Onbekende constructor

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 12:37:39
Quote Anchor link
In een MVC applicatie die ik wil doorgronden kom ik in de code van de database class dingen tegen die ik niet begrijp.
Het gaat om de regel:
' public function __construct( Config $config )'
Kan iemand me een zetje in de goede richting geven?

Die 'Config' is waarschijnlijk een class.
En '$config' een variabele.

Maar waar definieer je die zaken?

Het complete stukje code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
namespace skf;

class db extends \PDO
{
    /**
     * factory
     *
     * Sets an DataBaseBinding compatible object based on the type of database
     * defined in $config_values['database']['db_type']
     */

    public function __construct( Config $config )
    {

        $db_type = $config->config_values['database']['db_type'];
        $db_host = $config->config_values['database']['db_host'];
        $db_name = $config->config_values['database']['db_name'];
        $db_user = $config->config_values['database']['db_user'];
        $db_pass = $config->config_values['database']['db_pass'];
        $db_port = $config->config_values['database']['db_port'];
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:23:19
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 16:26:02
Quote Anchor link
Nou, je zit in de namespace "skf", dus d(i)e Config class zal naar alle waarschijnlijkheid daar gedefinieerd zijn?

$config is dus ook niet zomaar een variabele, maar zou een object van die Config class moeten zijn.
 
Jan Kila

Jan Kila

28/01/2020 16:39:48
Quote Anchor link
Thomas,
Dank je. Je antwoord verlegt m'n vraag naar: 'Hoe lees je de inhoud van een namespace?'
Heb je een suggestie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2020 17:28:15
Quote Anchor link
Uhm.

Vaak gebeurt dit op afroep? Op het moment dat je een object van een class maakt wordt de class-definitie opgevraagd/ingeladen. Dus dit gebeurt (meestal) pas op het moment dat je classes ook daadwerkelijk gebruikt. Op deze manier is er geen "verspilling": je gebruikt enkel hetgeen je nodig hebt.

In applicaties die OOP gebruiken is er vaak een "autoloader" aanwezig: deze beschrijft in wezen waar classes gevonden kunnen worden zodat je deze bestanden niet allemaal hoeft te requiren/includen maar direct kunt gebruiken alsof de locatie al bekend was. Deze fungeert als een "mapper" van classnaam naar fysieke locatie, en meestal stemmen deze twee ook in grote lijnen overeen, zodat het redelijk logisch/vanzelfsprekend is waar deze classes te vinden zijn.

PHP heeft hier zelf ook aanbevelingen voor hoe de organisatie er uit zou moeten zien zodat (idealiter) alle applicaties eenzelfde indeling hebben.

Je kunt dus naar alle waarschijnlijkheid de inhoud van de namespace bekijken door naar de desbetreffende directory te navigeren, aangenomen dat de bestanden in jouw applicatie/de library in kwestie op die manier georganiseerd zijn.
Gewijzigd op 28/01/2020 17:29:29 door Thomas van den Heuvel
 
Jan Kila

Jan Kila

29/01/2020 20:51:30
Quote Anchor link
Het is me nog steeds een raadsel.
Ik heb die class Config gemaakt - en daar maak ik in de init.php een instantie van: $config = new Config;
In de class DataBase roep ik aan met:
public function __construct( Config $config )
...(alles dat nodig is om PDO aan de gang te krijgen)...
En dat werkt, natuurlijk zou ik bijna zeggen.
Maar waarom staat die class naam daar? Zonder dat werkt het toch ook prima.
Kan/wil iemand me dat uitleggen?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

29/01/2020 22:07:23
Quote Anchor link
Hiermee kun je afdwingen dat ook alleen maar een $config van het juiste type (class Config of een afgeleide) wordt meegegeven. En stopt je script dus als er per ongeluk bijvoorbeeld een array wordt doorgegeven.

Als je alles altijd goed doet heb je dit natuurlijk niet nodig, en het is dus ook niet verplicht. Maar als je werkelijk altijd alles goed doet, dan zijn er denk heel wat werkgevers in je geïnteresseerd. Kortom: het is er een in de categorie "controle is beter dan vertrouwen".

Overigens is er wel een klein beetje extra processing tijd mee gemoeid (het controleren kost uiteraard tijd), dus een script zonder dit soort "opsmuk" zal iets sneller werken. Maar het zal amper merkbaar zijn, en het heeft natuurlijk ook voordelen.

Als je meer wilt weten kun je zoeken op "Type declarations" ( https://www.php.net/manual/en/functions.arguments.php#functions.arguments.type-declaration ). Sinds PHP 7 kun je ook voor de return value een type opgeven ( https://www.php.net/manual/en/functions.returning-values.php#functions.returning-values.type-declaration ).
 
Jan Kila

Jan Kila

30/01/2020 12:09:57
Quote Anchor link
Rob,
Dank je. Nu is helder Wat er gebeurt en je vertelt er ook bij Waarom het bestaat.
In een groot project waar veel mensen aan werken inderdaad een nuttig vangnet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/01/2020 13:05:09
Quote Anchor link
Bijkomend voordeel: een slimme php editor zal de class herkennen en type-hints geven zoals de public methods.

In plaats van rechtstreeks een Class naam op te geven mag er ook een interface opgegeven worden. Vervolgens wordt elke class toegestaan die de interface geïmplementeerd heeft. Zoek maar op php interfaces voor meer info.
Gewijzigd op 30/01/2020 13:05:43 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.