-Opgelost- URL aanroepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 11:45:39
Quote Anchor link
Voor een SMS API krijg ik een URL binnen met verschillende $_GET waarders.
Deze gooi ik in een database, ook dit gaat goed.

Maar na het INSERT TO moet er een URL aangesproken worden in de form van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?username=test&handle=d6861a
8f6697a28fe7d92c586178ce55&shortkey=TEST&shortcode=3010&sendto=31612345678&mo_me
ssageid=32479824397&message=Dit+is+een+test&tariff=025&returnid=yes


Maar hoe roep ik deze URL eigenlijk aan na een INSERT?
Of kan dat gewoon met een header functie.
Gewijzigd op 31/07/2012 21:33:19 door Remco schrubben
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:47:42
 
Reshad F

Reshad F

31/07/2012 11:48:43
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je die url ook een id meegeeft?

dan doe je iets in de trend van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

'SELECT url, id FROM table WHERE id = "id"';

?>
Gewijzigd op 31/07/2012 11:49:00 door Reshad F
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 11:53:48
Quote Anchor link
Ik hoef geen SELECT te maken. Die maak ik op een andere pagina in de admin om de gestuurde sms uit te lezen vanuit de database.

De url die ik hier boven geef moet ik aanroepen om de verstuurde een berichtje terug te sturen.

Voorbeeld:
- SMSer stuurt: Hoi ik schrijf me graag in voor de informatie.
- Tekst "Hoi ik schijf me graag in voor de informatie." word opgeslagen in de database samen met nodige andere informatie.
- Vervolgens moet ik de server aanroepen met de gegeven url, om een bedank berichtje terug te sturen.

Alleen weet ik niet hoe ik dat doe.
 
Reshad F

Reshad F

31/07/2012 12:01:53
Quote Anchor link
En met welke functie wil je die url aanroepen vanuit de database dan?
 
Erwin H

Erwin H

31/07/2012 12:07:47
Quote Anchor link
Het ligt er een beetje aan wat je wilt doen. Als je alleen als vervolgactie de gebruiker wilt forwarden naar een andere pagina dan kan het via een aanroep naar header(). Daarmee verlies je wel de mogelijkheid om in de huidige pagina output te genereren.
Als je echter alleen maar een actie wilt laten uitvoeren via die link, maar de output wilt genereren via de huidige pagin, dan kan je dat doen via bijvoorbeeld file_get_contents(). Die roept de url aan en leest de data die wordt gegenereerd uit. Krijg je geen output terug is er ook niets aan de hand, dan gaat je script gewoon verder.
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 17:01:15
Quote Anchor link
Volgens mij word ik niet goed begrepen.

Ik ben bezig om een SMS dienst op te zetten via TargetSMS.
Mensen sturen dus een SMS naar mij toe met bepaalde $_GET waarders.
Deze waarders lees ik uit en zet ik in een database.

Maar als de SMS aan is gekomen bij ons, moet er een berichtje terug gestuurd worden naar de gene die een SMS heeft gestuurd. Daar heb ik via de site van TargetSMS dus deze url voor gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?username=test&handle=d6861a
8f6697a28fe7d92c586178ce55&shortkey=TEST&shortcode=3010&sendto=31612345678&mo_me
ssageid=32479824397&message=Dit+is+een+test&tariff=025&returnid=yes


Het probleem zit hem dus niet in het ophalen of weg zetten van gegevens in de database maar het probleem zit in het berichten terug sturen naar de SMSer.
Ik krijg van TargetSMS alleen een voorbeeld hoe de url er uit kan zien om een berichtje terug te sturen. Alleen die is niet echt duidelijk met welke php functie ik dat kan doen.

Hier kunt je enige uitleg vinden over terug sturen van sms naar gebruiker toe. Pagina 5 HIER
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 17:08:15
Quote Anchor link
Bij TargetSMS kan jij toch een URL bepalen waar TargetSMS de inhoud van de de ontvangen SMSjes achterlaat?

Je kijkt dan aan de hand van POST of GEt waardes (ligt eraan hoe TargetSMS werkt) naar de data, en verwerkt deze in je database. Als dit gelukt is kan je toch zelf via file_get_content() een bericht terug sturen naar diegene.
 
Erwin H

Erwin H

31/07/2012 17:31:59
Quote Anchor link
Remco schrubben op 31/07/2012 17:01:15:
Alleen die is niet echt duidelijk met welke php functie ik dat kan doen.

Ddat heb ik je dus net uitgelegd, waarbij je het dus niet via de header optie moet doen.
Verder ga ik ervanuit dat je geen probleem hebt met het maken van de url, dat is immers gewoon een string waar je mee kan doen wat je wilt.
 
Eddy E

Eddy E

31/07/2012 17:35:36
Quote Anchor link
Zo ik lees zoekt Remco inderdaad iets als file_get_contents().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

// setting the vars
$username = 'test';
$handle = 'd6861a8f6697a28fe7d92c586178ce55';
$shortkey = 'TEST';
$shortcode = '3010';
$sendto = '31612345678';
$mo_messageid = '32479824397';
$message = "Dit is een test";
$tariff = '025';
$returnid = 'yes';

// make request and get the returned_id
$returned_id = file_get_contents("http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?".
"username=".$username.
"&handle=".$handle.
"&shortkey=".$shortkey.
"&shortcode=".$shortcode.
"&sendto=".$sendto.
"&mo_messageid=".$mo_messageid.
"&message=".urlencode($message).
"&tariff=".$tariff.
"&returnid=".$returnid);

echo 'Returned id: '.$returned_id. '...<br>';
?>


Of korter...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$request
['username'] = 'test';
$request['handle'] = 'd6861a8f6697a28fe7d92c586178ce55';
$request['shortkey'] = 'TEST';
$request['shortcode'] = '3010';
$request['sendto'] = '31612345678';
$request['mo_messageid'] = '32479824397';
$request['message'] = "Dit is een test";
$request['tariff'] = '025';
$request['returnid'] = 'yes';

// make request and get the returned_id
$request_uri = '?'.http_build_query($request);
$returned_id = file_get_contents("http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp".$request_uri);

echo 'Returned id: '.$returned_id. '...<br>';

?>
Gewijzigd op 31/07/2012 17:40:30 door Eddy E
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 18:16:22
Quote Anchor link
Erwin zo had ik je uitleg niet gelezen sorry.
Santhe ik heb die url aan gegeven. Het binnen halen van de gegevens is niet het probleem. Het versturen van een 1 sms berichtje na binnen komst is het probleem.

Eddy, bedankt voor het voorbeeld. Ik ga deze straks even testen.
Sorry ben niet echt gedreven in php om nieuwe functie;s te maken of uit te schrijven. Ben hier nog lerende in.
 
Eddy E

Eddy E

31/07/2012 18:45:26
Quote Anchor link
Het onderste voorbeeld is wellicht het beste (wat flexibeler, en toch duidelijk).
http_build_query() is een relatief nieuwe functie, maar wel handig.

Bovenste voorbeeld doet niets meer dan variabelen kopieren en dan kan het net zo goed direct in de string (van tekens).
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:35:15
Quote Anchor link
Ik heb het onderste voorbeeld ook gebruikt.
Het lijkt er op moment op dat alles werkt na behoren.

Ik krijg de gestuurde SMS netjes in de Database.
Tevens na het INSERT TO krijg ik netjes een berichtje terug op mijn telefoon.

Bedankt voor de reactie's.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:35:15
Quote Anchor link
Die data uit de $request-array van Eddy kan je uit de POST of GET aanroep halen welke je terug krijgt van TargetPay nadat iemand naar jouw keyword heeft geSMSéd
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:36:22
Quote Anchor link
Aar ik heb ook bepaalde waarders gebruikt met de $_GET.
Dit scheelde weer enkele statice invoeringen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:40:27
Quote Anchor link
statice?

maar goed, is het inmiddels gelukt? ZO niet, waar loop je op vast?
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:42:42
Quote Anchor link
Ja ik bedoelde natuurlijk staties en niet met een $var.

Maar het is gelukt onder tussen.
Zie mijn berichtje van 31/07/2012/ 20:35:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:48:52
Quote Anchor link
Statisch is het juiste woord, in deze context ook hard-coded genoemd.... ;-)

Fijn dat het gelukt is. :-)
Gewijzigd op 31/07/2012 20:49:21 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.