Object vullen PDO

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 12:53:00
Anchor link
Hallo allen,
Voor de genen die misschien mijn vorige topic ok hebben gelezen, dan weten die dat k met een inlog systeem bezig ben in OOP.

En nu zat ik eens te kijken naar PDO, en die heeft ook een PDO::FETCH_OBJ.
Nu vroeg k mij dus af,
Zou k van dat object direct mijn user kunnen maken, (als k dus de gegevens goed ophaal, en de namen hetzelfde zijn.)
Heeft iemand hier ervaring mee, of ben k de enige die met z'n stom idee op kan komen?

k bedoel dus iets als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
private $naam;
private $email;
private $woonplaats;
}


$mysql = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=test' , 'root' , '' , array(     PDO::ATTR_PERSISTENT => true ) );


    $sql = $mysql->prepare('SELECT naam, email, woonplaats FROM pdo_test WHERE id=?');
    $sql->bindParam( 1 , $_SESSION['id'] );
    $sql->execute();

    $user = new User();
    $user = $sql->fetch( PDO::FETCH_OBJ );
?>


Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:10:54
 
GaMer B

GaMer B

13/04/2009 12:58:00
Anchor link
nico schreef op 13.04.2009 12:53:
Weet overigens ook iemand wat
array( PDO::ATTR_PERSISTENT => true)
mag betekenen?


Uitleg (EN)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:00:00
Anchor link
ok,, dus gewoon een connectie die maar door blijft gaan (blijft draaien)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:20:00
Anchor link
Wat betreft je eerste vraag zou ik eens kijken naar de fetchObject() method. Daarmee is het inderdaad mogelijk om direct het gewenste object aan te maken met de uit de database opgehaalde gegevens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 13:25:00
Anchor link
ThnQ Blanche,
En er staat dan bij de 2e constructor (degene met 2 variable dus) een array met de elements erin,
Is een element dan het gegeven dat je uit de database haalt?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 13:30:00
Anchor link
Nee, dat is een array met argumenten die jij zelf invult en die mee gegeven zullen worden aan de constructor. Als het goed is zijn de gegevens uit de database als property binnen de klasse beschikbaar.

Maar goed, ik zou zeggen probeer het eens uit. Maak op die manier eens een object aan en print dat eens...
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:33:00
Anchor link
Het wil niet echt lukken,
K moet in die array de argumenten meegeven, maar ik heb geen idee hoe k die moet aanroepen.
of moet k hem eerst gaan fetchen, en dat k dan pas de argumenten mee kunnen geven.
k ga ervan uit dat ze er wel hebben over nagedacht, en dat k dus gewoon iets als $sql->username kan gaan gebruiken.
Iemand enig idee?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 14:38:00
Anchor link
Nee, zo moet je het niet zien. Als jij de gegevens uit de database in een constructor wilt gebruiken in PHP, zul je ze inderdaad eerst moeten fetchen.

De method fetchObject() is echt bedoeld om een object dat je uit de database haalt, direct in PHP te kunnen gebruiken. De gegevens die je dan uit de database haalt, vormen de properties van het betreffende object.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

13/04/2009 14:48:00
Anchor link
hmm,,
K begrijp er even vrij weinig van,
Misschien kan je me helpen als je een voorbeeldje ziet =P
Hier komt wat k nu heb:
//User_Store

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);
include 'user.php';
class User_Store
{
    private $mysql;
    public function __construct($host, $database, $username, $password)
    {

        $this->mysql = new PDO('mysql:host='. $host .';dbname='. $database , $username, $password, array(PDO::ATTR_PERSISTENT => true));
    }

    public function get($id)
    {

        $sql = $this->mysql->prepare('SELECT id, username, email FROM users WHERE id=?');
        $sql->bindParam( 1 , $id );
        $sql->execute();
        $user = $sql->fetchObject("User");
        return $user;
    }
}


?>


//User

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

class User
{
    private $id;
    private $username;
    private $email;
    
    public function __construct($id, $username, $email)
    {

        $this->id = $id;
        $this->username = $username;
        $this->email = $email;
    }

    
    public function printUser()
    {

        echo 'ID: '. $this->id;
        echo '<br />';
        echo 'Username: '. $this->username;
        echo '<br />';
        echo 'Email: '. $this->email;
    }
}


?>


//De test
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2009
 */

error_reporting(E_ALL);

include 'user_store.php';

$userStore = new User_Store('localhost', 'tuinhoeve_site', 'root', '');
$user = $userStore->get(1);
$user->printUser();

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/04/2009 15:02:00
Anchor link
Als je het op die manier wilt aanpakken, gebruik je dus niet de constructor van je User klasse om dat object aan te maken. Dat doe je nu middels de fetchObject() method en daarom moet je de constructor leeg laten (of in ieder niet de gegevens vereisen die uit de database komen).

Verder zul je er in je printUser() method op moeten letten dat de properties van het User object genaamd zijn naar de kolommen die je in je SELECT query opgehaald hebt. Een goede afstemming tussen database en PHP code is hier dus van groot belang en de vraag is of zo'n verweving altijd even handig is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 17:57:07
Anchor link
Spamkickslotje
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.