Object vullen PDO

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 12:53:00
Anchor link
Hallo allen,
Voor de genen die misschien mijn vorige topic ok hebben gelezen, dan weten die dat k met een inlog systeem bezig ben in OOP.

En nu zat ik eens te kijken naar PDO, en die heeft ook een PDO::FETCH_OBJ.
Nu vroeg k mij dus af,
Zou k van dat object direct mijn user kunnen maken, (als k dus de gegevens goed ophaal, en de namen hetzelfde zijn.)
Heeft iemand hier ervaring mee, of ben k de enige die met z'n stom idee op kan komen?

k bedoel dus iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
private $naam;
private $email;
private $woonplaats;
}


$mysql = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test' , 'root' , '' , array(     PDO::ATTR_PERSISTENT => true ) );


    $sql = $mysql->prepare('SELECT naam, email, woonplaats FROM pdo_test WHERE id=?');
    $sql->bindParam( 1 , $_SESSION['id'] );
    $sql->execute();

    $user = new User();
    $user = $sql->fetch( PDO::FETCH_OBJ );
?>


Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:04:25
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2009 12:58:00
Anchor link
nico schreef op 13.04.2009 12:53:
Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?


Uitleg (EN)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:00:00
Anchor link
ok,, dus gewoon een connectie die maar door blijft gaan (blijft draaien)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:20:00
Anchor link
Wat betreft je eerste vraag zou ik eens kijken naar de fetchObject() method. Daarmee is het inderdaad mogelijk om direct het gewenste object aan te maken met de uit de database opgehaalde gegevens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:25:00
Anchor link
ThnQ Blanche,
En er staat dan bij de 2e constructor (degene met 2 variable dus) een array met de elements erin,
Is een element dan het gegeven dat je uit de database haalt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:30:00
Anchor link
Nee, dat is een array met argumenten die jij zelf invult en die mee gegeven zullen worden aan de constructor. Als het goed is zijn de gegevens uit de database als property binnen de klasse beschikbaar.

Maar goed, ik zou zeggen probeer het eens uit. Maak op die manier eens een object aan en print dat eens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:33:00
Anchor link
Het wil niet echt lukken,
K moet in die array de argumenten meegeven, maar ik heb geen idee hoe k die moet aanroepen.
of moet k hem eerst gaan fetchen, en dat k dan pas de argumenten mee kunnen geven.
k ga ervan uit dat ze er wel hebben over nagedacht, en dat k dus gewoon iets als $sql->username kan gaan gebruiken.
Iemand enig idee?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 14:38:00
Anchor link
Nee, zo moet je het niet zien. Als jij de gegevens uit de database in een constructor wilt gebruiken in PHP, zul je ze inderdaad eerst moeten fetchen.

De method fetchObject() is echt bedoeld om een object dat je uit de database haalt, direct in PHP te kunnen gebruiken. De gegevens die je dan uit de database haalt, vormen de properties van het betreffende object.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:48:00
Anchor link
hmm,,
K begrijp er even vrij weinig van,
Misschien kan je me helpen als je een voorbeeldje ziet =P
Hier komt wat k nu heb:
//User_Store

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);
include 'user.php';
class User_Store
{
    private $mysql;
    public function __construct($host, $database, $username, $password)
    {

        $this->mysql = new PDO('mysql:host='. $host .';dbname='. $database , $username, $password, array(PDO::ATTR_PERSISTENT => true));
    }

    public function get($id)
    {

        $sql = $this->mysql->prepare('SELECT id, username, email FROM users WHERE id=?');
        $sql->bindParam( 1 , $id );
        $sql->execute();
        $user = $sql->fetchObject("User");
        return $user;
    }
}


?>


//User

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

class User
{
    private $id;
    private $username;
    private $email;
    
    public function __construct($id, $username, $email)
    {

        $this->id = $id;
        $this->username = $username;
        $this->email = $email;
    }

    
    public function printUser()
    {

        echo 'ID: '. $this->id;
        echo '<br />';
        echo 'Username: '. $this->username;
        echo '<br />';
        echo 'Email: '. $this->email;
    }
}


?>


//De test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

include 'user_store.php';

$userStore = new User_Store('localhost', 'tuinhoeve_site', 'root', '');
$user = $userStore->get(1);
$user->printUser();

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 15:02:00
Anchor link
Als je het op die manier wilt aanpakken, gebruik je dus niet de constructor van je User klasse om dat object aan te maken. Dat doe je nu middels de fetchObject() method en daarom moet je de constructor leeg laten (of in ieder niet de gegevens vereisen die uit de database komen).

Verder zul je er in je printUser() method op moeten letten dat de properties van het User object genaamd zijn naar de kolommen die je in je SELECT query opgehaald hebt. Een goede afstemming tussen database en PHP code is hier dus van groot belang en de vraag is of zo'n verweving altijd even handig is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:57:07
Anchor link
Spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.