Ontwerpen usermanagement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Wouter J

Wouter J

03/07/2012 15:33:26
Quote Anchor link
Ja, en dan die klassen Serializable (PHP core interface) laten implementeren. (mijn voorkeur gaat uit naar dit i.p.v. de magic methods __sleep en __wakeup te gebruiken)
Gewijzigd op 03/07/2012 15:35:18 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:11:51
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 15:47:47
Quote Anchor link
Write Down op 03/07/2012 15:25:19:
Daar ben ik het niet mee eens. Waarom zou je het niet splitsen? Dit verhoogt naar mijn mening de flexibiliteit. Stel morgen maak ik een applicatie die maar een paar permissie instellingen kent. Overmorgen maak ik een totaal andere applicatie met meer complexe permissies. De 'functie' gebruiker is in beide applicaties hetzelfde, de permissies niet.

als ik een nieuwe applicatie schrijf, gebruik ik een nieuwe database. verder hoeft een database niet flexibel te zijn. een goede database is niet heel flexibel. normaliseren tot de max, en met queries de gegevens uitlezen, en ook meteen bewerken. lees ook eens deze tutorial. is bovengenoemde relatie een veel op veel, of veel op 1 relatie? nee, een 1 op 1. in mijn opzicht is het dan juist fout om die in een aparte tabel te zetten.

wanneer je zo gaat indelen om makkelijk uit te kunnen lezen, ben je fout bezig. databases zijn niet leuk, en zijn niet makkelijk. is dat wel het geval, moet je je achter je oren gaan krabben. de tabellen zijn maar het halve werk, de queries de andere helft. dat wordt vaak onderschat.
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 15:57:42
Quote Anchor link
Ik heb zelf al een aantal boeken doorgenomen betreffende dit topic Jeroen. Vaak worden 1 op 1 relaties inderdaad weggefilterd. Maar dat wil niet zeggen dat het noodzakelijk is... Dit kan je in meerdere boeken terugvinden. Dit gedeelte van normalisatie kan je vaak zelf beslissen. Indien het zinnig is om een extra tabel te gebruiken, dan mag je dit doen.

In dit geval, beschouw jij dit als onzinnig. Ik vind dit echter wel zinnig. Hierover kunnen we natuurlijk uren discussiëren. Ik ben er vrij zeker van dat ik jouw mening niet zal kan veranderen, en eerlijk gezegd, jij de mijne ook niet :-). En dat is goed zo!

Moest ik nou overgaan naar een model met verschillende groepen (en dus bijhorende permissies), hoe zou jouw model er dan uitzien? (Want dit ben ik eigenlijk wel van plan.)

Ga je dan een tabel maken met groepen en daarin de permissies stoppen? Ga je ondanks die groep nog steeds alles bij een gebruiker bijhouden?
Gewijzigd op 03/07/2012 15:58:09 door Write Down
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 16:03:16
Quote Anchor link
nee, hierin vind ik echt dat ik gelijk heb, en zo te zien kan ik jou niet overtuigen... (heel slechte reactie zou nu zijn om te zeggen dat je boek niet moet vertrouwen ;))

hoe bedoel je precies met groepen? dat een persoon tot een bepaalde groep hoort? dan heb je toch precies hetzelfde als nu.

of bedoel je dat een persoon tot meerdere groepen kan horen? dan veranderd het verhaal. de relatie veranderd dan namelijk van een 1 op 1 naar een 1 op veel. en ja, dan heb je een nieuwe tabel nodig ja. dan zou je gelijk hebben.
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 16:10:17
Quote Anchor link
Ik doel erop dat elke gebruiker maximaal tot 1 groep kan behoren. (dus optioneel, maximaal 1) Dus dan pas je volgens jou niets aan.

Wat doe je in de volgende situatie: een billing applicatie. Je vraag aan een incasso bureau jou te helpen. Ga je dan enkel voor dat bureau een aparte groep gaan maken? Zou ik persoonlijk niet doen, want was is dan het nut van een groep? (Als ik me niet vergis noemt dit in de vakliteratuur totale disjunctie. Je behoort ofwel tot een groep ofwel heb je specifieke permissies. )

Toevoeging op 03/07/2012 16:11:44:

Wel toegegeven, dit staat -niet- zo beschreven in mijn startbericht. Dus het ERD klopt dan ook niet geheel meer.
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2012 16:15:21
Quote Anchor link
Ik vind het op deze manier ook wel een beetje onzinnig. Een zinnigere methode zou ik vinden dat je permission groupen maakt, wat een groep wel/niet mag, en die dan in een aparte tabel zet. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
+-------------------------------+
|        PermissionGroups       |
+----+-------+------------+-----+
| id | name  | removeUser | ... |
+----+-------+------------+-----+
| 1  | admin | 1          | ... |
| 2  | guest | 0          | ... |
+----+-------+------------+-----+

+---------------------+
|        Users        |
+----+-----+----------+
| id | ... | group_id |
+----+-----+----------+
| 1  | ... | 1        |
| 2  | ... | 2        |
| 3  | ... | 1        |
+----+-----+----------+

Hierbij heeft User2 dus de rechten van een Guest (geen) en hebben User1 en User3 de rechten van een admin. Wat deze rechten precies zijn haal je dan uit de PermissionGroups tabel.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 16:19:27
Quote Anchor link
is ook netjes. vergeet niet dat wanneer een gebruiker niet in een groep zit, dit ook een groep is (namelijk, zonder iets)
Gewijzigd op 03/07/2012 16:20:18 door Jeroen VD
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 18:44:16
Quote Anchor link
Ik kan me wel in dit model vinden, maar wat doe je dan als je zeer specifieke rechten aan één gebruiker wenst te geven?

Ik zeg nu maar wat, ik start een site op met wat mensen. Alleen, ik wil mezelf toegang geven tot een privé p* collectie (oké, absurd voorbeeld...), dan moet ik dus een extra groep aanmaken? Toch ook niet ideaal?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 18:49:46
Quote Anchor link
uhm.... ja, dan is denk ik een extra groep aanmaken toch beter... als we aannemen dat elke gebruiker ooit misschien tot die groep toebehoort, is het weer een grote groep.
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2012 19:47:18
Quote Anchor link
Ja, dan zul je een groep moeten maken. En nee dat is niet niet ideaal, straks is er nog iemand met deze super-admin rechten en die kan dan ook mooi in de groep. Het heeft weer wat weg van de regel 'programmeren naar een superobject' altijd een basis hebben waar een User bijhoort is handig.

Jeroen, die groep zonder iets heet in mijn voorbeeldje 'guests'.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 19:58:08
Quote Anchor link
ow, niet zodaning gelezen.

maar ja, extra duidelijk zo he?
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 21:05:17
Quote Anchor link
@Wouter

Daarom ook dat ik dacht, een tabel met de gebruikers, een tabel met de groepen en een tabel met de permissies.

Wat altijd zeker is: een groep is verbonden aan een permissie record.
Een gebruiker daarentegen is OF met een groep verbonden OF met een permissie record. Nooit beide. (althans niet rechtstreeks) Volgens mij blijft dit dan toch de handigste manier?

Ook als je bijvoorbeeld nog verder gaat, je kent aan een gebruiker een groep toe, maar wilt bijvoorbeeld nog 1 extra permissie. Dan heeft een gebruiker dus zowel een groep record als een permissie record.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/07/2012 21:56:51
Quote Anchor link
Misschien moet je dan nog verder gaan, een tabel voor de gebruikers, wen tabel voor de groepen, een (koppeltabel) voor de combinatie groepen/gebruikers en een tabel voor de permissies voor een groep dan wel een gebruiker. Op die manier ben je aardig flexibel.
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 23:20:48
Quote Anchor link
Bedoel je dan zoiets:
Afbeelding

Dus elke gebruiker kan meerdere groepen hebben OF één permissie(record). En elke groep bevat één permissie(record).
 
Jeroen VD

Jeroen VD

03/07/2012 23:40:03
Quote Anchor link
Ik vind hem nog steeds fout. Wat is in jouw ogen het verschil tussen een permissie en een groep? Heeft een groep niet permissies?
 
Write Down

Write Down

03/07/2012 23:43:50
Quote Anchor link
Jeroen, ben het eens hoor. Maar vroeg me af wat Ger bedoelt. Vandaar dat ik even een schets maakte. Wat zou dan volgens jou de ideale oplossing zijn?

Toevoeging op 04/07/2012 12:28:08:

Ik laat heel even het SQL gedeelte voor wat het is. Als iemand zich geroepen voelt om te reageren: graag!

Ik heb deze voormiddag al wat UML's zitten te tekenen en zou nu werkelijk willen starten met het programmeren. Alleen, na het herlezen van een post van Wouter zat ik even te denken. Ik kwam uit op SessionHandlerInterface. Die ga ik sowieso momenteel nog niet gebruiken. Ik wil mijn applicatie liefst werkend vanaf 5.3. (dit is bij mijn weten nu zo'n beetje de standaard) Uiteraard zou ik deze interface zelf kunnen implementeren.

Ik denk echter dat dat niet de bedoeling van Wouter was. Wat ikzelf nu van plan ben is in de 'Storage' klasse een aantal basis methoden zou gaan schrijven. Bijvoorbeeld om kunnen te schrijven naar een bestand en opslaan in de database. Ik zou dus SessionStorage laten extenden van Storage en e.v.t. de SessionHandlerInterface implementeren. Graag jullie meningen!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/07/2012 12:53:04
Quote Anchor link
Wat ik bedoelde is dat je niet noodzakelijk hierarchies hoeft te denken bij het toekennen van rechten. Ik beschouw een groep als een object met daarin een x aantal userobjects. Maar een user kan ook tot meerdere groepen behoren, vandaar de koppeltabel.
Ik denk bij het toekennen van rechten ook altijd OO.
 
Write Down

Write Down

04/07/2012 13:15:54
Quote Anchor link
Begrijp ik Ger. Maar hoe ziet je model er dan uit? Zoals het laatste ERD dat ik online gooide?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/07/2012 14:23:44
Quote Anchor link
tabel users:
- user_id (PK)
- user_name
- .....

tabel groups:
- group_id(PK)
- group_name

tabel user_in_group
- user_id(PK)
- group_id(PK)

tabel permissions
- perm_id
- perm_name

tabel object_permissions
- object_id(PK)
- user_or_group_id(PK)
- perm_id(PK)

tabel containers
- object_id
- object_name

Die laatste tabel is bedoeld om rechten te kunnen toekennen op bv de users en groups tabellen.
Dit lijkt misschien een beetje overkill, maar met dit systeem kun je dus over je hele website gericht rechten uitdelen, niet alleen puur in gebruikers gedeelte zelf.
 
Erwin H

Erwin H

04/07/2012 14:39:54
Quote Anchor link
Als ik nog een duit in het zakje mag doen.... ik zou echt niet permissies instellen op group OF user niveau. Ofwel het een, ofwel het ander, met een voorkeur voor groepen.

Doe je het beide dan maak je je queries alleen maar nodeloos moeilijk en het levert je geen extra flexibiliteit op. Je kan namelijk altijd al een groep aanmaken voor 1 persoon. En in werkelijkheid kan ik me niet voorstellen dat je buiten een paar specifieke gevallen om (eigenaar, bepaalde VIP user) de rechten wil toekennen aan maar 1 persoon.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.