(Opgelost) Variabel uit config

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:26:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben geloof ik wel is tegengekomen dat in de config.php het volgende staat (voorbeeld!)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$sitenaam
= "Machiel";     // Jou websitenaam

?>


En dat als je dan iets weer van $sitenaam in je php bestand typt dat er dan Machiel komt te staan.

Alleen dat is dus hetgene waar ik vastloop, wat moet ik neerzetten om $sitenaam (Machiel) te laten zien?

Mvg.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:37:03 door Machiel K
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:14:09
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

06/10/2012 16:35:20
Quote Anchor link
dus in config.php heb je het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sitenaam
= 'Machiel';
?>


en dan in een ander php bestand(bijv index.php) heb je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include('config.php');
echo $sitenaam;
?>


bedoel je dit?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

06/10/2012 16:39:51
Quote Anchor link
Waarom dubbele quotes? Je gebruikt toch geen HTML.

Verder kan je Bo's voorbeeld eens uitproberen.

EDIT: Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.
Gewijzigd op 06/10/2012 16:45:18 door Koen Hollander
 
Machiel K

Machiel K

06/10/2012 16:54:02
Quote Anchor link
Dankjewel Bo Ter Ham :)
 
Reshad F

Reshad F

06/10/2012 18:25:16
Quote Anchor link
@koen kun je mij vertellen waarom dubbele quotes voor html is? want dit is namelijk niet zo het is alleen maar een richtlijn om niet te hoeven escapen als je html en php door elkaar gebruikt maar fout is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 19:54:45
Quote Anchor link
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.
 
Wouter J

Wouter J

06/10/2012 20:20:42
Quote Anchor link
In theorie maar niet in praktijk, ook de enkele quotes moeten door een parser en de parser van de speciale characters is zo geoptimaliseerd dat het niks meer uit maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/10/2012 23:58:13
Quote Anchor link
Wat bedoel je met "de parser van de speciale characters"?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:00:53
Quote Anchor link
Het verschil tussen enkele en dubbele quotes is dat de dubbele variabele en speciale characters als \n \t ect. kunnen parsen. Maar de single quotes worden alsnog in een parser gegooid om bijv. quotes te kunnen escapen. Al met al gaat het parser verhaal dus niet helemaal op.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:03:30
Quote Anchor link
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 00:04:24
Quote Anchor link
Dit maakt wel verschil:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$test
= "Nou lekker dan";

echo "$test<br/>";
echo '$test<br/>';
?>


Toevoeging op 07/10/2012 00:06:39:

Koen Hollander op 06/10/2012 16:39:51:
Aan je topic te zien denk ik dat je een echte beginner bent.
Zo een '$...' heet een variabel.


Koen: jij bent nooit een beginner geweest?
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 00:15:15
Quote Anchor link
Quote:
Ah, die speciale characters. Hmmm, ik meen toch ooit gelezen te hebben dat enkele quotes niet door de parser gaan. Is dat dan veranderd?

Nee, dat is een fabel. Als je bijv. dit hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$a
= 'Foo doesn\'t exists';
?>

En het wordt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Foo doesn't exists

Dan moet er toch iets door een parser zijn gegaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
                          +------------+
                          |            |
'Foo doesn\'t exists' --> | PHP parser | --> T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING
                          |            |            ||
                          +------------+            \/
                                             +---------------+
                                             | Single string |
                                             |     parser    | --> Foo doesn't exists
                                             +---------------+

Deze parser zou welliswaar iets sneller moeten zijn dan de double string parser die ook nog eens variabele en speciale characters moet parser, maar in praktijk is dat niet merkbaar door de, zoals al eerder gezegd, erg geoptimaliseerde double string parser.

Sterker nog, PHP herkent al of er variabele of speciale characters in de string staan en zo niet wordt die hele parser overgeslagen en wordt de string behandeld als een T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING zowel dan wordt het behandeld als een T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE (variabelen) en/of T_STRING.
Gewijzigd op 07/10/2012 00:20:22 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 00:55:26
Quote Anchor link
Aha, oké. Maar hoe kom je aan deze informatie?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 01:07:45
Quote Anchor link
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 08:55:30
Quote Anchor link
Frank, ja. Waar spreek ik dat tegen?

Ozzie, dit komt door deels logisch redeneren en deels door de broncode van PHP te snappen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2012 09:35:26
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 07/10/2012 01:07:45:
@ozzie en wouter,

hebben jullie mijn voorbeeld ook gezien?

variabelen tussen enkele quotes worden niet geparsed.

iig niet in mijn php 5.2

Frank zie mijn post van 06/10/2012 19:54:45 waarin ik reeds schrijf:

Ozzie PHP op 06/10/2012 19:54:45:
Dubbele quotes heeft niets met html te maken zoals Reshad al zegt. Een voordeel is dat je niet hoeft te escapen en daarnaast is het in theorie sneller omdat de string niet wordt gecontroleerd op mogelijke variabelen.


@Wouter: oké :-)
(kun je die uitleg van de broncode ergens terugvinden?)
Gewijzigd op 07/10/2012 09:47:19 door Ozzie PHP
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/10/2012 10:52:01
Quote Anchor link
Wouter en Ozzie,

Ik had het blijkbaar anders gelezen. :o

groet,
Frank
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 14:12:42
Quote Anchor link
ik zou met defines werken om dit te bereiken, is heel wat netter en kunnen niet (per ongeluk) overschreven worden.
Gewijzigd op 07/10/2012 14:12:54 door Jaron T
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 14:33:05
Quote Anchor link
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.
 
Jaron T

Jaron T

07/10/2012 16:16:28
Quote Anchor link
Wouter J op 07/10/2012 14:33:05:
Jaron, dit noemen we constants. Define is slechts de lelijke manier waarop we in PHP constanten moeten instellen.


Until PHP 5.3, const could not be used in the global scope. You could only use this from within a class. This should be used when you want to set some kind of constant option or setting that pertains to that class. Or maybe you want to create some kind of enum.

define can be used for the same purpose, but it can only be used in the global scope. It should only be used for global settings that affect the entire application.
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2012 16:27:57
Quote Anchor link
Nogmaals, die dingen heten constants:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
// constants
E_ALL;
E_WARNING;
E_STRICT;
DIRECTORY_SEPARATOR;

// 'magic' constants
__FILE__;
__CLASS__;

// eigen constants
FOO;
BAR;
?>


Om de laatste 2 constants te maken, de rest zit al standaard in PHP, heb je de functie define nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
define('FOO', 'bar');
define('BAR', 'baz');
?>

Maar die dingen heten constants en geen defines.

En ook nogmaals, de manier waarop we in PHP variabelen en constants definiëren is niet helemaal geweldig. Beter is de manier in JAVA (even omgezet naar geen OO):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
string bar = 'foo';
int foo = 1;
const BAZ = 'hello world';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.