Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 06:31:16
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik wil graag op mijn website ...
het aantal online leden weergeven, iemand een idee hoe dit moet?

Mvg,
Robbert-Jan


Link verwijderd i.v.m virus
[/modedit]
Gewijzigd op 22/08/2011 10:44:46 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:10:46
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

31/01/2011 08:46:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

31/01/2011 08:53:05
Quote Anchor link
Dus ik login -> klik na 2 minuten weg en dat sta ik nog ingelogd.

Je kan beter iets maken. dat het na bepaalde tijd (bijvoorbeeld: 1 minuut) de 1 (in het script van Jordi) verloopt als je geen actie meer hebt ondernomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:25:08
Quote Anchor link
Inderdaad, en ik sla dat in een aparte tabel op voor zowel de ingelogde bezoeker als de gast. Als timeout gebruik ik iets van drie a vijf minuten....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 09:37:17
Quote Anchor link
Hoe werk je die tabel dan bij Aar? Met een cron job ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 09:56:43
Quote Anchor link
Nee, gewoon bij elke view?

Een cronjob weet niet wie er op mijn site is.
Gewijzigd op 31/01/2011 09:57:16 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:00:09
Quote Anchor link
Uhmm.. bedoel je dat je bij iedere view / pagina aanroep een complete tabel doorloopt en dan de users met een langere tijd dan x minuten uit die tabel gooit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:03:49
Quote Anchor link
Ja... niks mis mee.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:07:27
Quote Anchor link
Klopt, niks mis mee. PHP voert al deze zaken over het algemeen server-side uit. Load times zijn bijzonder laag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:12:26
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE is echt een druppel van een hele plas qua load gezien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:15:02
Quote Anchor link
hmmm... oke

Ik dacht altijd dat een database bewerking best "heftig" was en dat het niet ten goede komt aan de performance. En dat je daarom dus ook het aantal database bewerkingen moet proberen te minimaliseren. Maar ik merk dat veel mensen op het forum er heel luchtig mee om gaan.

Maar wat nu als je een heeel druk forum hebt met wat zullen we eens zeggen, 3 miljoen leden? En die zijn allemaal tegelijk online. Dan kan het dus best gebeuren dat je 1 miljoen database aanroepen per seconde hebt. En als ie dan iedere keer die tabel moet doorlopen dan zou ik denken dat dat niet echt prettig is voor de server, en ook niet voor de database tabel (kans op beschadigingen????). Of maak ik me nu echt druk om niks?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:19:18
Quote Anchor link
Een INSERT of een UPDATE ksot echt geen drol aan load.

Een SELECT zou erg CPU-intensief kunnen zijn als er een ingewikkelde query gebruikt wordt, maar zolang je de INDEXES goed hebt staan is geen groot gevaar voor traagheid.

Uiteraard moet je ook een goed genormaliseerde database hebben, dat is ook een belangrijke factor. Maar goed, anders kan je ook geen goede INDEXES plaatsen :-P
Gewijzigd op 31/01/2011 10:21:13 door - Ariën -
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:19:55
Quote Anchor link
1 miljoen aanroepen gaat niet lukken. Ik gok dat Apache bij 10000 er al mee kapt, alhoewel, niet apache, maar MySQL ( en ik gok dat je dat gebruikt ).

Mysql heeft nou niet bepaald een goede ondersteuning voor persistent connection pooling. Als jij 1*10^6 leden hebt die elke seconde refreshen, dan heb je wel andere zaken om je druk om te maken.

Overigens, wat ik over het algemeen doe, ik hou een aparte tabel bij voor alle login acties, hier worden ook auth key`s en dergelijke opgeslagen en dus ook de status. Als je hier door heen lust, lus je over het algemeen door een vrij kleine tabel waar alleen de gelogde mensen staan.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:22:21
Quote Anchor link
Bij iedere bezoek pas je de gebruikersattribuut online aan met een NOW(). Dan selecteer je de die gebruikersattribuut, bij leden van wie de datum en tijd, in een periode van bijvoorbeeld 5 minuten ligt.

Simpel, maar je moet wel een genormaliseerde database hebben :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 10:39:10
Quote Anchor link
@Chris: wat bedoel je met gebruikersattribuut?

@Merijn: als het boven de 10.000 fout gaat, hoe doen de zware jongens dit dan? Denk aan Fok, nu.nl?

Of tonen zij gewoon het aantal online leden niet?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

31/01/2011 10:55:17
Quote Anchor link
Geen idee, maar die draaien niet op 1 server. Ik denk ook niet dat ze een mysql database draaien. Misschien een Oracle db of misschien postgres? Al betwijfel ik dat laatste, omdat de read van pg 10x zo traag is als bijv. mysql.

Maar terugkomende op je vraag: 10k aanvragen per seconde is echt ongelooflijk veel. Als je nagaat dat sites als tweakers.net etc op 2,5k zitten, hoef je je daar nog niet druk om te maken.
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 10:57:13
Quote Anchor link
Tabel gebruiker,
Tabel gebruikersattributen

Zodat je niet vooraf hoeft aan te geven in de database welke attributen (email, naam, leeftijd dat soort dingen) je wilt gebruiken. Door een genormaliseerde database kun je op die manier vrijwel onbeperkt dingen aanmaken en hoef je daar geen databasewijzigingen voor aanbrengen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 10:57:32
Quote Anchor link
Fok draait naar mijn weten op MySQL, en dan hebben ze zelfs een heel server voor MySQL klaar staan die wel wat load aan kan.
 
John D

John D

31/01/2011 11:00:10
Quote Anchor link
@Merijn: Ook de groten gebruiken gewoon MySQL en inderdaad op dedicated MySQL servers. Oracle is mucho te kostbaar voor ook voor de groten. Mega kostenpost als je dat efficient wil draaien (dus geen Oracle Express ofzo).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 11:01:31
Quote Anchor link
Vanuit Tweakers weet ik dat ze met meerdere databases werken:
MySQL, PostgreSQL en MongoDB
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 11:01:32
Quote Anchor link
@Chris: kun je een voorbeeldje geven welke velden jij dan in tabel gebruiker hebt staan en welke velden in tabel gebruikersattributen?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.