(Opgelost) Variabel uit config

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:26:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben geloof ik wel is tegengekomen dat in de config.php het volgende staat (voorbeeld!)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sitenaam
= "Machiel";     // Jou websitenaam

?>


En dat als je dan iets weer van $sitenaam in je php bestand typt dat er dan Machiel komt te staan.

Alleen dat is dus hetgene waar ik vastloop, wat moet ik neerzetten om $sitenaam (Machiel) te laten zien?

Mvg.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:37:03 door Machiel K
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:12:18
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

06/10/2012 16:35:20
Quote Anchor link
dus in config.php heb je het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sitenaam
= 'Machiel';
?>


en dan in een ander php bestand(bijv index.php) heb je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include('config.php');
echo $sitenaam;
?>


bedoel je dit?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

06/10/2012 16:39:51
Quote Anchor link
Waarom dubbele quotes? Je gebruikt toch geen HTML.

Verder kan je Bo's voorbeeld eens uitproberen.

EDIT: Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.
Gewijzigd op 06/10/2012 16:45:18 door Koen Hollander
 
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:54:02
Quote Anchor link
Dankjewel Bo Ter Ham :)
 
Reshad F

Reshad F

06/10/2012 18:25:16
Quote Anchor link
@koen kun je mij vertellen waarom dubbele quotes voor html is? want dit is namelijk niet zo het is alleen maar een richtlijn om niet te hoeven escapen als je html en php door elkaar gebruikt maar fout is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 19:54:45
Quote Anchor link
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.
 
Wouter J

Wouter J

06/10/2012 20:20:42
Quote Anchor link
In theorie maar niet in praktijk, ook de enkele quotes moeten door een parser en de parser van de speciale characters is zo geoptimaliseerd dat het niks meer uit maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 23:58:13
Quote Anchor link
Wat bedoel je met "de parser van de speciale characters"?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:00:53
Quote Anchor link
Het verschil tussen enkele en dubbele quotes is dat de dubbele variabele en speciale characters als \n \t ect. kunnen parsen. Maar de single quotes worden alsnog in een parser gegooid om bijv. quotes te kunnen escapen. Al met al gaat het parser verhaal dus niet helemaal op.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:03:30
Quote Anchor link
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 00:04:24
Quote Anchor link
Dit maakt wel verschil:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$test
= "Nou lekker dan";

echo "$test<br/>";
echo '$test<br/>';
?>


Toevoeging op 07/10/2012 00:06:39:

Koen Hollander op 06/10/2012 16:39:51:
Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.


Koen: jij bent nooit een beginner geweest?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:15:15
Quote Anchor link
Quote:
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?

Nee, dat is een fabel. Als je bijv. dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$a
= 'Foo doesn\'t exists';
?>

En het wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Foo doesn't exists

Dan moet er toch iets door een parser zijn gegaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
                          +------------+
                          |            |
'Foo doesn\'t exists' --> | PHP parser | --> T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
                          |            |            ||
                          +------------+            \/
                                             +---------------+
                                             | Single string |
                                             |     parser    | --> Foo doesn't exists
                                             +---------------+

Deze parser zou welliswaar iets sneller moeten zijn dan de double string parser die ook nog eens variabele en speciale characters moet parser, maar in praktijk is dat niet merkbaar door de, zoals al eerder gezegd, erg geoptimaliseerde double string parser.

Sterker nog, PHP herkent al of er variabele of speciale characters in de string staan en zo niet wordt die hele parser overgeslagen en wordt de string behandeld als een T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING zowel dan wordt het behandeld als een T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE (variabelen) en/of T_STRING.
Gewijzigd op 07/10/2012 00:20:22 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:55:26
Quote Anchor link
Aha, oké. Maar hoe kom je aan deze informatie?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 01:07:45
Quote Anchor link
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 08:55:30
Quote Anchor link
Frank, ja. Waar spreek ik dat tegen?

Ozzie, dit komt door deels logisch redeneren en deels door de broncode van PHP te snappen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 09:35:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 07/10/2012 01:07:45:
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2

Frank zie mijn post van 06/10/2012 19:54:45 waarin ik reeds schrijf:

Ozzie PHP op 06/10/2012 19:54:45:
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.


@Wouter: oké :-)
(kun je die uitleg van de broncode ergens terugvinden?)
Gewijzigd op 07/10/2012 09:47:19 door Ozzie PHP
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 10:52:01
Quote Anchor link
Wouter en Ozzie,

Ik had het blijkbaar anders gelezen. :o

groet,
Frank
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 14:12:42
Quote Anchor link
ik zou met defines werken om dit te bereiken, is heel wat netter en kunnen niet (per ongeluk) overschreven worden.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:12:54 door Jaron T
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 14:33:05
Quote Anchor link
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 16:16:28
Quote Anchor link
Wouter J op 07/10/2012 14:33:05:
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.


Until PHP 5.3, const could not be used in the global scope. You could only use this from within a class. This should be used when you want to set some kind of constant option or setting that pertains to that class. Or maybe you want to create some kind of enum.

define can be used for the same purpose, but it can only be used in the global scope. It should only be used for global settings that affect the entire application.
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 16:27:57
Quote Anchor link
Nogmaals, die dingen heten constants:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// constants
E_ALL;
E_WARNING;
E_STRICT;
DIRECTORY_SEPARATOR;

// 'magic' constants
__FILE__;
__CLASS__;

// eigen constants
FOO;
BAR;
?>


Om de laatste 2 constants te maken, de rest zit al standaard in PHP, heb je de functie define nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('FOO', 'bar');
define('BAR', 'baz');
?>

Maar die dingen heten constants en geen defines.

En ook nogmaals, de manier waarop we in PHP variabelen en constants definiëren is niet helemaal geweldig. Beter is de manier in JAVA (even omgezet naar geen OO):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
string bar = 'foo';
int foo = 1;
const BAZ = 'hello world';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.