OOP gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:02:53
Quote Anchor link
het is misschien al wat laat, maar ik plaats het toch! ik heb inmiddels een gastenboek gemaakt d.m.v. een tutorial op webdevils. alleen doet hij het niet helemaal.. ik snap ook niet hoe ik het gebruiken moet. graag jullie hulp!

dit is wat ik heb tot nu.

class
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
class Gastenboek {

            private $reacties;
            private $bestand;

            public function __construct($bestand) {

                $this->bestand = $bestand;
            }


            public function reactie_toevoegen(Reactie $reactie) {

                $fp = fopen($this->bestand, 'a');
                fwrite($fp, $reactie->weergeven());
                fclose($fp);             }

            public function weergeven() {

                return '<div id="gastenboek">' . file_get_contents($this->bestand) . '</div>';
            }
    }


    class Gebruiker {

            private $naam;
            private $email;
            private $website;

            public function __construct($naam, $email, $website) {

                $this->naam = $naam;
                $this->email = $email;
                $this->website = $website;
            }


            public function reactie_plaatsen(Gastenboek $gastenboek, $reactie) {

                $reactie = new Reactie($reactie, $this, date('d-m-Y'), date('h:i'));
                $gastenboek->reactie_toevoegen($reactie);
            }


            public function weergeven() {

                if($this->website != null)
                    return '<a href="' . $this->website . '" >' . $this->naam . '</a>';

                else
                    return $this->naam;
            }
    }


    class Reactie {

            private $Gebruiker;
            private $reactie;
            private $datum;
            private $tijd;

            public function __construct($reactie, Gebruiker $gebruiker, $datum, $tijd) {

                $this->reactie = $reactie;
                $this->gebruiker = $gebruiker;
                $this->datum = $datum;
                $this->tijd = $tijd;
            }


            public function weergeven() {

                return '<div class="reactie">
                        <span class="geplaatst">Geplaatst door: '
. $this->gebruiker->weergeven() . ' op
                        <strong>'
. $this->datum . '</strong> om
                        <strong>'
. $this->tijd . '</strong></span>
                        <p>'
. $this->reactie . '</p></div><br />';

            }
    }

?>


en ik heb in mijn index.php dit gezet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

 $gastenboek
= new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    echo $gastenboek->weergeven();

    $gastenboek = new Gastenboek ('gastenboek.txt');
    $gebruiker = new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
         
     ?>


<form method="post">

<div>

<input type="text" id="naam" name="naam" placeholder="naam">
</div>
<div>
<input type="email" id="email" name="email" placeholder="email" requierd>
</div>
<div>
<input type="website" id="website" name="website" placeholder="website">
</div>

<div>
<input type="textarea" id="reactie" name="reactie" placeholder="reactie">
</div>

<div>
<input type="submit" value="plaats reactie">
</div>
</form>

?>

ik krijg de volgende problemen/foutmeldingen:

undefined *** over deze regels ( nu zou ik in flat php wel weten hoe dit op te lossen maar hoe zou ik dit nu aan pakken?)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $gebruiker
= new Gebruiker($_POST['naam'], $_POST['email'], $_POST['website']);
    $gebruiker->reactie_plaatsen($gastenboek, $_POST['reactie']);
?>


verder elke keer als ik refresh dan zie ik

Geplaatst door: op 26-04-2012 om 10:51

verder niets..

en dan alleen het form ( wat ik niet weet hoe nu aan te sluiten op het php gedeelte )

kan iemand me een opstapje geven hoe nu verder?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:28:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2012 23:08:54
Quote Anchor link
Dit staat verder gewoon los van de class.... Je moet gewoon met $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" controlen of je formulier verstuurd is. ZO ja, dan roep je die class in $gebruik aan, zoals je nu al doet.
Gewijzigd op 26/04/2012 23:09:16 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:15:10
Quote Anchor link
Tevens je hebt een code geschreven maar je weet niet hoe je het moet gebruiken? Sorry, maar dat komt bij mij over van ik heb iets gecopypast en begrijp eigenlijk de hele gedachte er niet achter.

Probeer scripten echt te begrijpen, probeer niet zomaar te denken 'ach dat legt iemand straks wel uit of dat hoef ik niet te weten'. Nee, OOP is nadenken. Het grootste verschil tussen flat PHP en OOP PHP is dat flat gewoon neer wordt gekwakt zonder enig denken erachter en dat je bij OOP eerst wel een uur nadenkt over hoe je iets goed maakt en dan pas gaat scripten.

Ik denk, zoals erwin al in een vorige topic van je aangaf, dat OOP nog wat te hoog gegrepen is. Probeer eerst normale PHP scripts goed te begrijpen en na te denken over normaal PHP en dan pas verder te gaan naar OOP.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:19:02
Quote Anchor link
@wouter ik snap wat het doet en de gedachtegang ook.. het werkt ook maar zoals in mijn Starttopic hij plaatst gewoon lege inhoud als ik het formuliertje niet invul.

in flat php zou ik zoals aar zegt $_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST" gebruiken.

maar hoe dit nou in OOP?

kan ik dit ook gewoon gebruiken of moet ik daar ook een ( form control class ) voor schrijven.

overigens snap ik ook niet hoe undefined errors op te lossen in OOP maar dat zou niets met de logica te maken moeten hebben toch? dat is gewoon weten hoe en klaar.. neem ik aan..

Toevoeging op 26/04/2012 23:21:19:

edit: een voorbeeld van wat ik nu allemaal heb

development.reshadfarid.nl
Gewijzigd op 26/04/2012 23:21:39 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:21:23
Quote Anchor link
Voor OOP kun je ook gewoon flat PHP gebruiken om klassen aan te roepen, dat moet toch een keer gebeuren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // saaie validatie (eventueel een FormValidate klasse)
    $user = new User($_POST['from']);
    $post = new Post($user, $_POST['title'], $_POST['description']);

    $post->save();
}

?>
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:25:12
Quote Anchor link
hmm dit snap ik nu. toegepast en heb alle errors weg zoals het hoort ook! maar nu wil ik de input controleren.. wordt dit doorgaans in OOP gedaan of met flat php?
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:27:16
Quote Anchor link
Je kan een FormValidte klasse aanmaken om dit te doen, is wel zo OOP. Alleen je kan het ook met flat PHP doen.

Het is een beetje hoe je zelf vind hoever je moet gaan. Je kan zover gaan als in talen als JAVA of C# waarbij je alleen nog maar MyApp::main() hoeft aan te roepen en dat dan alles gaat werken. Maar je kan het ook wat minder OO houden en ook wat flat erbij gooien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:30:13
Quote Anchor link
Reshadd, niet vervelend bedoeld hoor, maar gezien je posts van de afgelopen dagen heb ik het idee dat je beter eerst wat basis PHP kennis kunt opdoen. Aan de hand van de vragen die je stelt krijg ik namelijk het idee dat het aan wat algemene PHP kennis ontbreekt. Ik denk dat je nu even iets teveel boven je niveau bezig bent. Ik denk dat je het zeker wel in je hebt, maar je moet eerst de basis wat beter onder de knie krijgen. Nogmaals, niet lullig bedoeld... ik probeer je alleen de juiste richting in te sturen.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:38:50
Quote Anchor link
@ozzie ik snap wat je bedoelt.. maar ik denk niet dat dat aan mijn kennis ligt maar aan mijn eigen verwachtingen. ik wil soms zoveel doen dat ik erover ga nadenken en alles in mijn hoofd ga stoppen met hoe en wat alles moet ( logica ) en dat ik daardoor een blackout krijg. dit heb ik overigens niet alleen met programmeren maar ook met gewoon een simpel rekentoetsje waardoor ik niet meer weet wat 2 + 2 was ( nee ik ben niet dyslectisch ) maar vandaar dat ik van mijn stagebegeleider ook zegt dat ik alle stappen op mijn todolist moet zetten en alles moet documenteren zodat als ik iets wil weten mezelf niets moet afvragen maar gewoon opzoeken in mijn documentatie. maar dit gaat ook niet altijd goed ik doe al ruim een jaar php ( daarvoor al meerdere talen gedaan zoals C#, visual basic, klein stukje java ) en op een of ander manier vind ik OOP makkelijker te begrijpen omdat ik die talen ken alleen weet ik niet tot hoever ik een link kan leggen met OOP php en FLAT php zo bijvoorbeeld met de REQUEST_METHOD ik dacht dat ik zelfs daarvoor een class moest gaan schrijven vandaar dat ik vroeg hoe nu verder. al met al denk ik wel dat ik het kan zolang ik alles maar documenteer vandaar dat ik nu met OOP PHP alles op mijn website zet met uitleg txt bestandje ernaast zodat ik alles kan opzoeken. hoop dat ik het zo goed uitgelegd heb :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:47:33
Quote Anchor link
Haha, ja hoor je hebt het goed uitgelegd. Ik heb even wat handige tips voor je opgesteld. Leer ze uit je hoofd en leef er naar!

VANAF NU GELDT HET VOLGENDE VOOR JOU:

- Niks moet, ik (Reshadd) hoef echt helemaal niks en heb geen enkele verplichting.
- Om optimaal te presteren, moet ik niet alles tegelijk willen.
- Ik kan niet ineens van A naar Z en daarom doe ik alles STAPJE VOOR STAPJE.
- Als ik aan het programmeren ben, neem ik tussendoor regelmatig RUST.

Zo, laat over een weekje maar eens weten hoe het bevalt ;-)
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 23:49:12
Quote Anchor link
hahah, je bent niet de eerste die het zegt;) maar bedankt voor de tips! het is inderdaad tijd voor beetje rust dus macbook gaat uit en tv gaat aan! even niet meer programmeren en morgen weer verder :P
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/04/2012 23:52:05
Quote Anchor link
Heel goed. Leer mijn tips uit je hoofd, want ik denk dat jij er veel profijt uit zal halen. Veel succes, en... relax ;-)
 
Roel -

Roel -

27/04/2012 00:26:53
Quote Anchor link
Of probeer eens Xcode. Je kunt leuke apps maken voor de iPhone e.d. met Objective-C, hoewel het wel een lastige taal is, heel verschillend van talen als PHP, Java, etc.
 
Olivier -

olivier -

27/04/2012 00:42:13
Quote Anchor link
Beste ,

heb je getest of er een php / html invoer beveiliging is zodat ik geen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php eval($_GET['a']); ?>

kan posten en de hele website kan overnemen?


Groet ,

Olivier
 
Q S

Q S

27/04/2012 00:46:04
Quote Anchor link
Sorry ben hier nog niet lang maar Reshad...... Je legt mooi uit wat je allemaal doet. UML zegt je dan ook wel wat? Vaak wordt dit namelijk als basis gebruikt. M.a.w. Als je object georienteerd wil gaan programmeren dan is een goed plan wel echt nodig, anders is het echt zinloos en kun je het beter bij scripten houden.
 
Pim -

Pim -

27/04/2012 00:52:54
Quote Anchor link
Ik ben het niet met mijn voorgangers eens.
De object-oriëntatie is prima. Je lijkt te snappen hoe er een een relatie kan zijn tussen objecten en hoe dat te gebruiken.

De opslag van je code zit nu alleen iets te diep geïntegreerd met de rest. Probeer eens een gastenboek te maken dat niets met opslag te maken heeft. Denk aan een gastenboek als een 'houder' van berichten. Sla dus gewoon de berichten op in een array. De weergeef functie moet dan itereren (langs elk item gaan) met een foreach loop en dan bij elk bericht de weergeef() functie daarvan aanroepen.

Daarna kan je een opslagmechanisme toevoegen. Het opslaan van de gerenderde, 'weergegeven', HTML is onhandig, omdat het lastig is daar weer die array van berichten te maken. Veel verstandiger is het om het in een database of XML bestand op te slaan. Dan sla je niet de render op, maar alleen de echte informatie (naam, email, etc.). Je kan dan de volgende functies toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Gastenboek
{
    protected $berichten = array();

    public function opslaan($bestand)
    {

        // Bouw de basis
        foreach($this->berichten as $bericht) {
            // Maak XML van het bericht en voeg deze aan de basis toe
        }
        // Sla het XML bestand op
    }

    public static function laad($bestand)
    {

        // Lees de XML uit
        $gastenboek = new Gastenboek();
        foreach($berichten as $berichtData) {
            $bericht = new Bericht($berichtData['naam'], $berichtData['email'], enz...);
        }

        return $gastenboek;
    }
}

// Dan
$gastenboek = Gastenboek::laad('data.xml');
$gastenboek->weergeven();
?>

Die laatste methode kan je een 'static factory method' noemen, maar daar om je later nog wel achter. Het is gewoon een statische functie die voor je het object opbouwt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.