(Opgelost) Variabel uit config

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:26:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben geloof ik wel is tegengekomen dat in de config.php het volgende staat (voorbeeld!)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sitenaam
= "Machiel";     // Jou websitenaam

?>


En dat als je dan iets weer van $sitenaam in je php bestand typt dat er dan Machiel komt te staan.

Alleen dat is dus hetgene waar ik vastloop, wat moet ik neerzetten om $sitenaam (Machiel) te laten zien?

Mvg.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:37:03 door Machiel K
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:46:10
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

06/10/2012 16:35:20
Quote Anchor link
dus in config.php heb je het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sitenaam
= 'Machiel';
?>


en dan in een ander php bestand(bijv index.php) heb je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include('config.php');
echo $sitenaam;
?>


bedoel je dit?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

06/10/2012 16:39:51
Quote Anchor link
Waarom dubbele quotes? Je gebruikt toch geen HTML.

Verder kan je Bo's voorbeeld eens uitproberen.

EDIT: Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.
Gewijzigd op 06/10/2012 16:45:18 door Koen Hollander
 
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:54:02
Quote Anchor link
Dankjewel Bo Ter Ham :)
 
Reshad F

Reshad F

06/10/2012 18:25:16
Quote Anchor link
@koen kun je mij vertellen waarom dubbele quotes voor html is? want dit is namelijk niet zo het is alleen maar een richtlijn om niet te hoeven escapen als je html en php door elkaar gebruikt maar fout is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 19:54:45
Quote Anchor link
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.
 
Wouter J

Wouter J

06/10/2012 20:20:42
Quote Anchor link
In theorie maar niet in praktijk, ook de enkele quotes moeten door een parser en de parser van de speciale characters is zo geoptimaliseerd dat het niks meer uit maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 23:58:13
Quote Anchor link
Wat bedoel je met "de parser van de speciale characters"?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:00:53
Quote Anchor link
Het verschil tussen enkele en dubbele quotes is dat de dubbele variabele en speciale characters als \n \t ect. kunnen parsen. Maar de single quotes worden alsnog in een parser gegooid om bijv. quotes te kunnen escapen. Al met al gaat het parser verhaal dus niet helemaal op.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:03:30
Quote Anchor link
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 00:04:24
Quote Anchor link
Dit maakt wel verschil:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$test
= "Nou lekker dan";

echo "$test<br/>";
echo '$test<br/>';
?>


Toevoeging op 07/10/2012 00:06:39:

Koen Hollander op 06/10/2012 16:39:51:
Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.


Koen: jij bent nooit een beginner geweest?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:15:15
Quote Anchor link
Quote:
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?

Nee, dat is een fabel. Als je bijv. dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$a
= 'Foo doesn\'t exists';
?>

En het wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Foo doesn't exists

Dan moet er toch iets door een parser zijn gegaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
                          +------------+
                          |            |
'Foo doesn\'t exists' --> | PHP parser | --> T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
                          |            |            ||
                          +------------+            \/
                                             +---------------+
                                             | Single string |
                                             |     parser    | --> Foo doesn't exists
                                             +---------------+

Deze parser zou welliswaar iets sneller moeten zijn dan de double string parser die ook nog eens variabele en speciale characters moet parser, maar in praktijk is dat niet merkbaar door de, zoals al eerder gezegd, erg geoptimaliseerde double string parser.

Sterker nog, PHP herkent al of er variabele of speciale characters in de string staan en zo niet wordt die hele parser overgeslagen en wordt de string behandeld als een T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING zowel dan wordt het behandeld als een T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE (variabelen) en/of T_STRING.
Gewijzigd op 07/10/2012 00:20:22 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:55:26
Quote Anchor link
Aha, oké. Maar hoe kom je aan deze informatie?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 01:07:45
Quote Anchor link
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 08:55:30
Quote Anchor link
Frank, ja. Waar spreek ik dat tegen?

Ozzie, dit komt door deels logisch redeneren en deels door de broncode van PHP te snappen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 09:35:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 07/10/2012 01:07:45:
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2

Frank zie mijn post van 06/10/2012 19:54:45 waarin ik reeds schrijf:

Ozzie PHP op 06/10/2012 19:54:45:
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.


@Wouter: oké :-)
(kun je die uitleg van de broncode ergens terugvinden?)
Gewijzigd op 07/10/2012 09:47:19 door Ozzie PHP
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 10:52:01
Quote Anchor link
Wouter en Ozzie,

Ik had het blijkbaar anders gelezen. :o

groet,
Frank
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 14:12:42
Quote Anchor link
ik zou met defines werken om dit te bereiken, is heel wat netter en kunnen niet (per ongeluk) overschreven worden.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:12:54 door Jaron T
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 14:33:05
Quote Anchor link
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 16:16:28
Quote Anchor link
Wouter J op 07/10/2012 14:33:05:
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.


Until PHP 5.3, const could not be used in the global scope. You could only use this from within a class. This should be used when you want to set some kind of constant option or setting that pertains to that class. Or maybe you want to create some kind of enum.

define can be used for the same purpose, but it can only be used in the global scope. It should only be used for global settings that affect the entire application.
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 16:27:57
Quote Anchor link
Nogmaals, die dingen heten constants:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// constants
E_ALL;
E_WARNING;
E_STRICT;
DIRECTORY_SEPARATOR;

// 'magic' constants
__FILE__;
__CLASS__;

// eigen constants
FOO;
BAR;
?>


Om de laatste 2 constants te maken, de rest zit al standaard in PHP, heb je de functie define nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('FOO', 'bar');
define('BAR', 'baz');
?>

Maar die dingen heten constants en geen defines.

En ook nogmaals, de manier waarop we in PHP variabelen en constants definiëren is niet helemaal geweldig. Beter is de manier in JAVA (even omgezet naar geen OO):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
string bar = 'foo';
int foo = 1;
const BAZ = 'hello world';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.