen enkele moeite heeft met quotes, nullen of het ontbreken van nullen. Iedere keer wordt hetzelfde aantal records gevonden, geheel volgens verwachting. Wanneer je van het id een VARCHAR maakt, dan wordt het een heel ander verhaal! Dan zijn 123 en 00123 ineens 2 totaal verschillende gegevens. Hier zul je met LIKE moeten gaan werken.

En eerst koffie halen, dit wordt erg langzaam.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        $length = strlen($id);
                
                while($length < 10){
                    $id = "0".$id;
                    $length = strlen($id);
                }
                


heb het zo opgelost, bedankt voor de hulp
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Ik hoef helemaal geen query uit te voeren, dat doet de third party application. Ik wil gewoon de benodigde data uit de third party application halen!

Overigens vind ik het erg kortzichtig van jou om niet eerst meer informatie te vragen voordat je iemand onnodig de grond in trapt! Want jij hebt het over totaal iets anders dan wat ik bedoel!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

05/08/2008 12:48:00
Quote Anchor link
Met str_pad heb je precies wat je nodig hebt (, maar ik val in herhaling).
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

05/08/2008 14:15:00
Quote Anchor link
ik maak nu ook gebruik van str_pad, had het nog niet gelezen toen ik met mijn oplossing kwam!

Bedankt voor de hulp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.