-Opgelost- URL aanroepen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 11:45:39
Quote Anchor link
Voor een SMS API krijg ik een URL binnen met verschillende $_GET waarders.
Deze gooi ik in een database, ook dit gaat goed.

Maar na het INSERT TO moet er een URL aangesproken worden in de form van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?username=test&handle=d6861a
8f6697a28fe7d92c586178ce55&shortkey=TEST&shortcode=3010&sendto=31612345678&mo_me
ssageid=32479824397&message=Dit+is+een+test&tariff=025&returnid=yes


Maar hoe roep ik deze URL eigenlijk aan na een INSERT?
Of kan dat gewoon met een header functie.
Gewijzigd op 31/07/2012 21:33:19 door Remco schrubben
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:18:51
 
Reshad F

Reshad F

31/07/2012 11:48:43
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je die url ook een id meegeeft?

dan doe je iets in de trend van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

'SELECT url, id FROM table WHERE id = "id"';

?>
Gewijzigd op 31/07/2012 11:49:00 door Reshad F
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 11:53:48
Quote Anchor link
Ik hoef geen SELECT te maken. Die maak ik op een andere pagina in de admin om de gestuurde sms uit te lezen vanuit de database.

De url die ik hier boven geef moet ik aanroepen om de verstuurde een berichtje terug te sturen.

Voorbeeld:
- SMSer stuurt: Hoi ik schrijf me graag in voor de informatie.
- Tekst "Hoi ik schijf me graag in voor de informatie." word opgeslagen in de database samen met nodige andere informatie.
- Vervolgens moet ik de server aanroepen met de gegeven url, om een bedank berichtje terug te sturen.

Alleen weet ik niet hoe ik dat doe.
 
Reshad F

Reshad F

31/07/2012 12:01:53
Quote Anchor link
En met welke functie wil je die url aanroepen vanuit de database dan?
 
Erwin H

Erwin H

31/07/2012 12:07:47
Quote Anchor link
Het ligt er een beetje aan wat je wilt doen. Als je alleen als vervolgactie de gebruiker wilt forwarden naar een andere pagina dan kan het via een aanroep naar header(). Daarmee verlies je wel de mogelijkheid om in de huidige pagina output te genereren.
Als je echter alleen maar een actie wilt laten uitvoeren via die link, maar de output wilt genereren via de huidige pagin, dan kan je dat doen via bijvoorbeeld file_get_contents(). Die roept de url aan en leest de data die wordt gegenereerd uit. Krijg je geen output terug is er ook niets aan de hand, dan gaat je script gewoon verder.
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 17:01:15
Quote Anchor link
Volgens mij word ik niet goed begrepen.

Ik ben bezig om een SMS dienst op te zetten via TargetSMS.
Mensen sturen dus een SMS naar mij toe met bepaalde $_GET waarders.
Deze waarders lees ik uit en zet ik in een database.

Maar als de SMS aan is gekomen bij ons, moet er een berichtje terug gestuurd worden naar de gene die een SMS heeft gestuurd. Daar heb ik via de site van TargetSMS dus deze url voor gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?username=test&handle=d6861a
8f6697a28fe7d92c586178ce55&shortkey=TEST&shortcode=3010&sendto=31612345678&mo_me
ssageid=32479824397&message=Dit+is+een+test&tariff=025&returnid=yes


Het probleem zit hem dus niet in het ophalen of weg zetten van gegevens in de database maar het probleem zit in het berichten terug sturen naar de SMSer.
Ik krijg van TargetSMS alleen een voorbeeld hoe de url er uit kan zien om een berichtje terug te sturen. Alleen die is niet echt duidelijk met welke php functie ik dat kan doen.

Hier kunt je enige uitleg vinden over terug sturen van sms naar gebruiker toe. Pagina 5 HIER
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 17:08:15
Quote Anchor link
Bij TargetSMS kan jij toch een URL bepalen waar TargetSMS de inhoud van de de ontvangen SMSjes achterlaat?

Je kijkt dan aan de hand van POST of GEt waardes (ligt eraan hoe TargetSMS werkt) naar de data, en verwerkt deze in je database. Als dit gelukt is kan je toch zelf via file_get_content() een bericht terug sturen naar diegene.
 
Erwin H

Erwin H

31/07/2012 17:31:59
Quote Anchor link
Remco schrubben op 31/07/2012 17:01:15:
Alleen die is niet echt duidelijk met welke php functie ik dat kan doen.

Ddat heb ik je dus net uitgelegd, waarbij je het dus niet via de header optie moet doen.
Verder ga ik ervanuit dat je geen probleem hebt met het maken van de url, dat is immers gewoon een string waar je mee kan doen wat je wilt.
 
Eddy E

Eddy E

31/07/2012 17:35:36
Quote Anchor link
Zo ik lees zoekt Remco inderdaad iets als file_get_contents().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

// setting the vars
$username = 'test';
$handle = 'd6861a8f6697a28fe7d92c586178ce55';
$shortkey = 'TEST';
$shortcode = '3010';
$sendto = '31612345678';
$mo_messageid = '32479824397';
$message = "Dit is een test";
$tariff = '025';
$returnid = 'yes';

// make request and get the returned_id
$returned_id = file_get_contents("http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp?".
"username=".$username.
"&handle=".$handle.
"&shortkey=".$shortkey.
"&shortcode=".$shortcode.
"&sendto=".$sendto.
"&mo_messageid=".$mo_messageid.
"&message=".urlencode($message).
"&tariff=".$tariff.
"&returnid=".$returnid);

echo 'Returned id: '.$returned_id. '...<br>';
?>


Of korter...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$request
['username'] = 'test';
$request['handle'] = 'd6861a8f6697a28fe7d92c586178ce55';
$request['shortkey'] = 'TEST';
$request['shortcode'] = '3010';
$request['sendto'] = '31612345678';
$request['mo_messageid'] = '32479824397';
$request['message'] = "Dit is een test";
$request['tariff'] = '025';
$request['returnid'] = 'yes';

// make request and get the returned_id
$request_uri = '?'.http_build_query($request);
$returned_id = file_get_contents("http://api.targetsms.nl/ps_handler/sendmessagev2.asp".$request_uri);

echo 'Returned id: '.$returned_id. '...<br>';

?>
Gewijzigd op 31/07/2012 17:40:30 door Eddy E
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 18:16:22
Quote Anchor link
Erwin zo had ik je uitleg niet gelezen sorry.
Santhe ik heb die url aan gegeven. Het binnen halen van de gegevens is niet het probleem. Het versturen van een 1 sms berichtje na binnen komst is het probleem.

Eddy, bedankt voor het voorbeeld. Ik ga deze straks even testen.
Sorry ben niet echt gedreven in php om nieuwe functie;s te maken of uit te schrijven. Ben hier nog lerende in.
 
Eddy E

Eddy E

31/07/2012 18:45:26
Quote Anchor link
Het onderste voorbeeld is wellicht het beste (wat flexibeler, en toch duidelijk).
http_build_query() is een relatief nieuwe functie, maar wel handig.

Bovenste voorbeeld doet niets meer dan variabelen kopieren en dan kan het net zo goed direct in de string (van tekens).
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:35:15
Quote Anchor link
Ik heb het onderste voorbeeld ook gebruikt.
Het lijkt er op moment op dat alles werkt na behoren.

Ik krijg de gestuurde SMS netjes in de Database.
Tevens na het INSERT TO krijg ik netjes een berichtje terug op mijn telefoon.

Bedankt voor de reactie's.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:35:15
Quote Anchor link
Die data uit de $request-array van Eddy kan je uit de POST of GET aanroep halen welke je terug krijgt van TargetPay nadat iemand naar jouw keyword heeft geSMSéd
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:36:22
Quote Anchor link
Aar ik heb ook bepaalde waarders gebruikt met de $_GET.
Dit scheelde weer enkele statice invoeringen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:40:27
Quote Anchor link
statice?

maar goed, is het inmiddels gelukt? ZO niet, waar loop je op vast?
 
Remco schrubben

remco schrubben

31/07/2012 20:42:42
Quote Anchor link
Ja ik bedoelde natuurlijk staties en niet met een $var.

Maar het is gelukt onder tussen.
Zie mijn berichtje van 31/07/2012/ 20:35:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2012 20:48:52
Quote Anchor link
Statisch is het juiste woord, in deze context ook hard-coded genoemd.... ;-)

Fijn dat het gelukt is. :-)
Gewijzigd op 31/07/2012 20:49:21 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.