OOP Class Check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Hey mensen, ben sinds gisteren me aan het verdiepen in de fenomeen OOP.

Nou heb ik een Class geschreven Page_numbers met het idee dat ik um makkelijk in andere projecten kan gaan gebruiken.

Nou is mijn vraag of jullie even naar de class willen kijken of ik het goed heb aangepakt omdat ik met het fenomeen nog niet zo heel bekend ben.

Opbouwende kritiek is van harte welkom (ook issues over bad practice)


De Class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

/********
*    Show all errors
********/

error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

?>
Gewijzigd op 16/03/2006 16:49:00 door The Beeding Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:47:15
 

15/03/2006 16:09:00
Quote Anchor link
Ben ik de enige die hier onder de code blokken " target="_blank"> ziet staan? ;-)
 
Han eev

Han eev

15/03/2006 16:09:00
Quote Anchor link
Je hebt het prima gedaan ;)
Alleen je moet wat meer commentaar binnenin het script geven. (niet dat ik dat doe maar oke)
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Tnx, Commentaar zet ik in mijn eigen scripts nooit zo heel veel... Omdat je het zelf gescript en als je er naar kijkt weet je meestal gelijk weer wat het allemaal doet.


Is het wel toegestaan op het moment dat je het object aanmaakt je gelijk de Class varablen mee geeft ??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$page_nums
= new Page_numbers("guestbook", "WHERE blocked='N'", $link_id);
?>


En kan het geen kwaat de Constructor zo vol te zetten met dingen ??
Gewijzigd op 15/03/2006 16:19:00 door The Beeding Clown
 
Han eev

Han eev

15/03/2006 16:18:00
Quote Anchor link
Jah dat moet juist ;)
 

15/03/2006 16:20:00
Quote Anchor link
nano:
Tnx, Commentaar zet ik in mijn eigen scripts nooit zo heel veel... Omdat je het zelf gescript en als je er naar kijkt weet je meestal gelijk weer wat het allemaal doet.
Dat zeggen heel veel mensen, maar ik denk niet dat als je je script over een maand of twee terug ziet dat je gelijk weet hoe het werkt.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:20:00
Quote Anchor link
Quote:
Jah dat moet juist ;)
Ah oke, tnx.. (ben er allemaal nog een beetje nieuw mee)
Gewijzigd op 15/03/2006 16:41:00 door The Beeding Clown
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 16:40:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Dat zeggen heel veel mensen, maar ik denk niet dat als je je script over een maand of twee terug ziet dat je gelijk weet hoe het werkt.
Daar heb je eigenlijk wel gelijk in idd.. En zeker met classes, die zijn meer plug and play en kijk je ook natuurlijk niet zo heel vaak meer na.
Gewijzigd op 15/03/2006 16:41:00 door The Beeding Clown
 

15/03/2006 16:58:00
Quote Anchor link
Daarom. Bijvoorbeeld: Een MySQL database driver voor de site bijvoorbeeld schrijf je als je het goed doet maar één keer, je hoeft hem niet meer terug te zien, je include hem en klaar. Maar over twee jaar wil je je site wat uitbreiden en je weet niet precies wat die ene functie deed. Er staat geen commentaar in je script en je bent twee uur bezig wat anders 30 seconden zou duren :-)
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 17:18:00
Quote Anchor link
Ik heb laatst nog een lading functies van 1 jaar oud van mijzelf omgezet in een class (in beiden geen commentaar, alleen maar logische functienamen, logische variabelen) en ik moet zeggen dat het me wel 20 seconden meer tijd koste dan toen ik die namen nog uit mijn hoofd kende.

Ik denk (herstel: ik weet) dat het bij klassen zoals deze van Nano (of die ik aan het bijwerken was) niet erg nodig is om commentaar in te voegen. Voor anderen mag het misschien handig zijn, maar ik denk dat het wel handig kan zijn voor anderen.

Mocht je het publiceren, dan gewoon goed documenteren. Bijvoorbeeld met PHPdoc.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Daar heb je idd ook wel weer gelijk in.. deze Class is ook niet zo heel erg ingewikkeld in elkaar gezet.

Heb ik nog wel even 1 vraagje.. :unsure:
Ik wil naast deze Class vanavond ook een Database Class gaan maken.

Hoe moet ik de query's uit deze Class veranderen zodat de gebuik maken van de Database Class ??

Moet ik in dit Object een Object Database aanmaken ?? Hoe gaat dat allemaal presies in zijn werk.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 17:52:00
Quote Anchor link
Ik geef zelf meestal bij de constructor een reverence naar een database-object mee. Maar aangezien dit een deel van een database-object zou kunnen zijn zou ik uitgaan van extend.

(Slecht) voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
Class Database{
   function
doeIets() {
      echo 'ik doe iets, en je mag bij voorkeur nooit uit een klasse echoen';
   }
}


Class Page_numbers extends Database{
   function
doeNiets() {
      $this->doeIets();
   }
}

?>


je moet wel even oppassen: De __construct functie van Page_numbers overschrijft die van Database, dus je kan denk ik het beste bij Database een functie initConnection() maken, en vanuit je __construct functie daar naar verwijzen.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
woei, oke...

Uhmm "extends" betekend toch dat ie alle Propeties en Methods van zijn Parent Class erft ??

De $this-> refereerd (als ik het goed heb) naar zijn eigen Class (object)

Is het niet makkelijker (zit ik ineens te denken) om na het aanmaken van het Database Object, in de Pagenumber Class "$Database->run_query($sql);" te doen, of gaat dat niet werken, is dat niet slim om het op die manier aan te pakken?

Sorry als ik mischien een beetje bull lul nu, ik ben er echt nog een beetje nat achter mijn oren mee allemaal.

Ik hoor graag de reacties, wil het allemaal snel en belangrijker nog, op de goeie manier onder de knie krijgen.
 

15/03/2006 18:12:00
Quote Anchor link
extend -> [vertalen] -> uitbreiden, dus ja :-)
 
Jelmer -

Jelmer -

15/03/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Je kan ook in de Pagenumbers-klasse een Database-instance maken, maar ik denk dat een extend hier gewoon beter op z'n plaats is aangezien de pagenumbers-klasse eigenlijk een onderdeel, een uitbreiding op de Database-klasse is.

$this wijst inderdaad naar alle functies en alle variabelen binnen de scope van de klasse, en als je een klasse extend, krijg je inderdaad ook alle functies en variabelen van de klasse die je uitbreidt in die scope, tenzij je ze in de extentie overschrijft.
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

15/03/2006 18:38:00
Quote Anchor link
Ah oke.. ik snap um idd.. :)

ik ga er lekker verder mee spelen.. Als ik er niet uitkom kom ik jullie wel weer even lastig vallen met alle problemen waar ik tegenaan loop. :P

Heel erg bedankt voor de feedback en antwoorden op mijn vragen, stel het zeer op prijs :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.