Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 06:31:16
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik wil graag op mijn website ...
het aantal online leden weergeven, iemand een idee hoe dit moet?

Mvg,
Robbert-Jan


Link verwijderd i.v.m virus
[/modedit]
Gewijzigd op 22/08/2011 10:44:46 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 19:05:09
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 08:46:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

31/01/2011 08:53:05
Quote Anchor link
Dus ik login -> klik na 2 minuten weg en dat sta ik nog ingelogd.

Je kan beter iets maken. dat het na bepaalde tijd (bijvoorbeeld: 1 minuut) de 1 (in het script van Jordi) verloopt als je geen actie meer hebt ondernomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:25:08
Quote Anchor link
Inderdaad, en ik sla dat in een aparte tabel op voor zowel de ingelogde bezoeker als de gast. Als timeout gebruik ik iets van drie a vijf minuten....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:37:17
Quote Anchor link
Hoe werk je die tabel dan bij Aar? Met een cron job ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:56:43
Quote Anchor link
Nee, gewoon bij elke view?

Een cronjob weet niet wie er op mijn site is.
Gewijzigd op 31/01/2011 09:57:16 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:00:09
Quote Anchor link
Uhmm.. bedoel je dat je bij iedere view / pagina aanroep een complete tabel doorloopt en dan de users met een langere tijd dan x minuten uit die tabel gooit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:03:49
Quote Anchor link
Ja... niks mis mee.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Klopt, niks mis mee. PHP voert al deze zaken over het algemeen server-side uit. Load times zijn bijzonder laag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:12:26
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE is echt een druppel van een hele plas qua load gezien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:15:02
Quote Anchor link
hmmm... oke

Ik dacht altijd dat een database bewerking best "heftig" was en dat het niet ten goede komt aan de performance. En dat je daarom dus ook het aantal database bewerkingen moet proberen te minimaliseren. Maar ik merk dat veel mensen op het forum er heel luchtig mee om gaan.

Maar wat nu als je een heeel druk forum hebt met wat zullen we eens zeggen, 3 miljoen leden? En die zijn allemaal tegelijk online. Dan kan het dus best gebeuren dat je 1 miljoen database aanroepen per seconde hebt. En als ie dan iedere keer die tabel moet doorlopen dan zou ik denken dat dat niet echt prettig is voor de server, en ook niet voor de database tabel (kans op beschadigingen????). Of maak ik me nu echt druk om niks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:19:18
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE ksot echt geen drol aan load.

Een SELECT zou erg CPU-intensief kunnen zijn als er een ingewikkelde query gebruikt wordt, maar zolang je de INDEXES goed hebt staan is geen groot gevaar voor traagheid.

Uiteraard moet je ook een goed genormaliseerde database hebben, dat is ook een belangrijke factor. Maar goed, anders kan je ook geen goede INDEXES plaatsen :-P
Gewijzigd op 31/01/2011 10:21:13 door - Ariën -
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:19:55
Quote Anchor link
1 miljoen aanroepen gaat niet lukken. Ik gok dat Apache bij 10000 er al mee kapt, alhoewel, niet apache, maar MySQL ( en ik gok dat je dat gebruikt ).

Mysql heeft nou niet bepaald een goede ondersteuning voor persistent connection pooling. Als jij 1*10^6 leden hebt die elke seconde refreshen, dan heb je wel andere zaken om je druk om te maken.

Overigens, wat ik over het algemeen doe, ik hou een aparte tabel bij voor alle login acties, hier worden ook auth key`s en dergelijke opgeslagen en dus ook de status. Als je hier door heen lust, lus je over het algemeen door een vrij kleine tabel waar alleen de gelogde mensen staan.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:22:21
Quote Anchor link
Bij iedere bezoek pas je de gebruikersattribuut online aan met een NOW(). Dan selecteer je de die gebruikersattribuut, bij leden van wie de datum en tijd, in een periode van bijvoorbeeld 5 minuten ligt.

Simpel, maar je moet wel een genormaliseerde database hebben :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:39:10
Quote Anchor link
@Chris: wat bedoel je met gebruikersattribuut?

@Merijn: als het boven de 10.000 fout gaat, hoe doen de zware jongens dit dan? Denk aan Fok, nu.nl?

Of tonen zij gewoon het aantal online leden niet?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:55:17
Quote Anchor link
Geen idee, maar die draaien niet op 1 server. Ik denk ook niet dat ze een mysql database draaien. Misschien een Oracle db of misschien postgres? Al betwijfel ik dat laatste, omdat de read van pg 10x zo traag is als bijv. mysql.

Maar terugkomende op je vraag: 10k aanvragen per seconde is echt ongelooflijk veel. Als je nagaat dat sites als tweakers.net etc op 2,5k zitten, hoef je je daar nog niet druk om te maken.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:57:13
Quote Anchor link
Tabel gebruiker,
Tabel gebruikersattributen

Zodat je niet vooraf hoeft aan te geven in de database welke attributen (email, naam, leeftijd dat soort dingen) je wilt gebruiken. Door een genormaliseerde database kun je op die manier vrijwel onbeperkt dingen aanmaken en hoef je daar geen databasewijzigingen voor aanbrengen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:57:32
Quote Anchor link
Fok draait naar mijn weten op MySQL, en dan hebben ze zelfs een heel server voor MySQL klaar staan die wel wat load aan kan.
 
John D

John D

31/01/2011 11:00:10
Quote Anchor link
@Merijn: Ook de groten gebruiken gewoon MySQL en inderdaad op dedicated MySQL servers. Oracle is mucho te kostbaar voor ook voor de groten. Mega kostenpost als je dat efficient wil draaien (dus geen Oracle Express ofzo).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 11:01:31
Quote Anchor link
Vanuit Tweakers weet ik dat ze met meerdere databases werken:
MySQL, PostgreSQL en MongoDB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 11:01:32
Quote Anchor link
@Chris: kun je een voorbeeldje geven welke velden jij dan in tabel gebruiker hebt staan en welke velden in tabel gebruikersattributen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.