Open popup met dynamic data

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Cash

Johnny Cash

06/10/2017 15:25:39
Quote Anchor link
Goedemiddig,

Ik worstel met het volgende.
Ik heb 3 verschillende afbeeldingen (van 3 verschillende portfolio items) in de index.php staan.

Op een afbeelding kan geklikt worden waarna je een popup te zien krijgt (popup wordt ook geladen in de index.php file). De links van de portfolio items zien er als volgt uit:
<a href="#gallery-popup" class="has-gallery-popup" title="Open Gallery Popup">Appartement 1</a>
<a href="#gallery-popup" class="has-gallery-popup" title="Open Gallery Popup">Appartement 2</a>
<a href="#gallery-popup" class="has-gallery-popup" title="Open Gallery Popup">Appartement 3</a>

De gallery-popup wordt geladen, maar bevat alleen de tekst, titel + foto's van Appartement 1.
Wat moet ik toevoegen aan de bovenstaande URL's om in de popup dymanische content te laten zien?

Het idee wat ik had om het plat te schetsen is:
<a href="#gallery-popup?building=1" class="has-gallery-popup" title="Open Gallery Popup">Appartement 1</a>
<a href="#gallery-popup?building=2" class="has-gallery-popup" title="Open Gallery Popup">Appartement 2</a>

Maar op deze manier wordt de popup geopend.

Een voorbeeld van het bovenstaande vind je op: http://wp1.themexlab.com/html2/tyche-property/
bij het onderdeel "Checkout Villa Photos".

Ik maak gebruik van: Master Slider – Responsive Touch Swipe Slider (@version 2.15.1)
Het betreft overigens geen WP website of iets.


Ik hoor heel graag in welke richting ik moet denken om hetgeen te doen wat ik voor ogen heb.


Groetjes,
Johnny
Gewijzigd op 06/10/2017 15:26:45 door Johnny Cash
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:29:22
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/10/2017 19:55:19
Quote Anchor link
Je hebt drie afbeeldingen waarop geklikt kan worden maar je hebt ook een slider :-/

In mijn ogen wel twee verschillende dingen maar uiteindelijk komt het ook wel weer op hetzelfde neer. Laten we het getal 3 aanhouden. Om drie verschillende dingen één voor één te laten zien moeten ze alle drie gewoon in de HTML opgenomen worden.

zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<html>
    <body>
        <div id="popup1" class"popups">
            <!-- inhoud popup 1 -->
        </div>

        <div id="popup2" class"popups">
            <!-- inhoud popup 2 -->
        </div>

        <div id="popup3" class"popups">
            <!-- inhoud popup 3 -->
        </div>
    </body>
</html>


De truc is om twee van de drie te verbergen met CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
.popups {
    display: none;
}
#popup1 {
    display: block;
}


Nu zal alleen popup1 zichtbaar zijn. Zonder enige interactie zal dat zo blijven dus willen we wat HTML elementen toevoegen waar een gebruiker op kan klikken en er vervolgens één van de andere drie getoond wordt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>
    <body>
        <div id="popup1" class"popups">
            <!-- inhoud popup 1 -->
        </div>

        <div id="popup2" class"popups">
            <!-- inhoud popup 2 -->
        </div>

        <div id="popup3" class"popups">
            <!-- inhoud popup 3 -->
        </div>
        <nav>
            <a href="#popup1" class="popup-link">popup 1</a>
            <a href="#popup2" class="popup-link">popup 2</a>
            <a href="#popup3" class="popup-link">popup 3</a>
        </nav>
    </body>
</html>


De rest wat je nodig hebt is javascript.

simpel gezegd:
Als er op een <a> element geklikt wordt die de class popup-link heeft dan
- alle drie de popups onzichtbaar maken
- de popup die in het href attribuut staat zichtbaar maken
- op deze pagina blijven en niet zoals een <a> normaal gesproken doet naar een nieuwe pagina gaan.

Toevoeging op 06/10/2017 20:32:32:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
// verkrijg een array (lijst) met HTML elementen die class="popup-link" hebben
var links = document.getElementsByClassName('popup-link');

// een lus die alle elementen die class="popup-link" hebben n voor n doorloopt
for (i = 0; i < links.length; i++) {
  
  // hang een onclick event aan het element
  links[i].onclick = function() {
    // verkrijg een array (lijst) met HTML elementen die class="popups" hebben
    var popups = document.getElementsByClassName('popups');
    // een lus die alle elementen die class="popups" hebben n voor n doorloopt
    for (i = 0; i < popups.length; i++) {
      // verberg de popup
      popups[i].style.display = 'none';
    };
    // lees het id uit het href attribuut ( bijvoorbeeld href="popup2")
    var id = this.getAttribute('href');
    // verkrijg het HTML element met het id. ( bijvoorbeeld id="popup2")
    var element = document.getElementById(id);
    // laat het HTML element zien aan de gebruiker
    element.style.display = 'block';

    // voorkom een redirect
    return false;
  };
  
};


Toevoeging op 06/10/2017 20:33:16:

https://codepen.io/anon/pen/KXQqVJ
Gewijzigd op 06/10/2017 19:56:56 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/10/2017 22:52:04
Quote Anchor link
Sidesnotes:
* TS gebruikt al jquery, dus bovenstaande kan een stuk korter.
* wanneer je een zeker gedrag koppelt aan bepaalde elementen, en je deze elementen kunt groeperen in een container verdient dat doorgaans de voorkeur, vervolgens kun je het gedrag specifiek koppelen aan (de elementen) binnen die container, wat uit oogpunt van event handling ook wat efficiënter of iig dynamischer is (als ik mij niet vergis heet dit delegated events; het voordeel hiervan is dat je potentieel dynamisch content kunt inladen omdat je niet de verplichting hebt om dan en daar een click-event te koppelen aan een reeds bestaand element maar dat je dit dus delegeert).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2017 09:38:22
Quote Anchor link
Thomas,

Bedankt voor je reactie over delegated events. Daar kan ik wel iets mee :-)
Ik haal uit de tekst nergens dat TS jQuery gebruikt? Desgewenst kan ik het aanpassen naar jQuery.
Uiteindelijk heb je meestal de minste code wanneer je GEEN gebruik maakt van libraries als JQuery en Bootstrap maar wel is het zo dat je ZELF minder code hoeft te schrijven.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/10/2017 20:10:52
Quote Anchor link
Ga naar de site, Ctrl-u, Ctrl-f "jquery", wordt onderin de source ingeladen.

Uiteraard, alles is een tradeoff, maar met jQuery heb je het "voordeel" dat je zelf minder code hoeft te schrijven (write less, do more) en er tot op zekere hoogte rekening wordt gehouden met cross browser compatibiliteit.

Bij het schrijven van snippets is het belangrijk dat je ook rekening houdt met namespacing enzo, zodat je, vooral als je met grotere sites te maken hebt, niet het gevaar loopt dat je op een of andere manier bestaande functionaliteit breekt (nu zal dit gevaar hier wel meevallen :p). Ik denk dat een framework je doorgaans beter in staat stelt om dat te doen. Of in ieder geval makkelijker functionaliteit in kunt voegen die niet van invloed is op reeds bestaande functionaliteit, m.a.w. het maakt integratie wat makkelijker.
Gewijzigd op 07/10/2017 20:12:05 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.