"ontwerp" keuze, status website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Erwin H

Erwin H

27/01/2013 13:53:37
Quote Anchor link
Ik probeer echt te begrijpen waarom je nu zo overdreven krampachtig probeert die status maar niet in de database te zetten. Ten eerste, het uitlezen van een enkel veld, uit een enkel record, waarbij je er als het goed is ook nog een key op de juiste kolom hebt en wat, pakweg een paar honderd records in de database, is zo ongeveer het snelste wat je je kan bedenken. Daar IS een database voor.
Ten tweede, je hebt het over een CMS. Dus ik denk dan (maar verbeter me waar ik teveel aannames maak) dat de gegevens van de site in de database staan. Dat daarbij de content van de pagina die wordt opgeroepen in de database staat. Dus dat als iemand een pagina oproept, je altijd al die database in zult moeten om die content op te vragen. Wat is er dan makkelijker om bij de gegevens van de site en pagina die je dan al oproept, ook nog het 'status' veld erbij te selecteren?
Ten derde, wat denk je dat het kost om een (in dit geval extra!) bestand te openen als je het in een config bestandje gooit. Dacht je echt dat dat geen tijd kost?

Ik heb je eerder al regel 1 uitgelegd, dan nu regel 2. Ga data niet van elkaar scheiden waar het absoluut duidelijk is dat het bij elkaar hoort. Als jij al je website data in de database zet, maar alleen dat status veld niet, hoe denk je dan dat je die ook nog mooi bij elkaar kunt krijgen. Stel je wilt voor je admin paneel een overzicht hebben van alle websites die niet actief zijn..... hoe ga je die selecteren via die config bestandjes? Veel succes....
Gewijzigd op 27/01/2013 13:54:27 door Erwin H
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 01:54:46
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:22:11
Quote Anchor link
Thanks Erwin, daar zit inderdaad wat in en heb je een goed punt. Oké, toch in de database dan! Ik heb 1 "master" database waar alle statussen in staan, en iedere website krijg ook een eigen database. Daar wordt dan weer de content uitgehaald. Dan heb je dus wel al 2 database aanroepen per page-request. Tenzij ik dat dan ga cachen. Dat is nog wel een optie.

Waar ik tussen twijfel... stel ik haal de status op uit de database. Doe je dit dan bij iedere pagina aanroep, of doe je dit 1x per sessie? Als ik het 1x per sessie doe, houdt dat in dat voor iedere bezoeker van een van de websites op de vps een sessie-bestand moet worden aangemaakt, zels als die sessie verder nergens anders voor wordt gebruikt. Vandaar dus dat ik dacht aan een config bestand.

Maar wat dan misschien handiger is, is toch het gebruik van database cache bestanden. Dan lees ik gewoon bij iedere pagina-aanroep dat cache bestandje in en dan hoef ik dus geen sessie te maken. Wat vind jij daarvan?
 
Erwin H

Erwin H

27/01/2013 14:35:05
Quote Anchor link
Sessie lijkt me hier geen goed middel voor. Ook daar krijg je namelijk al weer het verschijnsel dat je data dubbel gaat opslaan (zelfs als het maar tijdelijk is) en een sessie is mijn ogen niet voor dit soort gegevens bedoeld. Ook als de gebruiker geen cookies toestaat op zijn pc, dan werkt het al niet meer.

Cachen is een mogelijkheid die je zou kunnen gebruiken. In essentie sla je nog steeds data dubbel op, maar in het geval van een cache is dat juist de bedoeling en accepteer je het feit dat de cache op zeker moment mogelijk verouderd is. Dat is een trade off tegen de betere performance (indien je het goed opzet uiteraard). Maar persoonlijk zou ik eerst eens gaan testen of het wel zo nodig is. Is het uitlezen van die status wel zodanig belastend dat je er een oplossing voor moet hebben? Jij denk dat wel, maar ik vraag me af of je dat ook al getest hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:49:53
Quote Anchor link
Ik heb het nog niet getest inderdaad... maar het feit dat je iedere keer hetzelfde gegeven uit de database ophaalt... tja, dan vraag ik me af of dat nodig is, snap je? Dus vandaar eigenlijk. Je zegt dat een sessie in jouw ogen niet voor dit soort gegevens is bedoeld. Waar is een sessie volgens jou wel voor bedoeld? Voor welke gegevens?
 
Erwin H

Erwin H

27/01/2013 16:10:49
Quote Anchor link
In mijn ogen is een sessie bedoeld om gegevens op te slaan die specifiek zijn voor die gebruiker in die sessie. Het is een soort korte termijn geheugen. Het vervangt het geheugen dat je in normale applicaties kunt gebruiken om gedurende de executie van het programma gegevens in te bewaren. php (of beter, webbased applicaties) is stateless, waardoor je elke keer dat je een pagina aanroep krijgt je weer opnieuw begint. Er is dus geen geheugen en dat lost die sessie op. Anders zou je bij elke pagina aanroep de gebruiker opnieuw moeten laten inloggen bijvoorbeeld.

In jouw geval heeft die status echter niets te maken met de gebruiker of sessie, waardoor het wat mij betreft dus niet in de sessie gegevens terecht zou moeten komen.

En ja, ik snap je idee wel dat je niet elke keer in die database wilt kijken. Echter, wat ik denk dat jij vergeet is dat welke oplossing je ook kiest, je altijd in 'een database' moet kijken. In feite is een bestand namelijk ook een record in de grote database van je server waar alle bestanden in opgeslagen zijn. Over het algemeen nog een vrij trage database ook.... Dus wat los je nu werkelijk op door het van de ene database naar de andere te copieren?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:16:10
Quote Anchor link
Erwin, thanks voor je toelichting. Het verhaal over de sessie zoals je dat uitlegt is heel duidelijk!

Wat betreft het database verhaal... ik heb altijd gehoord dat je database aanroepen zoveel mogelijk moet vermijden en dat iets ophalen uit een bestandje sneller gaat dan een database connectie maken en iets ophalen uit de database. Vandaar mijn overdenkingen.
 
Erwin H

Erwin H

27/01/2013 16:26:51
Quote Anchor link
Als algemene regel stellen dat je database aanroepen moet vermijden zou ik niet direct willen zeggen. Het kost wel tijd inderdaad en als je dus op zeker moment in de problemen komt zou minder database aanroepen kunnen helpen. Alleen, soms kan de kuur ook erger zijn dan de kwaal. Koste wat kost database aanroepen vermijden, maar dan terecht komen in oplossingen die nog erger zijn helpt dus ook niet. Vandaar mijn opmerking over het testen. Test of je oplossing beter is dan elke keer de database aanroepen. Zo ja (en is die database aanroep ook daadwerkelijk een struikelblok) dan valt het te overwegen om iets anders te doen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:29:18
Quote Anchor link
Oké, ik begrijp wat je bedoelt. Thanks.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.