online users weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robin bon

robin bon

10/10/2012 17:09:24
Quote Anchor link
hey,

ik heb een website met loginsysteem gemaakt. (php en mysql)
probleem is ik wil alle online users uit mijn database weergeven.
Wat werkt is als iemand inlogd er een veld in de database (online) op 1 springt en als hij uitlogt op 0 springt.
Maar hoe geef ik deze gebruikers weer op mijn website:

code:functions.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function online(){
$data = array();
$data = mysql_query("SELECT `username` FROM `users` WHERE `online` = 1");
return $data;
}

?>

code:onlineusers.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include 'functions.php';
online();
echo $data;
?>




Maar er komt niks op mijn pagina.
Wat doe ik fout, ik sta open voor ieders mening.

Mvg Robin

Toevoeging op 10/10/2012 17:11:18:

ps: in de code hieronder is users mijn database naam

"SELECT `username` FROM `users` WHERE `online` = 1"
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:36:26
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2012 17:15:39
Quote Anchor link
Even een opmerking over je systeem. En wat nou als hij inlogt, even surft en je site verlaat, maar niet uitlogt? Dan blijft hij volgens jouw nog online?
Gewijzigd op 10/10/2012 17:16:25 door - Ariën -
 
Robin bon

robin bon

10/10/2012 18:25:58
Quote Anchor link
Daar heb ik al aan gedacht door een popup te geven wanneer hij de site probeert te verlaten. Wanneer hij kiest om dan toch de site te verlaten wordt hij automatisch offline gezet
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/10/2012 18:41:36
Quote Anchor link
En wat als er een pop-up blocker aanwezig is?
 
Robin bon

robin bon

10/10/2012 18:43:17
Quote Anchor link
Daar heb je helemaal gelijk.
Wat zou jij doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2012 19:16:58
Quote Anchor link
kijken naar de tijd, wanneer de persoon voor het laatst actief is. Bij elke view op de site update je deze. Is zijn activiteit langer dan 5 minuten geleden, dan verwijder je zijn record uit de online_leden tabel.

Hiervoor is een aparte tabel veel handiger, dan het gebruik van de leden tabel. Zo kan je ook gasten apart in de gaten houden....
 
Robin bon

robin bon

10/10/2012 19:48:56
Quote Anchor link
oké bedankt en weet iemand dan een oplossing op mijn oorspronkelijke vraag?

Alvast bedankt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2012 20:03:25
Quote Anchor link
Je kan geen query's echo'en, deze zul je eerst moeten fetchen voordat je er data uit kan halen. Kijk eens naar mysql_fetch_assoc() bijv.

Kijk ook zeker eens naar mijn idee met een aparte tabel.
 
Robin bon

robin bon

10/10/2012 20:14:55
Quote Anchor link
zou je een link naar jouw idee over een aparte tabel kunnen geven. Heb eventjes gezocht maar kan het toch niet vinden


ps:@ - Aar- : ik wil je nu al eens bedanken voor de interessante ideën. Het is mijn eerste dag hier op phphulp en moet zeggen dat dit een zeer actief forum is. Niet zoals alle andere forumen waarop je 10 dagen moet wachten op een antwoord.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2012 20:20:11
Quote Anchor link
De opbouw van zo'n tabel is als volgt:

- userID (0 voor een gast, of het userID van een gebruiker)
- location (plek waar zijn laatste bezoek is, bijv. forum/topic/1337)
- lastVisit (laatste bezoek in DATETIME)
- IPaddress (ipadres, handig voor herkenning als gast, een uniekeID in een cookie kan ook)

PS: Welkom op PHPhulp.. ;-)
Gewijzigd op 10/10/2012 20:20:43 door - Ariën -
 
Robin bon

robin bon

10/10/2012 20:26:14
Quote Anchor link
oké zeer bedankt. juist nog 1 vraagje hoe bereken je het verschil in tijd?

Voor de rest nog maal bedankt voor het idee.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2012 20:30:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM onlineUsers WHERE lastVisit < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 5 MINUTES)
Gewijzigd op 10/10/2012 20:30:38 door - Ariën -
 
Robin bon

robin bon

11/10/2012 19:17:16
Quote Anchor link
DELETE FROM onlineUsers WHERE lastVisit < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 5 MINUTES)


Moet ik deze code via een cronjob laten uitvoeren? Of zijn er andere manieren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2012 21:08:57
Quote Anchor link
Gewoon bij elke visit op de website?
 
Robin bon

robin bon

12/10/2012 07:18:56
Quote Anchor link
Nu ik er eigenlijk over heb nagedacht is het een domme vraag. :s

@- Aar - : ik heb jouw laatste code is gebruikt maar ze werkt niet. Kan het zijn dat er een fout in staat.
Ik de code tussen: mysql_query(" hier de code");

Heb ik iets fout gedaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 11:58:12
Quote Anchor link
Ik zou als ik jouw was in ieder geval goede foutafhandeling met mysql_error() toevoegen.
Gewijzigd op 12/10/2012 12:00:53 door - Ariën -
 
Robin bon

robin bon

12/10/2012 18:19:43
Quote Anchor link
mysql_query("DELETE FROM `onlineusers` WHERE `lastvisit` < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 5 MINUTES)");

dit is de code die ik gebruik.
Ziet iemand de fout. Alle namen in de database zijn juist.

ps: de database word aangeroepen moest iemand het zich afvragen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 18:24:54
Quote Anchor link
voer het eens uit in phpMyAdmin. En lees ook dit artikel eens over foutafhandeling.
Gewijzigd op 12/10/2012 18:25:44 door - Ariën -
 
Robin bon

robin bon

12/10/2012 18:38:04
Quote Anchor link
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'MINUTES)' at line 1

ik krijg deze error wanneer ik de query rechtstreeks in phpmyadmin ingeef
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2012 18:47:21
Quote Anchor link
gebruik anders MINUTE
 
Remco van Akker

Remco van Akker

12/10/2012 18:48:55
Quote Anchor link
Ik verander zijn online status pas naar 0 als hij is uitgelogd.
Dus als je dat ook wilt zet je dit in je uitlog file:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$offline
= mysql_query('UPDATE users SET status = "0" WHERE username = "'.$_SESSION['username'].'" ') or trigger_error(mysql_error());
?>


EDIT:
En als die inlogt doe je dezelfde query maar dan voer je bij status "1" in:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$offline
= mysql_query('UPDATE users SET status = "1" WHERE username = "'.$_SESSION['username'].'" ') or trigger_error(mysql_error());
?>
Gewijzigd op 12/10/2012 18:49:54 door Remco van Akker
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.