Online leden weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 12:47:23
Quote Anchor link
Jordi kroon op 31/01/2011 08:46:29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$select
= 'SELECT id FROM user_table WHERE online = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>



Stel ik zou deze wel willen gebruiken,
wat moet ik hier aan veranderen dan want ik heb geen table ofzoiets in de database met online
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 00:08:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 12:52:48
Quote Anchor link
Dan maak je die table toch aan?
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 12:55:36
Quote Anchor link
dus als ik het goed begrijp moet ik de table online maken waar ik alle leden heb staan (dus bij mij users)
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 12:56:26
Quote Anchor link
tabel gebruiker: id - gebruikersnaam - wachtwoord - sessie_id
tabel gebruikers_attributen: id - gebruiker_id - attr_naam - attr_waarde

Klaar :-)
Gewijzigd op 31/01/2011 12:56:53 door Chris -
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 13:02:27
Quote Anchor link
kan ik niet gewoon de table online aanmaken in mn bestaande table users?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 13:11:36
Quote Anchor link
@Chris: attr_naam - attr_waarde kan zijn een tel.nr. of mailadres ofzo?
Wat is nu precies het verschil wanneer je alles in 1 tabel zet in plaats van in 2?
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 13:15:50
Quote Anchor link
iemand die wel weet wat ik met de database moet doen?

ik heb dit in mn database users...

--
-- Tabelstructuur voor tabel `users`
--
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `user` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '',
  `pass` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '',
  `level` varchar(4) NOT NULL DEFAULT '1',
  `email` varchar(40) NOT NULL,
  `emailactief` varchar(3) NOT NULL DEFAULT 'nee',
  `mail` varchar(3) NOT NULL DEFAULT 'ja',
  `vip` varchar(3) NOT NULL DEFAULT 'nee',
  `viprest` date NOT NULL,
  `kliks` decimal(10,1) NOT NULL DEFAULT '0.0',
  `fans` decimal(10,1) NOT NULL DEFAULT '0.0',
  `ip` varchar(15) NOT NULL DEFAULT '',
  `referral` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '',
  `betaald` int(10) NOT NULL DEFAULT '0',
  PRIMARY KEY (`id`),
  KEY `kliks` (`kliks`),
  KEY `email` (`email`),
  KEY `user` (`user`),
  KEY `vip` (`vip`),
  KEY `referral` (`referral`),
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 13:21:55
Quote Anchor link
Maak een nieuwe tabel aan:
Online_user

Met daarin:
- UserID
- Page (waar diegene op de site aanwezig is...)
- Datum/tijd
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 13:31:24
Quote Anchor link
ja gedaan,
nu moet ik dus het stukje code aanpassen in dit toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$select
= 'SELECT userid FROM online_user WHERE pagina = 1 ';
$query = mysql_query($select);
$rows = mysql_num_rows($query);

Echo 'online leden:'.$rows;

?>

klopt niet denk ik maar hoe meot ik die zetten dan?
Gewijzigd op 31/01/2011 13:32:53 door Robbert de Brock
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 13:33:10
Quote Anchor link
Waarom WHERE pagina = 1?
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 13:35:22
Quote Anchor link
ja weet ik niet hahha nee weet neit hoe die wel moet staan dan

Toevoeging op 31/01/2011 13:41:46:

of moet ik die gewoon op online laten?
en hoe zet die er nou dingen in dan moet ik nog een INSERT maken ofzoiets?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 13:52:08
Quote Anchor link
Quote:
Quote
ja weet ik niet hahha nee weet niet hoe die wel moet staan dan

Als je niet weet wat je doet, is het niet handiger dan om eerst wat kennis op te doen?

En ja, je moet een INSERT of een UPDATE doen, ligt eraan of de lid al 'actief' is en in de lijst staat, of juist niet ;-).
Gewijzigd op 31/01/2011 13:52:34 door - Ariën -
 
Chris -

Chris -

31/01/2011 14:19:18
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 31/01/2011 13:11:36:
@Chris: attr_naam - attr_waarde kan zijn een tel.nr. of mailadres ofzo?
Wat is nu precies het verschil wanneer je alles in 1 tabel zet in plaats van in 2?


Omdat je nu bij attr_naam kan zetten "telefoon", en in attr_waarde "06123456789". En je kan er nog een toevoegen genaamd "adres", en nog een "vip", of nog een "speciaal". Als je alles in 1 tabel zet, zit je gelimiteerd aan de velden die je op geeft in die tabel. Door gebruik te maken van deze tabel, kun je ongelimiteerd velden toevoegen :-) Dat is normaliseren..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 14:32:22
Quote Anchor link
Oooooh... wacht ff....

Je bedoelt dat die 2e tabel echt alleen deze velden heeft:
id - gebruiker_id - attr_naam - attr_waarde

...en als je dan iemands tel.nr. en mailadres wil opslaan dan worden dat dus 2 afzonderlijke entries in tabel 2. Correct?

Maar is dat niet onhandig? Want dan weet op voorhand nooit welke atributen een user heeft toch? En misschien heb je dan in je database wel 20 rijen staan om 1 user op te slaan. Is dat echt handiger dan alle gegevens in 1 rij te zetten?
 
John D

John D

31/01/2011 14:43:38
Quote Anchor link
@Chris Horeweg: Waar heb je dan nog de 1e tabel voor nodig? Op jouw manier kan je dus alles in de attr tabel onderbrengen. Qua datamodel is dit een voorbeeld van te ver doorgaan met normaliseren. Het is een leuke oplossing voor hobbyisten die gedurende de life cycle van hun product nog niet weten of het af is. In de praktijk zal je dit bij bedrijfsmatige applicaties weinig of helemaal niet tegen komen. Het nadeel is namelijk dat je de attr tabel tig keer met zichzelf aan het joinen ben om bijvoorbeeld alle gegevens van een gebruiker te kunnen tonen.
@Ozzie: Hou je gewoon aan de 3e normaalvorm. Je komt dan nooit in de performance problemen met je database en de query's zijn da per definitie korter.
Gewijzigd op 31/01/2011 14:47:34 door John D
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 14:53:11
Quote Anchor link
@Chris: dank voor je reactie. Kun je me misschien (kort) uitleggen wat de 3e normaalvorm inhoudt? (ik heb geen IT opleiding gevolgd...)
 
Robbert de Brock

Robbert de Brock

31/01/2011 14:54:56
Quote Anchor link
Hbe al een idee als het gaat lukken..

in de inlog pagina bij het stukje code als je succesvol bent ingelogd en dat ie je doorlinkt naar de ledenpagina daar heb ik dit ingeplaatst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                mysql_query("UPDATE users SET online = online + 1 WHERE user = '".mysql_real_escape_string($_POST['user'])."'");


dus dan staat online op 1
en als ik bij uitloggen.php - 1 doe dan taat ie weer op 0 en is ie dus offline
weet neit of dit werkt hoor maar zal proberen :P

Toevoeging op 31/01/2011 14:59:47:

oh nee dat gaat niet werken... want dan sta je alleen offline als je op uitloggen klikt, ik weet het niet meer
 
John D

John D

31/01/2011 15:12:56
Quote Anchor link
@Ozzie: Wat Chris doet is geen 3e normaalvorm. In de 3e normaalvorm kan je attributen die een gebruiker maar 1x bezit in dezelfde tabel zetten en Chris zet vrijwel alles in de user_attributen tabel en dat neigt meer naar de 4e normaalvorm en is niet altijd even handig bij query's, performance issues etc. De normaalvormen worden vrij goed uitgelegd op internet, google hier maar eens op. Meest gebruikelijk is de 3e normaalvorm.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/01/2011 15:15:06
Quote Anchor link
Robbert de Brock op 31/01/2011 14:54:56:
Hbe al een idee als het gaat lukken..

in de inlog pagina bij het stukje code als je succesvol bent ingelogd en dat ie je doorlinkt naar de ledenpagina daar heb ik dit ingeplaatst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                mysql_query("UPDATE users SET online = online + 1 WHERE user = '".mysql_real_escape_string($_POST['user'])."'");


dus dan staat online op 1
en als ik bij uitloggen.php - 1 doe dan taat ie weer op 0 en is ie dus offline
weet neit of dit werkt hoor maar zal proberen :P


Lees je het topic niet ofzo?


Je hoeft niks bij inloggen te doen, je moet kijken of iemand actief is. Niet iedereen logt zich altijd uit op een site als hij die verlaat....
Gewijzigd op 31/01/2011 15:16:36 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/01/2011 15:17:13
Quote Anchor link
@John: dus als ik de gehele user in 1 tabel zet is dit geen probleem?

(ik zal eens zoeken op de normaalvormen)
Gewijzigd op 31/01/2011 15:17:37 door Ozzie PHP
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.