OOP gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:02:53
Quote Anchor link
het is misschien al wat laat, maar ik plaats het toch! ik heb inmiddels een gastenboek gemaakt d.m.v. een tutorial op webdevils. alleen doet hij het niet helemaal.. ik snap ook niet hoe ik het gebruiken moet. graag jullie hulp!

dit is wat ik heb tot nu.

class
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
class Gastenboek {

            private $reacties;
            private $bestand;

            public function __construct($bestand) {

                $this->bestand = $bestand;
            }


            public function reactie_toevoegen(Reactie $reactie) {

                $fp = fopen($this->bestand, 'a');
                fwrite($fp, $reactie->weergeven());
                fclose($fp);             }

            public function weergeven() {

                return '<div id="gastenboek">' . file_get_contents($this->bestand) . '</div>';
            }
    }


    class Gebruiker {

            private $naam;
            private $email;
            private $website;

            public function __construct($naam, $email, $website) {

                $this->naam = $naam;
                $this->email = $email;
                $this->website = $website;
            }


            public function reactie_plaatsen(Gastenboek $gastenboek, $reactie) {

                $reactie = new Reactie($reactie, $this, date('d-m-Y'), date('h:i'));
                $gastenboek->reactie_toevoegen($reactie);
            }


            public function weergeven() {

                if($this->website != null)
                    return '<a href="' . $this->website . '" >' . $this->naam . '</a>';

                else
                    return $this->naam;
            }
    }


    class Reactie {

            private $Gebruiker;
            private $reactie;
            private $datum;
            private $tijd;

            public function __construct($reactie, Gebruiker $gebruiker, $datum, $tijd) {

                $this->reactie = $reactie;
                $this->gebruiker = $gebruiker;
                $this->datum = $datum;
                $this->tijd = $tijd;
            }


            public function weergeven() {

                return '<div class="reactie">
                        <span class="geplaatst">Geplaatst door: '
. $this->gebruiker->weergeven() . ' op
                        <strong>'
. $this->datum . '</strong> om
                        <strong>'
. $this->tijd . '</strong></span>
                        <p>'
. $this->reactie . '</p></div><br />';

            }
    }

?>


en ik heb in mijn index.php dit gezet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

 $gastenboek
= new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    echo $gastenboek->weergeven();

    $gastenboek = new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    $gebruiker = new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
         
     ?>


<form method="post">

<div>

<input type="text" id="naam" name="naam" placeholder="naam">
</div>
<div>
<input type="email" id="email" name="email" placeholder="email" requierd>
</div>
<div>
<input type="website" id="website" name="website" placeholder="website">
</div>

<div>
<input type="textarea" id="reactie" name="reactie" placeholder="reactie">
</div>

<div>
<input type="submit" value="plaats reactie">
</div>
</form>

?>

ik krijg de volgende problemen/foutmeldingen:

undefined *** over deze regels ( nu zou ik in flat php wel weten hoe dit op te lossen maar hoe zou ik dit nu aan pakken?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $gebruiker
= new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
?>


verder elke keer als ik refresh dan zie ik

Geplaatst door: op 26-04-2012 om 10:51

verder niets..

en dan alleen het form ( wat ik niet weet hoe nu aan te sluiten op het php gedeelte )

kan iemand me een opstapje geven hoe nu verder?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:15:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2012 23:08:54
Quote Anchor link
Dit staat verder gewoon los van de class.... Je moet gewoon met $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" controlen of je formulier verstuurd is. ZO ja, dan roep je die class in $gebruik aan, zoals je nu al doet.
Gewijzigd op 26/04/2012 23:09:16 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:15:10
Quote Anchor link
Tevens je hebt een code geschreven maar je weet niet hoe je het moet gebruiken? Sorry, maar dat komt bij mij over van ik heb iets gecopypast en begrijp eigenlijk de hele gedachte er niet achter.

Probeer scripten echt te begrijpen, probeer niet zomaar te denken 'ach dat legt iemand straks wel uit of dat hoef ik niet te weten'. Nee, OOP is nadenken. Het grootste verschil tussen flat PHP en OOP PHP is dat flat gewoon neer wordt gekwakt zonder enig denken erachter en dat je bij OOP eerst wel een uur nadenkt over hoe je iets goed maakt en dan pas gaat scripten.

Ik denk, zoals erwin al in een vorige topic van je aangaf, dat OOP nog wat te hoog gegrepen is. Probeer eerst normale PHP scripts goed te begrijpen en na te denken over normaal PHP en dan pas verder te gaan naar OOP.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:19:02
Quote Anchor link
@wouter ik snap wat het doet en de gedachtegang ook.. het werkt ook maar zoals in mijn Starttopic hij plaatst gewoon lege inhoud als ik het formuliertje niet invul.

in flat php zou ik zoals aar zegt $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" gebruiken.

maar hoe dit nou in OOP?

kan ik dit ook gewoon gebruiken of moet ik daar ook een ( form control class ) voor schrijven.

overigens snap ik ook niet hoe undefined errors op te lossen in OOP maar dat zou niets met de logica te maken moeten hebben toch? dat is gewoon weten hoe en klaar.. neem ik aan..

Toevoeging op 26/04/2012 23:21:19:

edit: een voorbeeld van wat ik nu allemaal heb

development.reshadfarid.nl
Gewijzigd op 26/04/2012 23:21:39 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:21:23
Quote Anchor link
Voor OOP kun je ook gewoon flat PHP gebruiken om klassen aan te roepen, dat moet toch een keer gebeuren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // saaie validatie (eventueel een FormValidate klasse)
    $user = new User($_POST['from']);
    $post = new Post($user, $_POST['title'], $_POST['description']);

    $post->save();
}

?>
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:25:12
Quote Anchor link
hmm dit snap ik nu. toegepast en heb alle errors weg zoals het hoort ook! maar nu wil ik de input controleren.. wordt dit doorgaans in OOP gedaan of met flat php?
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:27:16
Quote Anchor link
Je kan een FormValidte klasse aanmaken om dit te doen, is wel zo OOP. Alleen je kan het ook met flat PHP doen.

Het is een beetje hoe je zelf vind hoever je moet gaan. Je kan zover gaan als in talen als JAVA of C# waarbij je alleen nog maar MyApp::main() hoeft aan te roepen en dat dan alles gaat werken. Maar je kan het ook wat minder OO houden en ook wat flat erbij gooien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:30:13
Quote Anchor link
Reshadd, niet vervelend bedoeld hoor, maar gezien je posts van de afgelopen dagen heb ik het idee dat je beter eerst wat basis PHP kennis kunt opdoen. Aan de hand van de vragen die je stelt krijg ik namelijk het idee dat het aan wat algemene PHP kennis ontbreekt. Ik denk dat je nu even iets teveel boven je niveau bezig bent. Ik denk dat je het zeker wel in je hebt, maar je moet eerst de basis wat beter onder de knie krijgen. Nogmaals, niet lullig bedoeld... ik probeer je alleen de juiste richting in te sturen.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:38:50
Quote Anchor link
@ozzie ik snap wat je bedoelt.. maar ik denk niet dat dat aan mijn kennis ligt maar aan mijn eigen verwachtingen. ik wil soms zoveel doen dat ik erover ga nadenken en alles in mijn hoofd ga stoppen met hoe en wat alles moet ( logica ) en dat ik daardoor een blackout krijg. dit heb ik overigens niet alleen met programmeren maar ook met gewoon een simpel rekentoetsje waardoor ik niet meer weet wat 2 + 2 was ( nee ik ben niet dyslectisch ) maar vandaar dat ik van mijn stagebegeleider ook zegt dat ik alle stappen op mijn todolist moet zetten en alles moet documenteren zodat als ik iets wil weten mezelf niets moet afvragen maar gewoon opzoeken in mijn documentatie. maar dit gaat ook niet altijd goed ik doe al ruim een jaar php ( daarvoor al meerdere talen gedaan zoals C#, visual basic, klein stukje java ) en op een of ander manier vind ik OOP makkelijker te begrijpen omdat ik die talen ken alleen weet ik niet tot hoever ik een link kan leggen met OOP php en FLAT php zo bijvoorbeeld met de REQUEST_METHOD ik dacht dat ik zelfs daarvoor een class moest gaan schrijven vandaar dat ik vroeg hoe nu verder. al met al denk ik wel dat ik het kan zolang ik alles maar documenteer vandaar dat ik nu met OOP PHP alles op mijn website zet met uitleg txt bestandje ernaast zodat ik alles kan opzoeken. hoop dat ik het zo goed uitgelegd heb :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:47:33
Quote Anchor link
Haha, ja hoor je hebt het goed uitgelegd. Ik heb even wat handige tips voor je opgesteld. Leer ze uit je hoofd en leef er naar!

VANAF NU GELDT HET VOLGENDE VOOR JOU:

- Niks moet, ik (Reshadd) hoef echt helemaal niks en heb geen enkele verplichting.
- Om optimaal te presteren, moet ik niet alles tegelijk willen.
- Ik kan niet ineens van A naar Z en daarom doe ik alles STAPJE VOOR STAPJE.
- Als ik aan het programmeren ben, neem ik tussendoor regelmatig RUST.

Zo, laat over een weekje maar eens weten hoe het bevalt ;-)
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:49:12
Quote Anchor link
hahah, je bent niet de eerste die het zegt;) maar bedankt voor de tips! het is inderdaad tijd voor beetje rust dus macbook gaat uit en tv gaat aan! even niet meer programmeren en morgen weer verder :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:52:05
Quote Anchor link
Heel goed. Leer mijn tips uit je hoofd, want ik denk dat jij er veel profijt uit zal halen. Veel succes, en... relax ;-)
 
Roel -

Roel -

27/04/2012 00:26:53
Quote Anchor link
Of probeer eens Xcode. Je kunt leuke apps maken voor de iPhone e.d. met Objective-C, hoewel het wel een lastige taal is, heel verschillend van talen als PHP, Java, etc.
 
Olivier -

olivier -

27/04/2012 00:42:13
Quote Anchor link
Beste ,

heb je getest of er een php / html invoer beveiliging is zodat ik geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval($_GET['a']); ?>

kan posten en de hele website kan overnemen?


Groet ,

Olivier
 
Q S

Q S

27/04/2012 00:46:04
Quote Anchor link
Sorry ben hier nog niet lang maar Reshad...... Je legt mooi uit wat je allemaal doet. UML zegt je dan ook wel wat? Vaak wordt dit namelijk als basis gebruikt. M.a.w. Als je object georienteerd wil gaan programmeren dan is een goed plan wel echt nodig, anders is het echt zinloos en kun je het beter bij scripten houden.
 
Pim -

Pim -

27/04/2012 00:52:54
Quote Anchor link
Ik ben het niet met mijn voorgangers eens.
De object-oriëntatie is prima. Je lijkt te snappen hoe er een een relatie kan zijn tussen objecten en hoe dat te gebruiken.

De opslag van je code zit nu alleen iets te diep geïntegreerd met de rest. Probeer eens een gastenboek te maken dat niets met opslag te maken heeft. Denk aan een gastenboek als een 'houder' van berichten. Sla dus gewoon de berichten op in een array. De weergeef functie moet dan itereren (langs elk item gaan) met een foreach loop en dan bij elk bericht de weergeef() functie daarvan aanroepen.

Daarna kan je een opslagmechanisme toevoegen. Het opslaan van de gerenderde, 'weergegeven', HTML is onhandig, omdat het lastig is daar weer die array van berichten te maken. Veel verstandiger is het om het in een database of XML bestand op te slaan. Dan sla je niet de render op, maar alleen de echte informatie (naam, email, etc.). Je kan dan de volgende functies toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Gastenboek
{
    protected $berichten = array();

    public function opslaan($bestand)
    {

        // Bouw de basis
        foreach($this->berichten as $bericht) {
            // Maak XML van het bericht en voeg deze aan de basis toe
        }
        // Sla het XML bestand op
    }

    public static function laad($bestand)
    {

        // Lees de XML uit
        $gastenboek = new Gastenboek();
        foreach($berichten as $berichtData) {
            $bericht = new Bericht($berichtData['naam'], $berichtData['email'], enz...);
        }

        return $gastenboek;
    }
}

// Dan
$gastenboek = Gastenboek::laad('data.xml');
$gastenboek->weergeven();
?>

Die laatste methode kan je een 'static factory method' noemen, maar daar om je later nog wel achter. Het is gewoon een statische functie die voor je het object opbouwt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.