Ontwerpen usermanagement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Wouter J

Wouter J

04/07/2012 15:50:13
Quote Anchor link
Quote:
Ik denk echter dat dat niet de bedoeling van Wouter was. Wat ikzelf nu van plan ben is in de 'Storage' klasse een aantal basis methoden zou gaan schrijven. Bijvoorbeeld om kunnen te schrijven naar een bestand en opslaan in de database. Ik zou dus SessionStorage laten extenden van Storage en e.v.t. de SessionHandlerInterface implementeren. Graag jullie meningen!

Ik hou erg van al die 'magic' interfaces in PHP, maar ik begrijp dat je dat niet wilt.

Het was ook niet mijn eerste bedoeling. Mijn bedoeling was dat je een Storage interface ging maken die voorschrijft welke methods er verplicht moeten zijn. Vervolgens laat je alle Storage klassen deze implementeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
interface StorageInterface
{
    public function set($id, $value);
    public function get($id);
}


class SessionStorage implements StorageInterface
{
    public function __construct($session_id = null)
    {

        session_start($session_id);
    }


    public function set($id, $value)
    {

        $_SESSION[$id] = $value;
    }


    public function get($id)
    {

        if (!isset($_SESSION[$id])) {
            throw new \InvalidArgumentException('Session '.$id.' has not been set');
        }


        return $_SESSION[$id];
    }
}


class FileStorage implements StorageInterface
{
    protected $file;

    public function __construct($fileName)
    {

        if (file_exists($fileName)) {
            $this->file = fopen($fileName, 'a');
        }
else {
            throw new \InvalidArgumentException('File '.$fileName.' is not found in '.getcwd());
        }
    }


    public function set($id, $value)
    {

        fwrite($this->file, "\n[$id] ".$value);
    }


    public function get($id)
    {

        while ($line = fgets($this->file)) {
            if (preg_match('/^\['.$id.'\]/', $line)) {
                return end(explode('] ', $line);
            }
        }

        throw new \InvalidArgumentException('Key '.$id.' has not been set');
    }
}


class YmlFileStorage extends FileStorage
{
    // ...
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 09:29:50
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/07/2012 16:05:54
Quote Anchor link
@Erwin
Het is maar net welke insteek je hebt. Op jouw manier bepaal jij als ontwikkelaar hoe de afnemers van jouw app de rechten moeten uitdelen. Op mijn manier laat je die keuze aan hen over.
En natuurlijk moet je dan gaan doornormaliseren, waardoor je queries complexer worden, maar dat is dan gewoon de keuze die je maakt, en dat is pesoonlijk ;-)
 
Erwin H

Erwin H

04/07/2012 16:14:57
Quote Anchor link
Ger, uiteraard is het een keuze en aangezien het eigenlijk ergens ander over gaat zal ik er na deze post ook geen woorden meer aan vuil maken.
Het enige wat ik wil zeggen is dat de 'persoonlijke' rechten al mogelijk zijn mits je groepen van 1 persoon toelaat. Dat je met zo'n model dus als ontwikkelaar de gebruiker beperkt ben ik het niet mee eens. Je doet het alleen op een, wat mij betreft, transparantere manier. In de GUI kan je namelijk nog precies hetzelfde als wat jij kan.
 
Write Down

Write Down

04/07/2012 18:13:18
Quote Anchor link
@Wouter
Alweer erg bedankt voor je duidelijk antwoord. Ik apprecieer dit ten zeerste. Uiteraard ook de reacties van de andere mensen in dit topic.

Ik denk dat dit inderdaad een goede structuur geeft. Bij SessionStorage ben ik dan ook wel van plan de interface die eigenlijk voor PHP 5.4 bedoeld is te gaan gebruiken.

@Ger & Erwin
Reacties hierover zijn natuurlijk wél gewenst. Als er geen discussie is, dan kan je er ook niets van leren.

Het model van Ger vind ik erg mooi, maar dan weer net iets te ver gaan. Voor ingewikkelde queries heb ik geen angst, maar de vraag is natuurlijk: is het noodzakelijk? En dan denk ik in dit geval van niet.

Mijn plan is dus een user tabel, een group table en tot slot een permissions table. In eerste instantie vond ik dit geen prettig idee. Ik wil niet dat de eindgebruiker verplicht is een groep te maken voor 1 specifieke gebruiker. Maar, ik heb er eens verder over nagedacht. Ik kan dit probleem in de GUI inderdaad netjes oplossen (eigenlijk wat Erwin ook al aangeeft).

Nogmaals bedankt voor alle jullie reacties!

Ik ga nu nog wat inspiratie op doen voor mijn database klasse. Dan kan het echte werk beginnen. Moest er iemand nog leuke voorbeeldjes hebben van een database klasse die werkt met PDO, altijd welkom!
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2012 18:16:43
Quote Anchor link
Pimple? Doctrine?
 
Write Down

Write Down

04/07/2012 19:55:09
Quote Anchor link
Pimple is toch een DI container?
 
Wouter J

Wouter J

04/07/2012 21:45:08
Quote Anchor link
Ja, sorry, ik bedoelde Propel
 
Write Down

Write Down

05/07/2012 22:26:08
Quote Anchor link
Ik vind die Propel er erg leuk uitzien en zelfs werken. Alleen vind ik dat persoonlijk te vergaand. Veel extra code om het, naar mijn mening, jezelf makkelijk te maken. Iets wat ik persoonlijk niet altijd nodig vind. Daarom ga ik toch eerder gaan voor een eenvoudige database klasse die een paar standaard zaken voor mij afhandelt. (zoals bv. de error reporting)

Bijvoorbeeld iets als dit
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2012 23:02:51
Quote Anchor link
Alleen de naam van die klasse waar je naar link schrikt mij al af. Ik zou je misschien door dit laten inspireren, maar zeker niet gebruiken. Singleton, het idee alleen al... ;)
 
Write Down

Write Down

05/07/2012 23:15:42
Quote Anchor link
Inspireren, inderdaad. Singleton ga ik sowieso niet voor, ben ik ook geen fan van.
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2012 23:24:03
Quote Anchor link
Ik zou wel eens gaan kijken naar PHP iterators kan je leuke dingen mee doen in combinatie met dit.
 
Write Down

Write Down

05/07/2012 23:34:36
Quote Anchor link
Zoals bv. in Java method.next()? Lijkt me idd plan, moet ik me binnen PHP wel nog in verdiepen. (In Java ook hoor haha)
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2012 23:36:38
Quote Anchor link
Bijv. iterator of iteratoraggregate of 1 van al die andere spl.iterators
Gewijzigd op 05/07/2012 23:37:46 door Wouter J
 
Write Down

Write Down

06/07/2012 12:09:22
Quote Anchor link
Wat vind je van volgend voorbeeld: MySQL class with Result Iterator?
 
Wouter J

Wouter J

06/07/2012 12:15:10
Quote Anchor link
Het werkt met MySQL en dat zou ik sowieso niet doen.

Ook zou ik dit over meerdere objecten spreiden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
- Database (connectie en uitvoeren query)
- Result (het resultaat van een query)
  - DataResult (resultaat van een select query)
  - ...Result (resultaat van een UPDATE, DELETE of INSERT query)

En misschien zelf een query object om je queries op te kunnen bouwen.
 
Write Down

Write Down

06/07/2012 12:31:12
Quote Anchor link
Ik ga uiteraard gaan voor PDO :-)
Ik zocht alleen een voorbeeld.
 
Write Down

Write Down

28/08/2012 23:08:13
Quote Anchor link
Eerst en vooral, wil ik duidelijk zeggen dat ik dit topic niet wil bumpen, maar effectief nieuwe elementen wil toevoegen.

Ik heb al heel wat van mijn applicatie ontworpen. Eigenlijk de 'basis' classes. Ik vind nu dat het tijd is om verder te gaan met het "User Management". Vandaar dat ik terug een reactie plaats in dit topic.

Ik ben naar Wouters' model de Strategy patern aan het toepassen. Alleen zit ik nu met een vraag of een bepaalde strategy wel echt als een strategy te beschouwen valt. Namelijk AdminAccesStrategy.

Mijn bedoeling hiermee is te bepalen of het gaat om een gebruiker die in het admin gedeelte mag of die dat net niet mag. Alleen vraag ik me af, of dit wel een correcte wijze is. Zou ik dit bijvoorbeeld beter in de Authentication doen?

Want als ik dan verder denk, wil ik eigenlijk elke pagina met meer functies dan 'bekijken' toch enkele rechten toekennen. Mijn uiteindelijk doel, is een CMS te ontwikkelen. Er gaan dus werkelijk bezoekers zijn (die niet ingelogd zijn), leden (die dus beperkte rechten hebben, bijvoorbeeld bepaalde beveiligde pagina's bekijken) en dan verschillende soorten admins (die dus toegang hebben tot een controlepaneel).

Ik vraag me alleen af, hoe ik dit deel van de rechten het best kan implementeren. Dus eigenlijk bepalen of een gebruiker al dan niet een bepaalde pagina mag bekijken.
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 23:16:59
Quote Anchor link
Ik ken 4 methodes die dit 'regelen': d.m.v. levels, roles, indeling van een user in een groep en beperkingen in de CRUD.

En eventueel combinaties daarvan. Het is maar wat je in ontwerp voor detaillering wenst, voor welke methode je gaat.

Ik implementeer authentication in een aparte service, ongeveer zoals CodeIgniter en Zend Framework dat doen en bij mij maakt authetication dus geen deel uit van het domein.

sorry als ik het wat boud opschrijf.
Gewijzigd op 28/08/2012 23:18:47 door John Berg
 
Write Down

Write Down

29/08/2012 12:18:32
Quote Anchor link
Ik zit er aan te denken om het misschien toch iets anders aan te pakken. Met de Strategy pattern heb ik namelijk enorm veel werk als ik werkelijk alle rechten in kaart wil brengen.

Daarom zit ik te denken om alle rechten op te halen en deze toe te voegen aan het User object. Dit in de vorm van een array.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$rights
= array('editUser' => true, 'removeUser' => true, 'deletePage' => false, 'editPage' => false)
?>


Bij de authorization zou ik dan kunnen nagaan of een gebruiker de rechten heeft voor bepaalde zaken al dan niet te doen. Bv. d.m.v. $auth->getPermission('editUser').

Daar bovenop zou ik een bitwise model willen toevoegen. Wat eigenlijk het access level bepaald. Bv. op pagina x moet de bitwise oplossing minimaal 128 zijn. (wat dan een combinatie is van een aantal permissies)

Wat denken jullie hiervan? Of heeft er iemand nog een leuk idee?
 
John Berg

John Berg

29/08/2012 12:25:37
Quote Anchor link
In feite is dit dus een combinatie van CRUD beperking en levels.

Ook nog best lastig, als je in het backend de rechten van een user wil instellen, en je hebt veel pagina's.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.