ongelijke heights bij rowspan mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

01/07/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Hi

Ik gebruik als basis voor een template voor een CMS een HTML pagina met een tabel met td's waarvan er een rowspan="2" heeft. Tot dusver alles goed.

Probleem is dat de hoogte van de 2 rijen die links naast die rowspan ="2" zitten gelijk verdeeld wordt. En dat geeft zeer ongewenste effecten. Als de content in de dubbele rij groeit, groeit ook de linksboven mee. En die moet een vaste hoogte hebben.

Ik heb getest maar height instellen heeft geen invloed.

Wat kan ik doen om de kolom linksboven een vaste hoogte te geven?

Hier voorbeeldcode:
om het effect te zien: knip een blok <p> weg en zie het resultaat links

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>test rijhoogte</title>
</head>
<style type="text/css">
<!--
td{
     border: 1px solid blue;
}
#logo{
    height: 100px;
    width: 160px;
}
    
-->
</style>
<body>
<table>
    <tr>
        <td id="logo"><img alt="logo" />
        </td>            
        <!-- 2 x inhoud -->
        <td id="content" rowspan="2">

        
            <p class="TEKST">Adam Seth Enos Cainan Malelehel Iared Enoch Matusale Lamech Noe Sem Ham et Iafeth filii Iafeth Gomer Magog Madai et Iavan     Thubal Mosoch Thirasporro filii Gomer Aschenez et Rifath et Thogorma filii autem Iavan Elisa et Tharsis Cetthim et Dodanim.    Filii Ham Chus et Mesraim Phut et Chanaan filii autem Chus Saba et Evila Sabatha et Rechma et Sabathaca porro filii Rechma Saba et Dadan Chus autem genuit Nemrod iste coepit esse potens in terra Mesraim vero genuit Ludim et Anamim et Laabim et Nepthuim Phethrosim quoque et Chasluim de quibus egressi sunt Philisthim et Capthurim Chanaan vero genuit Sidonem primogenitum et Heth Iebuseum quoque et Amorreum et Gergeseum Evheumque et Aruceum et Asineum Aradium quoque et Samareum et Ematheum filii Sem Aelam et Assur et Arfaxad et Lud et Aram et Us et Hul et Gothor et Mosoch Arfaxad autem genuit Sala qui et ipse genuit Heber porro Heber nati sunt duo    filii nomen uni Phaleg quia in diebus eius divisa est terra et nomen fratris eius Iectan Iectan autem genuit Helmodad et Saleph et     Asermoth et Iare Aduram quoque et Uzal et Decla Ebal etiam et Abimahel et Saba necnon et Ophir et Evila et Iobab omnes isti filii Iectan Sem Arfaxad Sale Heber Phaleg Raau Serug Nahor Thare Abram iste est Abraham filii autem Abraham Isaac et Ismahel et hae generationes eorum primogenitus Ismahelis Nabaioth et Cedar et Adbeel et Mabsam </p>

                        
                <p class="TEKST">Adam Seth Enos Cainan Malelehel Iared Enoch Matusale Lamech Noe Sem Ham et Iafeth filii Iafeth Gomer Magog Madai et Iavan     Thubal Mosoch Thirasporro filii Gomer Aschenez et Rifath et Thogorma filii autem Iavan Elisa et Tharsis Cetthim et Dodanim.    Filii Ham Chus et Mesraim Phut et Chanaan filii autem Chus Saba et Evila Sabatha et Rechma et Sabathaca porro filii Rechma Saba et Dadan Chus autem genuit Nemrod iste coepit esse potens in terra Mesraim vero genuit Ludim et Anamim et Laabim et Nepthuim Phethrosim quoque et Chasluim de quibus egressi sunt Philisthim et Capthurim Chanaan vero genuit Sidonem primogenitum et Heth Iebuseum quoque et Amorreum et Gergeseum Evheumque et Aruceum et Asineum Aradium quoque et Samareum et Ematheum filii Sem Aelam et Assur et Arfaxad et Lud et Aram et Us et Hul et Gothor et Mosoch Arfaxad autem genuit Sala qui et ipse genuit Heber porro Heber nati sunt duo    filii nomen uni Phaleg quia in diebus eius divisa est terra et nomen fratris eius Iectan Iectan autem genuit Helmodad et Saleph et     Asermoth et Iare Aduram quoque et Uzal et Decla Ebal etiam et Abimahel et Saba necnon et Ophir et Evila et Iobab omnes isti filii Iectan Sem Arfaxad Sale Heber Phaleg Raau Serug Nahor Thare Abram iste est Abraham filii autem Abraham Isaac et Ismahel et hae generationes eorum primogenitus Ismahelis Nabaioth et Cedar et Adbeel et Mabsam </p>
                
        </td>
    </tr>
    <tr>
        <!-- Link table cell: -->
        <td id="link_1">
            <ul>
                <li class="link_1-no"><a href="#">Link item 1</a></li>
                <li class="link_2-no"><a href="#">Link item 2</a></li>
                <li class="link_1-act"><a href="#">Link item 3 (act)</a></li>
                <li class="link_2-no"><a href="#">Link item 4</a></li>
            </ul>
        </td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


thx

grt i
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door El Grimbo
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 02:30:56
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/07/2008 09:49:00
Quote Anchor link
inigo schreef op 01.07.2008 09:35:
Hi

Ik gebruik als basis voor een template voor een CMS een HTML pagina met een tabel met td's waarvan er een rowspan="2" heeft. Tot dusver alles goed.

Helemaal niet! Je gebruikt tabellen voor lay-out en daarvoor zijn ze niet. Leer werken met CSS.
 
Mitchell

Mitchell

01/07/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Online voorbeeldje? Werkt voor mij altijd prettiger.

@ Jan K.: Tja, niet iedereen weet wat "web 2.0" is.. ;)

Edit: Wat je ook gewoon zou kunnen doen is een divje erin gooien en die een vaste hoogte geven..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Crispijn -

Crispijn -

01/07/2008 09:57:00
Quote Anchor link
Web 2.0 heeft niet direct met een layout in tabellen of divs te maken. Web 2.0 is een onzin term die te pas en te onpas gebruikt wordt.

Desondanks is het verstandiger om een layout op te bouwen uit divjes icm met css. :)
 
Mitchell

Mitchell

01/07/2008 10:05:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 01.07.2008 09:57:
Web 2.0 heeft niet direct met een layout in tabellen of divs te maken. Web 2.0 is een onzin term die te pas en te onpas gebruikt wordt.

Desondanks is het verstandiger om een layout op te bouwen uit divjes icm met css. :)
~stares~
Het is makkelijker om het zo te noemen, aangezien iedereen dan wel begrijpt waar je het over hebt. Als je zomaar tegen iemand zegt dat hij met css en divjes moet gaan werken.. Daar is nou niet echt een woord voor. ;)
 
El Grimbo

El Grimbo

01/07/2008 10:15:00
Quote Anchor link
@ Jan K

wat ben je streng, en... ik ben wel een beginner maar niet onbekend met CSS. Maar zo'n prikkelend antwoord helpt wel. Het probleem is opgelost:

dus daarvoor dank!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>test rijhoogte</title>
</head>
<style type="text/css">
<!--
div{border: 1px solid blue;
}
#logo{
    height: 100px;
    width: 160px;
  float: left;}
#link_1{width: 160px;}
#content{float: right;}    
-->
</style>
<body>

        <div id="logo"><img alt="logo" />
        </div>            
        <!-- 2 x inhoud -->
        <div id="content">

        
            <p class="TEKST">Adam Seth Enos Cainan Malelehel Iared Enoch Matusale Lamech Noe Sem Ham et Iafeth filii Iafeth Gomer Magog Madai et Iavan     Thubal Mosoch Thirasporro filii Gomer Aschenez et Rifath et Thogorma filii autem Iavan Elisa et Tharsis Cetthim et Dodanim.    Filii Ham Chus et Mesraim Phut et Chanaan filii autem Chus Saba et Evila Sabatha et Rechma et Sabathaca porro filii Rechma Saba et Dadan Chus autem genuit Nemrod iste coepit esse potens in terra Mesraim vero genuit Ludim et Anamim et Laabim et Nepthuim Phethrosim quoque et Chasluim de quibus egressi sunt Philisthim et Capthurim Chanaan vero genuit Sidonem primogenitum et Heth Iebuseum quoque et Amorreum et Gergeseum Evheumque et Aruceum et Asineum Aradium quoque et Samareum et Ematheum filii Sem Aelam et Assur et Arfaxad et Lud et Aram et Us et Hul et Gothor et Mosoch Arfaxad autem genuit Sala qui et ipse genuit Heber porro Heber nati sunt duo    filii nomen uni Phaleg quia in diebus eius divisa est terra et nomen fratris eius Iectan Iectan autem genuit Helmodad et Saleph et     Asermoth et Iare Aduram quoque et Uzal et Decla Ebal etiam et Abimahel et Saba necnon et Ophir et Evila et Iobab omnes isti filii Iectan Sem Arfaxad Sale Heber Phaleg Raau Serug Nahor Thare Abram iste est Abraham filii autem Abraham Isaac et Ismahel et hae generationes eorum primogenitus Ismahelis Nabaioth et Cedar et Adbeel et Mabsam </p>

                        
                <p class="TEKST">Adam Seth Enos Cainan Malelehel Iared Enoch Matusale Lamech Noe Sem Ham et Iafeth filii Iafeth Gomer Magog Madai et Iavan     Thubal Mosoch Thirasporro filii Gomer Aschenez et Rifath et Thogorma filii autem Iavan Elisa et Tharsis Cetthim et Dodanim.    Filii Ham Chus et Mesraim Phut et Chanaan filii autem Chus Saba et Evila Sabatha et Rechma et Sabathaca porro filii Rechma Saba et Dadan Chus autem genuit Nemrod iste coepit esse potens in terra Mesraim vero genuit Ludim et Anamim et Laabim et Nepthuim Phethrosim quoque et Chasluim de quibus egressi sunt Philisthim et Capthurim Chanaan vero genuit Sidonem primogenitum et Heth Iebuseum quoque et Amorreum et Gergeseum Evheumque et Aruceum et Asineum Aradium quoque et Samareum et Ematheum filii Sem Aelam et Assur et Arfaxad et Lud et Aram et Us et Hul et Gothor et Mosoch Arfaxad autem genuit Sala qui et ipse genuit Heber porro Heber nati sunt duo    filii nomen uni Phaleg quia in diebus eius divisa est terra et nomen fratris eius Iectan Iectan autem genuit Helmodad et Saleph et     Asermoth et Iare Aduram quoque et Uzal et Decla Ebal etiam et Abimahel et Saba necnon et Ophir et Evila et Iobab omnes isti filii Iectan Sem Arfaxad Sale Heber Phaleg Raau Serug Nahor Thare Abram iste est Abraham filii autem Abraham Isaac et Ismahel et hae generationes eorum primogenitus Ismahelis Nabaioth et Cedar et Adbeel et Mabsam </p>
                
        </div>

        <!-- Link table cell: -->
        <div id="link_1">
            <ul>
                <li class="link_1-no"><a href="#">Link item 1</a></li>
                <li class="link_2-no"><a href="#">Link item 2</a></li>
                <li class="link_1-act"><a href="#">Link item 3 (act)</a></li>
                <li class="link_2-no"><a href="#">Link item 4</a></li>
            </ul>
        </div>

</body>
</html>


p.s. de voorbeeld HTML pagina: http://typo3.org/documentation/document-library/tutorials/doc_tut_templselect/0.1.0/view/1/3/ gebruikte ook tabellen voor lay-out en daar ben ik gewoon mee verder gegaan. Is niet goed, ik wist het. Kan je zien hoe wijd verbreid dat gebruik nog is...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door El Grimbo
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/07/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Web 2.0 is géén onzin term, de term wordt alleen voor veel verschillende dingen gebruikt, waar die niet voor bedoeld is:

Web 2.0 is de opvolger van (hoe kan het anders) Web 1.0, wat de statische variant was. Pure HTML pagina's, geen dynamische inhoud en vaak een saaie/ simpele lay-out, omdat dat veel gemakkelijker te onderhouden is/ was.

Web 2.0 heeft voorál te maken met het hebben van dynamische content op een website. Met een formuliertje bijvoorbeeld kan een mail worden verzonden, of berichten direct op de website worden geplaatst. Er vindt dus interactie plaats via de website. Dat is wat web 2.0 is, dat er door web2.0, waarbij onderhouden dus ook eenvoudiger wordt (bijvoorbeeld met een cms) en de content automatisch op de juiste plek wordt geplaatst. Dit heeft als gevolg dat lay-outs ingewikkelder gemaakt kunnen worden. Je hoeft alleen maar de tekst in een juiste categorie toe te voegen en het staat op je website, geen gedoe met het aanpassen van de HTML.
 
Crispijn -

Crispijn -

01/07/2008 11:54:00
Quote Anchor link
http://en.wikipedia.org/wiki/Web_2

Qua grafisch ontwerp is de term web 2.0 niet toepasselijk. Daarom vind ik het eigenlijk een grote onzin term. Web 2.0 is gewoon de huidige standaard. Daar kan je gewoon weinig aan veranderen en onderscheid hoeft eigenlijk niet gemaakt te worden mijn inziens.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.